5-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-florence-pugh-240357

Florence Pugh is Vogue’s coverster van februari én een van de populairste members van jong Hollywood. Het jaar 2022 was huge voor het in Oxford geboren talent: ze schitterde in Sebastián Lelio’s The Wonder en speelde een verwarde en wanhopige huisvrouw in Don’t Worry Darling.

Hiermee vulde ze haar al lange lijst memorabele rollen aan (waaronder die van een adembenemende rouwende vrouw in Ari Asters surrealistische horrorfilm Midsommar en een heruitvinding van de vaak onderschatte Amy March in Greta Gerwigs remake van Little Women). Er is nog veel meer te ontdekken over Pugh buiten haar show-stealing acteerwerk. Hier, vijf dingen die je – misschien – nog niet wist over Florence Pugh.

De leukste feiten over Florence Pugh

Pugh heeft een grote liefde (en talent) voor eten. De actrice staat bekend om haar charmante Cooking With Flo-video’s op Instagram. Haar talent in de keuken is te verklaren doordat haar vader restaurants bezit. Of specifieker, een ‘eclectische reeks etablissementen met Mexicaanse, Marokkaanse, Spaanse en andere invloeden’, zo lezen we in de nieuwe coverstory van de Amerikaanse Vogue.

Ze begon (min of meer) met zingen op YouTube. Terwijl Pugh de hoofdrol speelde in Carol Morley’s film The Calling uit 2014, ontdekte Morley video’s van Pugh die ballads zong. Die had ze op YouTube gezet onder de naam Flossie Rose. Op basis van Pughs echte leven paste Morley het script aan om van haar personage Abbie een muzikante te maken.

Pugh zit in een Little Women groepschat. In Vulture werd gemeld dat Pugh en haar castvrienden uit de film een groepschat hebben die voornamelijk bestaat uit foto’s van iedereen in hun ‘grappigste kostuums’. De naam? Big Chicks. Over behind the scenes-content gesproken.

De actrice deed bijna al haar eigen stunts in Black Widow. Black Widow-regisseur Cate Shortland schat dat Pugh 90% van haar eigen stunts deed in de actie-avonturenthriller tijdens de opnames in Boedapest. Geen geringe prestatie gezien de hoeveelheid gevechts- en achtervolgingsscènes in de film.

Ze is geobsedeerd door Yorkshire-thee en neemt overal wat mee naartoe. “Ik heb altijd een reistas vol Yorkshire-theezakjes bij me, want je weet nooit wanneer je ze nodig hebt”, grapte ze in een interview met Uproxx. De actrice heeft meer dan eens gezegd dat ze van het theemerk houdt. Ooit plaatste ze zelfs een foto op Instagram waarop ze letterlijk een enorme verpakking van de thee omarmt.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.