florence-pugh-draagt-opnieuw-een-transparante-slipdress-en-nu-willen-wij-dit-ook-aan-233539
©Marechal Aurore/ Abaca / ANP

Florence Pugh verscheen dit weekend bij de BIFA – de British Independent Film Awards – in een geweldige Rodarte-slipdress van tule en satijn. De semi-transparante zachtroze jurk komt uit de Rodarte herfst/winter 2022-collectie. Daarmee toont Pugh opnieuw dat ze niet bang is – ondanks de soms negatieve reacties – om een glimp van haar borsten prijs te geven. En gelijk heeft ze.

Florence Pugh in transparante slipdress

Even een recap van wat er eerder gebeurde: in juli verscheen de actrice in een (semi-)transparante roze Valentino-jurk bij de show van het merk op de Spaanse Trappen in Rome; Pugh zat front row in de – vinden wij – geweldige jurk in de inmiddels kenmerkende kleur PP Pink, vernoemd naar Valentino-ontwerper Pierpaolo Piccioli. Waar wij vooral dat knalroze zagen, vonden negatieve internetters het nodig om te focussen op het formaat van Pughs borsten.

Na de backlash die ze kreeg op haar lichaam, sloeg de actrice smaakvol terug naar de bodyshamers op Instagram. Ze schreef: “Ik wist dat als ik deze geweldige Valentino-jurk zou dragen, dat er commentaar op zou komen. (…) Het was interessant om te zien hoe makkelijk het is voor mannen een vrouwenlichaam kapot te maken, openbaar en trots, terwijl iedereen het ziet. (…) Wat zorglijk is… Waarom zijn jullie zo bang voor borsten? Klein? Groot? Links? Rechts? Maar één? Misschien geen?”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Florence Pugh (@florencepugh)

Florence Pugh en Valentino

Na deze geweldige reactie ging Pugh op de beste manier verder, namelijk door nog vaker een transparante jurk of top te dragen. Zo zagen we haar in een zwarte semi-transparante Valentino-jurk tijdens de première van Don’t Worry Darling. Vervolgens droeg ze op 4 oktober een compleet transparante Valentino-set met crop top, en schreef daarbij op Instagram: “Trust the button”.

Daarna koos de actrice – of eigenlijk Pughs styliste Rebecca Corbin-Murray – voor de première van Netflix-film The Wonder  voor een koraalkleurige boudoir-achtige jurk van – uiteraard – Valentino. Zie onderaan dit artikel al deze looks.

Jurk van Rodarte 

Dit weekend kozen Pugh en Rebecca Corbin-Murray dus voor een ander merk, namelijk Rodarte. Wat wel gelijk blijft: ook deze jurk schijnt (een beetje) door. De zachtroze, satijnen slipdress heeft een kanten bovenkant. In het midden van de top zit een corsage van een roos.

Om de jurk heen zit een cape van tule, voor een extra dramatisch effect. Pugh droeg deze geweldige Rodarte-creatie naar de BIFA’s, waar The Wonder – waarin ze in speelt – onder andere genomineerd was in de categorieën Beste Britse Film en Beste Regisseur. Pugh zelf was ook genomineerd voor Beste Hoofdrolspeler. The Wonder won niet, maar is toch een aanrader. Net als de stylingkeuzes van Pugh – die verdienen pas écht een award.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Florence Pugh (@florencepugh)