florence-pugh-brengt-boudoir-chic-naar-de-rode-loper-in-valentino-couture-226737
©Getty Images

Na alle commotie rondom Don’t Worry Darling is Florence Pugh terug in het perscircuit voor Netflix’ The Wonder. De film is een schandaalvrije bewerking van Emma Donoghue’s roman die zich afspeelt in het Ierland van de 19e eeuw. Voor de première op het London Film Festival ziet de 26-jarige actrice af van een look die verwijst naar haar personage (geen sombere Victoriaanse stijl hier). In plaats daarvan gaat Pugh voor een welkom moment van all-out glamour met dank aan Valentino.

Florence Pugh bij première ‘The Wonder’

Voor de gelegenheid koos styliste Rebecca Corbin-Murray een koraalkleurige boudoir-achtige jurk van de meest recente couturepresentatie van het Italiaanse modehuis op de Spaanse Trappen in Rome. Pugh zat destijds op de eerste rij in een doorschijnende PP Pink-look die de krantenkoppen haalde en de nodige ophef op social media veroorzaakte. Het heerlijk wrange antwoord van de Oscargenomineerde op bodyshamers via Instagram? “Waarom ben je zo bang voor borsten? Klein? Groot? Links? Rechts? Slechts één? Misschien geen? Wat. Is. Zo. Angstaanjagend?”

Corbin-Murray vulde in Londen de met veren afgezette jurk aan met een opvallend accessoire: een clutch van Lulu Guinness in de vorm van een vogelkooi. Pugh speelde met de jurk en draaide vrolijk voor de paparazzi om de delicate constructie te laten zien. Na de première, tijdens cocktails in Soho House, ging de actrice nogmaals voor boudoir-chic. Zo droeg Florence een poederroze nachtjapon met pofmouwen van Rodarte.

Pugh in Valentino

Pugh heeft onlangs een aantal overwinningen geboekt met Valentino. Neem bijvoorbeeld de frivole paillettenjurk en bijpassende gevederde schoenen die ze droeg in Venetië, waardoor de pers tenminste even werd afgeleid van de onhandige lichaamstaal van de Don’t Worry Darling-cast. Meer recentelijk trok Miss Flo (google maar eens) een kasjmieren Valentino-cape en torenhoge witte platforms van het modehuis aan om in Parijs Pierpaolo Piccioli’s lente/zomer 2023-show te bekijken. De enige vraag is nu: hoe lang duurt het voordat ze in een Valentino-campagne schittert?

Florence Pugh in Valentino
©Getty Images
Florence Pugh in Rodarte
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.