alles-over-de-angstaanjagende-netflix-film-the-wonder-met-florence-pugh-223922
©CHRISTOPHER BARR/NETFLIX

We kunnen gerust zeggen dat de carrière van Florence Pugh als een trein gaat. De actrice speelt nu de hoofdrol in Netflix-film The Wonder.

Alles over ‘The Wonder’ met Florence Pugh

Na indrukwekkende optredens in films Midsommar, Little Women en Don’t Worry Darling is Florence Pugh te zien in het nieuwste project van regisseur Sebastián Lelio. The Wonder is een verfilming van een roman van Emma Donoghue. Eerder kon een verfilming van een van haar boeken – Room met Brie Larson in de hoofdrol – al rekenen op vier Oscarnominaties. Hiervan werd Beste Actrice gewonnen.

Het plot

De psychologische thriller speelt zich af in het Ierland van de 19e eeuw. The Wonder vertelt het verhaal van een diepgelovig 11-jarig meisje, Anna O’Donnell gespeeld door Kíla Lord Cassidy, dat beweert al maanden niet te hebben gegeten. Auteur Emma Donoghue liet zich hiervoor inspireren door verhalen over ‘vastende meisjes’ uit het Victoriaanse tijdperk.

De Engelse verpleegster Lib Wright (gespeeld door Florence Pugh) krijgt de opdracht voor Anna te zorgen en haar te observeren. Ook brengt journalist Will Byrne (Tom Burke) een bezoek aan de jonge Anna, omdat het meisje onderhand een toeristische attractie is geworden in haar afgelegen dorp. De journalist staat er op dat iemand Anna voedsel toedient.

De cast 

Florence Pugh speelt de hoofdrol naast Tom Burke, Toby Jones en Ciarán Hinds. In tegenstelling tot haar stilte rondom Don’t Worry Darling deelt Florence wel veel over deze film op haar sociale media. Zo schreef ze bij een foto waarin ze te zien is in het groene landschap van Ierland: ‘We hebben de afgelopen week door de Ierse heuvels geslenterd. Het is echt een prachtig begin geweest van een mooie en spannende film. Wat een verhaal om onze tanden in te zetten. Wat een crew om mee samen te werken en een fantastische regisseur Sebastian Lelio om ons te leiden! Dit wordt leuk.’

De Chileense filmmaker Sebastián Lelio zou een frisse draai hebben gegeven aan de film. De regisseur won al eerder een Oscar voor A Fantastic Woman. Deze film gaat over een transseksuele vrouw in Chili die wordt geconfronteerd met verlies en discriminatie. Over zijn nieuwe project onthult Lelio in een verklaring via Netflix:  ‘De krachtige roman The Wonder van Emma Donoghue naar het scherm brengen biedt me niet alleen de kans om de botsing tussen rede en geloof, individu en gemeenschap, gehoorzaamheid en rebellie uit te beelden, ook kan ik mijn eigen interpretatie verkennen van wat een ‘period’-film kan zijn.’

Releasedatum

The Wonder ging al op 2 september 2022 in première op het Telluride Film Festival. Over de film werd destijds lovend gesproken door critici. Daarna was The Wonder beperkt te zien in de bioscoop in de Verenigde Staten. Hier in Nederland kunnen we de film vanaf 16 november op Netflix streamen.