zie-hoe-maxima-arriveert-bij-de-begrafenis-van-koningin-elizabeth-223829
©ANP

Naast leden van de Britse koninklijke familie zijn er veel internationale staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig bij de begrafenis van koningin Elizabeth, onder wie ook Nederlandse royals. Prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerden eerder vandaag bij Westminster Abbey om de plechtigheid bij te wonen. Alle drie waren – uiteraard – gekleed in het zwart.

Máxima bij begrafenis koningin Elizabeth

In de ochtend van 19 september werd de kist van de koningin op de State Gun Carriage van de Royal Navy naar Westminster Abbey gedragen, gevolgd door de Britse koninklijke familie. Ook prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerden bij de Londense kerk voor de begrafenis van koningin Elizabeth. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het drietal namens het Nederlandse koningshuis aanwezig zou zijn bij de staatsbegrafenis. Zondag woonden zij tevens de receptie van koning Charles in Buckingham Palace bij.

Bij aankomst zien we de drie Nederlandse royals in het zwart verschijnen. Zo is Máxima gekleed in een zwarte wollen robe manteau met een brede kraag, een ceintuur en steekzakken van Natan. De koningin maakt haar look af met zwarte hakken, handschoenen, een suède clutch – wederom van Natan – en een zwarte pillbox hoed van Fabienne Delvigne. Naast haar zien we koning Willem-Alexander in een antraciet gestreepte pantalon en een zwart jacquet. Tot slot draagt prinses Beatrix een zwarte midi-rok met een zwart jasje met zilveren details.

Na de staatsbegrafenis gaan de Britse royals door naar de St George’s Chapel in Windsor Castle voor een privédienst. Daar zal de koningin worden begraven, naast haar echtgenoot prins Philip.

Nederlandse royals bij de begrafenis van koningin Elizabeth
©Tim Rooke/Shutterstock /ANP