meghan-markle-vergezelt-andere-royals-voor-de-begrafenis-van-koningin-elizabeth-223789
©Getty Images

Meghan Markle heeft zich vandaag bij prins Harry en andere hooggeplaatste leden van de koninklijke familie gevoegd voor de begrafenis van koningin Elizabeth. De koninklijke familie kwam eerst aan in Westminster Hall, waar de kist van de koningin verplaatst werd naar Westminster Abbey. Daarna begon de begrafenisdienst, bijgewoond door 2.000 staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld.

Meghan Markle bij begrafenis koningin

Aan het begin van de dienst liepen Meghan en prins Harry achter de kist van de koningin, samen met anderen van de koninklijke familie. We zien de hertogin in een zwarte jurk en cape, gecombineerd met een breedgerande hoed. Meghan draagt opnieuw de pareloorbellen die ze afgelopen week ook droeg tijdens de officiële herdenkingsceremonie in Westminster Hall. Na de staatsbegrafenis gaan de royals naar de St George’s Chapel in Windsor Castle voor een privédienst. Daar zal de koningin worden begraven, naast haar echtgenoot prins Philip.

Meghan en Harry waren in Europa voor een reeks evenementen en afspraken toen de koningin op 8 september overleed op Balmoral Castle. Sindsdien verblijft het paar in het Verenigd Koninkrijk. De twee voegden zich bij prins William en Kate Middleton – de nieuwe prins en prinses van Wales – om op 10 september in Windsor Castle het publiek te ontmoeten.

De hertog en hertogin van Sussex begroetten ook de kist van de koningin op 13 september in Buckingham Palace. Dat deden ze samen met andere leden van de koninklijke familie. Daarna woonde het stel een korte dienst bij in Westminster Hall op 14 september.

Meghan Markle bij de begrafenis van koningin Elizabeth
©ANP
Prins George, de prinses van Wales, prinses Charlotte en de hertogin van Sussex bij de begrafenisdienst van de koningin.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.