meghan-markle-eert-queen-elizabeth-met-pareloorbellen-tijdens-herdenkingsceremonie-223404
©ANP

Woensdag vond de officiële herdenkingsceremonie van Queen Elizabeth plaats in Westminster Hall in Londen. Iedereen van de royal family was aanwezig. Van prins William en Kate Middleton tot de nieuwe koning Charles en zijn vrouw Camilla. Ook prins Harry en Meghan Markle waren bij de herdenking. Hoewel iedereen in het zwart gekleed was volgens de protocollen, maakte de hertogin een bijzonder statement door haar accessoirekeuze. Zo droeg Meghan Markle pareloorbellen, die een bijzondere betekenis hadden.

De pareloorbellen van Meghan Markle

De ceremonie in Westminster Hall markeerde het laatste vertrek van koningin Elizabeth uit Buckingham Palace voordat maandag de staatsbegrafenis plaatsvindt in Windsor Castle. Er zijn strikte protocollen voor koninklijke rouwkleding. Er mag enkel zwart gedragen worden als visueel symbool van rouw. Symbolische sieraden en militaire penningen worden gedragen als teken van respect. De pareloorbellen van Meghan Markle vielen in het bijzonder op, en kunnen worden gezien als een laatste bijzondere eer aan de Queen.

Meghan droeg een paar klassieke pareloorbellen met diamanten die de voormalige actrice cadeau kreeg van Elizabeth in 2018. Met de oorbellen betuigde de hertogin op respect aan de voormalige vorstin zonder er opzichtig uit te zien. Een cruciaal evenwicht wanneer de hele wereld toekijkt. Bij haar oorbellen combineerde Meghan een zwarte Givenchy-jas, bijpassende Paul Andrew-hakken, een zwarte hoed van Stephen Jones en een zwarte Loewe-tas.

De hertogin van Sussex nam met haar look een voorbeeld aan de stijl van haar schoonzus Kate Middleton. Kate, de nieuwe prinses van Wales, droeg namelijk ook pareloorbellen. Het betreft een paar dat ooit toebehoorden aan wijlen prinses Diana. Daarbij combineerde Kate een broche van de koningin gemaakt van diamanten en parelblad.

Meghan en Harry 

De Sussexes voegden zich tijdens de ceremonie bij andere royals om de kist van de koningin in Buckingham Palace te ontvangen, voordat deze werd verplaatst voor de processie. Meghan en Harry zullen op 19 september in Westminster Abbey nog een laatste keer hun respect betuigen aan de Queen tijdens de begrafenis.

Sinds de aftreding van Meghan en Harry als senior royals en hun verhuizing naar Californië is het paar niet vaak meer in het Verenigd Koninkrijk. Dit moment had voor Meghan een uitdaging kunnen zijn om plotseling over te schakelen naar de formele modus. Maar de hertogin – die deze speciale oorbellen droeg tijdens haar enige soloverschijning met de koningin in 2018 – was het toonbeeld van elegantie en evenwicht.

Meghan Markle
©Getty Images
De hertogin reist naar Westminster Hall met Sophie, gravin van Wessex, tijdens de processie voor koningin Elizabeth II.
Meghan Markle
©Getty Images
Meghan steunt prins Harry in de formele stoet die de kist van de koningin volgt op haar laatste reis voor de begrafenis.
Meghan Markle en Queen Elizabeth
©Getty Images
De hertogin en de koningin tijdens hun enige solo-verschijning in 2018.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.