jennifer-coolidge-is-de-ster-van-de-diesel-show-dachten-we-243632
©ANP

Woensdag opende Diesel officieel Milan Fashion Week met een gloednieuwe collectie. Door de groeiende populariteit van het merk dat verantwoordelijk is voor meerdere viral looks, was het een show waar de modewereld reikhalzend naar uitkeek. Celebs, waaronder Julia Fox met haar jonge zoontje, zaten front row, terwijl modellen over de knalrode catwalk liepen. Maar de echte ster van de show? Dat was zonder twijfel Jennifer Coolidge – althans dat dachten we. Totdat onze mond openviel van verbazing toen we erachter kwamen dat het een imitator bleek te zijn.

Jennifer Coolidge-imitator bij Diesel-show

De show was een hele vibe. Het decor bestond uit een berg van maar liefst 200.000 (ja, echt) verpakte condooms. Het geluid tijdens de show was dat van kreunende mensen. Ook de uitnodiging paste bij de sensuele sfeer; een pakje met Durex condooms. Het is overigens niet de eerste keer dat de Belgische ontwerper en creative director van Diesel Glenn Martens zijn show een seksueel tintje geeft. Zo creëerde hij voor zijn presentatie vorig seizoen het grootste opblaasbare sculptuur ter wereld van een samensmeltende vrijpartij.

Niemand minder dan Jennifer Coolidge was diegene die de vibe compleet maakte –  althans, zo leek het. Nadat de White Lotus-ster (en niet te vergeten het beste personage uit A Cinderella Story) verschillende keren werd gespot op Instagram, bleek dat het helemaal niet Jennifer Coolidge was die poseerde voor de pers. Het was een heuse imitator. Make-up artist en dragqueen Alexis Stone transformeerde zichzelf tot Coolidge op een manier die zó echt leek dat zowat iedereen hem als de real life Jennifer Coolidge aanschouwde.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Jennifer Coolidge-approved

Alexis Stone is een Britse dragqueen die zichzelf met – zoals we weten van onder meer Nikkie de Jager – de kracht van make-up transformeert in verschillende beroemdheden. Zo veranderde hij eerder in Kim Kardashian, Madonna en Kate Moss. Jennifer Coolidge is duidelijk het nieuwste personage dat hij aan zijn lijst kan toevoegen.

Voor de gelegenheid ging Stone niet gehuld in een fonkelende diva-achtige look zoals we van Coolidge gewend zijn. In plaats daarvan koos de make-up artist voor een coole Diesel-outfit waar menig Gen Z’er een moord voor zou doen: een cargobroek en jas met metallic finish, plus een van de populaire Diesel-tassen afgewerkt met strass-steentjes. Naast de visuele elementen was het vooral de lichaamshouding van Stone die ervoor zorgde dat ze de echte Coolidge leek. Wat hielp was dat ze front row zat naast The White Lotus-costar Haley Lu Richardson (die Portia speelt), die duidelijk van de situatie afwist.

‘Ik als Jennifer Coolidge voor Diesel’, stelde Stone op Instagram. ‘Bedankt Glenn Martens.’ Hieruit blijkt dat we ervan uit kunnen gaan dat deze act is opgezet met niet alleen de goedkeuring van Glenn Martens, maar ook van Jennifer herself. Zonder twijfel is dit de meest geniale stunt tijdens fashion week tot nu toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexis Stone (@thealexisstone)