kate-moss-getuigt-in-de-rechtszaak-van-haar-ex-johnny-depp-dit-is-haar-uitspraak-212520

De rechtszaak die Johnny Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard heeft aangespannen loopt bijna op een einde. Maar niet voordat Kate Moss heeft plaatsgenomen in de getuigenbank. De advocaten van de acteur roepen het topmodel en de ex van Depp op als een getuige in de zaak. Vandaag spreekt Kate zich uit over het inmiddels beruchte incident destijds, dat Johnny haar van een trap zou hebben geduwd. Dit is wat het topmodel daarover te zeggen heeft.

Uitspraak Kate Moss

Tijdens haar getuigenis noemde Amber Heard Kate Moss een slachtoffer van Johnny Depp. In hun relatie in de jaren ’90 gingen geruchten de rondte dat Depp toentertijd Kate Moss van de trap zou hebben geduwd. Dat verhaal bleef echter altijd bij geruchten; Kate Moss heeft zich nooit over het incident uitgesproken of deze roddels bevestigd. Tot nu.

Vandaag neemt Kate Moss als getuige deel aan de rechtszaak, middels een live videoverbinding vanuit Gloucestershire in Engeland. Zoals vele experts verwachtten, spreekt Moss in het voordeel van Depp. Het supermodel ontkent dat een dergelijke situatie ooit heeft plaatsgevonden tijdens hun relatie die van 1994 tot 1997 duurde. De getuigenis van Kate Moss was kort maar krachtig: ‘Johnny heeft mij nooit van de trap geduwd,’ aldus Moss.

Over het zogenaamde incident dat zou hebben plaatsgevonden tijdens een vakantie in Jamaica vertelt ze het volgende: ‘Het had net geregend. Toen ik de kamer verliet gleed ik de trap af en viel ik hard op mijn rug. Ik schreeuwde van de pijn omdat ik niet wist wat er zojuist gebeurd was. Ik had veel pijn. Johnny liep naar mij toe om me te helpen, droeg mij naar mijn kamer en gaf me de nodige medische hulp.’ Op de vraag of hij haar op andere momenten ooit van een trap zou hebben geduwd antwoordde Moss duidelijk: ‘Hij heeft me nooit geduwd, geschopt of van een trap gegooid.’

Kate Moss als getuige in rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard

De zet van Depps advocaten komt onverwacht, want Moss staat níet op de initiële lijst met getuigen die het team van de acteur aandroeg in aanloop naar de rechtszaak. De actie is dan ook ongebruikelijk, maar wel toegestaan: de acteur doet met de actie een beroep op zijn recht om tijdens de zaak nog getuigen te introduceren die bijdragen aan het weerleggen van beschuldigingen. Dat is dus wat de advocaten van Depp hopen dat Moss gaat doen: beschuldigingen van Heard weerleggen.

Heard haalde het specifieke gerucht aan om zichzelf te verdedigen tegen geweld dat ze gebruikte tegen Depp. De actrice zou de acteur geslagen hebben toen zij bovenaan een trap stonden. “Ik twijfelde niet, ik wachtte niet. Ik dacht meteen aan Kate Moss en het trap-incident, en ik haalde naar hem uit”, zo lichtte ze toe in de rechtbank.

Of het slim was van Heard om die geruchten weer op te rakelen, betwijfelen experts nu, schrijven Amerikaanse media. Dat heeft er volgens velen namelijk voor gezorgd dat de advocaten van Depp het topmodel nu oproepen als getuige. Toen Heard het gerucht in de rechtbank aanhaalde, zou één van de advocaten van Depp, Benjamin Chew, zichtbaar geamuseerd hebben gereageerd. Het zou de directe aanleiding voor het team van advocaten zijn geweest om Moss naar de rechtbank te halen.

Sinds de relatie van het model en de acteur in 1997 eindigde, heeft Moss in interviews enkel positief gesproken over haar ex-vriend. En ze is niet enige: exen Vanessa Paradis and Winona Ryder steunen de acteur zelfs publiekelijk. Ellen Barkin, met wie Depp kort datete in 1994, schaart zich dan wél weer achter Amber Heard. Zo verklaarde Barkin eerder in de rechtbank dat Johnny Depp “jaloers” en “controlerend” was, en ooit een wijnfles naar haar toe gooide.

©Johnny Depp en Kate Moss in 1997