9-runway-to-reality-looks-van-beroemdheden-die-je-nog-een-keer-wilt-zien-211019

De meest stijlvolle vrouwen van de wereld hebben het geluk dat ze met enige regelmaat keuze hebben uit de nieuwste catwalk collecties. Om mee te shinen op de rode loper of voor wat meer private gelegenheden.

Zodra de collecties zijn uitgepakt, kunnen modeliefhebbers niet wachten om te zien wie die ene hot-property Gucci-jurk confisqueert. Of wie zich dé Celine jurk toe-eigent om ‘in het echt’ te dragen. Zoals Lisa Manoban van Blackpink die een paar maanden na het catwalk debuut dat prachtige, gouden Prada-pak droeg.

Toch hebben de meest beste ‘runway to reality’ modemomenten wat meer tijd nodig. Neem Vogue covergirl Adwoa Aboah. In september 2019 draagt zij een Tom Ford jurk uit de Gucci collectie 2004, waarbij ze de outdated stola van bont achterwege laat voor een meer ethische interpretatie van de look.

9 ‘van runway naar reality’ looks die je nóg een keer wilt zien

Er zijn natuurlijk talloze, onvergetelijke runway-to-reality looks, maar dit zijn onze favoriete ‘direct van de catwalk’ outfits van celebrities. Looks waar we graag nog een keer naar kijken.

Rihanna in een runway look
©ANP, Yannis Vlamos
1/9
Native Share

Rihanna tijdens het MET Gala in 2017 in een indrukwekkende Comme des Garçons jurk uit de herfst/winter 2016 collectie.

©ANP, Yannis Vlamos
2/9
Native Share

Bella Hadid in Jean Paul Gaultier tijdens Paris Fashion week in 2018. Zij zorgt met deze look voor een ‘heropleving’ van JPG-archieflooks. De jurk komt uit de herfst/winter 2006 show waar Lily Cole de jurk voor het eerst draagt.

Jennifer Lawrence in Dior
©ANP, Yannis Vlamos
3/9
Native Share

Jennifer Lawrence is een ‘Dior-meisje’. Het is dan ook geen verrassing als ze voor een filmpremière kiest voor een ‘knusse’ look uit Maria Grazia Chiuri’s eerste collectie voor het modehuis.

Dakota Johnson
©ANP, Yannis Vlamos
4/9
Native Share

Je zou Dakota Johnson als het ultieme Gucci-meisje kunnen bestempelen, maar in deze Chanel herfst/winter 2014 couture bewijst ze dat ze ook in Chanel prima gedijt.

Kendall jenner in een runway look
©ANP, Marcus Tondo
5/9
Native Share

Kendall Jenner lijkt veel plezier te hebben in deze nauwsluitende jurk met lila veren uit de herfst/winter show van Alexandre Vauthier tijdens de CFDA-Awards in 2018.

©ANP, Marcio Madeira
6/9
Native Share

Adwoa Aboah in een vintage Gucci jurk uit de 2004 herfst/wintercollectie.

Versace
©Getty Images, Shutterstock
7/9
Native Share

Op deze iconische foto’s van BFF’s Kate Moss en Naomi Campbell de looks die ze even daarvoor op de catwalk dragen voor een speciale Versace show. Donatella laat ze de jurken dragen als ze het uitgaansleven in Londen onveilig maken.

Sidebyside
©Getty Images
8/9
Native Share

Zendaya sluit letterlijk de rode (oké, blauwe) loper van de Critics Choice Awards af als ze aankomt in deze shocking roze outfit van Tom Ford, op de runway gedragen door Ajok Madel.

Versace
©Getty Images
9/9
Native Share

De meest iconische, mode-geschiedenis schrijvende Versace jurk ever. Voor het eerst gedragen door Amber Valetta tijdens de show in 1999, later door Jennifer Lopez tijdens de Grammy’s.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door vogue.co.uk.