9-runway-to-reality-looks-van-beroemdheden-die-je-nog-een-keer-wil-zien-211019

De meest stijlvolle vrouwen van de wereld hebben het geluk dat ze met enige regelmaat kunnen kiezen uit de nieuwste collecties. Om mee te shinen op de rode loper of voor wat meer private gelegenheden. Zodra de collecties zijn uitgepakt, kunnen modeliefhebbers niet wachten om te zien wie die ene hot-property Gucci-jurk confisqueert. Of wie zich dé Celine jurk toe-eigent om ‘in het echt’ te dragen.

Runway to reality

Er zijn natuurlijk talloze, onvergetelijke ‘runway to reality’-looks, maar deze 9 zijn onze favoriete ‘direct van de catwalk’-outfits van celebrities. Looks waar we graag nog een keer naar kijken.

Rihanna

Rihanna tijdens het MET Gala in 2017 in een indrukwekkende Comme des Garçons jurk uit de herfst/winter 2016-collectie.

Rihanna in een runway look
©ANP, Yannis Vlamos
1/9
Native Share

Bella Hadid

Bella Hadid in Jean Paul Gaultier tijdens Paris Fashion week in 2018. Ze zorgde met deze look voor een heropleving van JPG-archieflooks. De jurk komt uit de herfst/winter 2006-show waar Lily Cole de jurk voor het eerst droeg.

©ANP, Yannis Vlamos
2/9
Native Share

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence is een ‘Dior-meisje’. Het is dan ook geen verrassing als ze voor een filmpremière kiest voor een ‘knusse’ look uit Maria Grazia Chiuri’s eerste collectie voor het modehuis.

Jennifer Lawrence in Dior
©ANP, Yannis Vlamos
3/9
Native Share

Dakota Johnson

Je zou Dakota Johnson als het ultieme Gucci-meisje kunnen omschrijven, maar in deze Chanel herfst/winter 2014-couturelook bewijst ze dat ze ook in Chanel prima gedijt.

Dakota Johnson
©ANP, Yannis Vlamos
4/9
Native Share

Kendall Jenner

Kendall Jenner lijkt veel plezier te hebben in deze nauwsluitende jurk met lila veren uit de herfst/winter-show van Alexandre Vauthier tijdens de CFDA-Awards in 2018.

Kendall jenner in een runway look
©ANP, Marcus Tondo
5/9
Native Share

 

Adwoa Aboah

Adwoa Aboah in een vintage Gucci-jurk uit de herfst/winter 2004-collectie.

©ANP, Marcio Madeira
6/9
Native Share

Kate Moss en Naomi Campbell

Op deze iconische foto’s van BFF’s Kate Moss en Naomi Campbell de looks die ze even daarvoor op de catwalk droegen voor een speciale Versace-show. Donatella laat de modellen de jurken dragen als ze het uitgaansleven in Londen onveilig maken.

Versace
©Getty Images, Shutterstock
7/9
Native Share

Zendaya

Zendaya sluit de rode (oké, blauwe) loper van de Critics Choice Awards af als ze aankomt in deze shocking roze outfit van Tom Ford, op de runway gedragen door Ajok Madel.

Sidebyside
©Getty Images
8/9
Native Share

Jennifer Lopez

De meest iconische, mode-geschiedenis schrijvende Versace-jurk ever. Voor het eerst gedragen door Amber Valetta tijdens de show in 1999, later door Jennifer Lopez tijdens de Grammy’s.

Versace
©Getty Images
9/9
Native Share

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.