kate-winslet-poseert-met-dochter-mia-threapleton-op-de-rode-loper-254196
©Getty Images

De BAFTA TV Awards was een familieaangelegenheid voor Kate Winslet en dochter Mia Threapleton. Het duo, waarvan beiden de hoofdrol spelen in de emotionele drama I Am Ruth van Channel 4, poseerde samen op de rode loper voorafgaand aan de ceremonie. Kate droeg een zwarte jurk met één schouder en Mia een tweekleurige jumpsuit met halternek.

Kate Winslet en dochter Mia Threapleton

Het 22-jarige opkomende talent lijkt sprekend op haar beroemde moeder. Zo heeft Threapleton de ingetogen stijl waar Winslet om bekendstaat onder de knie én droegen moeder en dochter vergelijkbare kapsels.

Kate sleepte de award voor beste hoofdrolspeler in de wacht voor haar spetterende optreden in I Am Ruth, waarin geestelijke gezondheidscrises onder tieners in relatie tot sociale media worden onderzocht. Daarnaast won de door Dominic Savage geregisseerde film ook in de categorie single drama. De hele cast betrad het podium in de Royal Festival Hall om de award in ontvangst te nemen. Tijdens haar toespraak zei Kate: “Als ik de award in tweeën kon breken, zou ik de andere helft aan mijn dochter geven. We hebben dit samen gedaan, kiddo.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

“Het was echt een bijzondere ervaring… als moeder en dochter. Ik ontdekte nieuwe dingen die ik respecteer en bewonder aan mijn eigen kind”, vertelde Winslet eerder aan de Britse Vogue over acteren met haar oudste dochter. “Ik wilde delen van het moederschap behandelen die soms ongelooflijk uitdagend en eenzaam kunnen zijn.” De actrice onthulde ook dat “alles” geïmproviseerd was: “We hadden geen script… Elk woord dat uit onze mond kwam, was oprecht.”

Kate Winslet dochter mia
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.