katy-perry-omarmt-gilded-glamour-in-vivienne-westwood-tijdens-het-kroningsconcert-253020
©Getty Images

Wat mode betreft staat Katy Perry bekend als een echte ‘California Gurl’ (inderdaad met de letter u, weten de echte fans). De zangeres heeft een voorliefde voor kitsch, die grenst aan cosplay. Zo hulde ze zich ooit in een kroonluchter voor het Met Gala en liep ze al eens over de rode loper in een sequin-jurkje van Bob Mackie. Tijdens haar optreden in Londen voor de kroning van Charles wendde de popster zich tot het label Vivienne Westwood.

Katy Perry in een opvallende look

Tijdens de kroningsceremonie in de Westminster Abby verscheen Katy Perry in een op maat gemaakt lila pak met elleboog-lange handschoenen en enorme parels. Haar look tijdens het ‘coronation-concert’ was van heel andere orde. Toen verscheen Perry in een speciaal voor haar gemaakte jurk van Vivienne Westwood. Het 18e-eeuwse silhouet met korset, gemaakt van goud metallic kunstleer, is ontworpen om “barokke grandeur uit te stralen”, aldus het label Vivienne Westwoord. De drapering is geïnspireerd op een bruidslook uit de Gold Label voorjaarscollectie 2006 van het Britse modehuis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief

Katy Perry in haar look van Vivienne Westwood in de Westminster Abby
©Getty Images

Prinses Charlotte is duidelijk fan van Katy

Prinses Charlotte (de dochter van Kate Middleton) rekent zich ongetwijfeld tot de fans van Katy Perry’s optreden in Windsor Castle. Ze zong vrolijk mee met “Roar” en ook prins George zwaaide zijn Union-Jack-vlaggetje mee op het ritme van de beat. Tot verdriet van alle royal fans sloeg prins Louis het kroningsconcert over – die moest natuurlijk vroeg naar bed. Het is echter de koning aan wie Perry haar nummer “Firework” opdroeg. Ze dankte Zijne Majesteit voor het “naar boven halen van het vuurwerk in zoveel jonge mensen” door zijn verschillende liefdadigheidsinitiatieven.

De gouden jurk van Vivienne Westwood