zelfs-katy-perry-geeft-toe-aan-stille-luxe-trend-248270
©Getty Images

De week is goed begonnen met de langverwachte terugkeer van Succession voor een laatste seizoen. Dit betekent ook een rijkdom (zowel letterlijk als figuurlijk) aan ingetogen, ‘stille luxe’-looks op onze schermen. De esthetiek is zowel op als buiten de recente catwalks enorm populair. De nieuwste beroemdheid die deze luxe kijk op minimalisme omarmt? Katy Perry, die haar gebruikelijke cartoonachtige stijl achterwegen laat en kiest voor een chique ensemble.

Katy Perry is fan van ‘stille luxe’-trend

De Fireworks-zangeres werd gespot in New York in een ingetogen look. Katy droeg een crèmekleurige overjas met riem, een zwarte gebreide midi-jurk en sierlijke zwarte leren muiltjes met gespen van By Far. Ze maakte de look af met de ultieme ‘stealth wealth’-accessoires: een elegante zwarte cat-eye-zonnebril, evenals een zwarte leren schoudertas van The Row. Het modelabel van de Olsen-zussen leidt de ‘stille luxe’-beweging sinds de lancering in 2006. Zijn we getuige van het begin van een nieuw modetijdperk voor Katy Perry?

Tijdens de herfst/winter 2023-shows leverden merken als Bottega Veneta, Ferragamo en Khaite (evenals The Row natuurlijk) superverfijnde collecties. Deze voelden aan als een verschuiving van de gedurfde stijlen die het afgelopen jaar onze social media-feeds domineerden. Tot de beroemde fans van de ‘if you know, you know’-esthetiek behoren onder anderen ook Jennifer Lawrence, Kendall Jenner en Zoë Kravitz.

‘Buitenstaander’

Vorige week vertelde Katy Perry in een Life in Looks-video voor de Amerikaanse Vogue nog over haar ervaring met mode. Haar Maison Margiela Artisanal-jurk tijdens het Met Gala was volgens de zangeres het moment waarop ze “eindelijk het gevoel had dat ze bij de mode hoorde.” Eerder voelde Katy zich naar eigen zeggen nog een buitenstaander.

Met haar ‘stille luxe’-look is het niet de eerste keer dat Katy Perry van haar uitbundige stijl afwijkt. Onlangs woonde de ster het 90e verjaardagsfeest van Carol Burnett in Hollywood bij. Met haar vintage Bob Mackie-jurk gaf Katy Perry toe aan nog een andere, graag geziene trend: het dragen van vintage looks op de rode loper.