alles-wat-je-wil-weten-over-seizoen-4-van-hbo-max-serie-succession-244428
©HBO Max

De veelgeprezen, heerlijk grofgebekte, bijna Shakespeariaanse serie Succession dat mediamagnaat Logan Roy en zijn ambitieuze kinderen volgt, keert voor de laatste keer terug met een nieuw seizoen. Lees hier alles wat je wil weten over seizoen 4 van de hitserie Succession op HBO Max.

Succession seizoen 4: cast, trailer en releasedatum

Welke castleden keren terug?

Goed nieuws: HBO bevestigt dat alle grote acteurs van Succession terugkeren voor seizoen vier. Dit betekent dat we Cox weer zien als patriarch Logan en Jeremy Strong als de emotionele Kendall. Kieran Culkin keert terug als de hilarische Roman, Sarah Snook als de berekende Shiv en Alan Ruck als de misleide Connor. Maar dit geldt ook voor hun medespelers. Matthew Macfadyen is te zien als Shiv’s fragiele, maar achterbakse echtgenoot Tom en Nicholas Braun als zijn lakei Greg. Gerri van J Smith-Cameron blijft aan als interim-CEO.

Van de ondersteunende personages zien we meer van Peter Friedman’s oude adviseur Frank. Net als de gladde Karl, die wordt gespeeld door David Rasche. Andere personages zijn Hugo (Fisher Stevens), Colin (Scott Nicholson), Marcia (Hiam Abbass) en Kerry (Zoë Winters). Justine Lupe keert ook terug als Connors verloofde Willa, samen met Jeannie Berlins Cyd, het hoofd van tv-netwerk ATN, en Alexander Skarsgårds excentrieke tech-ondernemer Lukas Matsson. Extra castleden worden later onthuld.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Wat weten we over het plot?

Het derde seizoen van de show eindigde met brutaal verraad: nadat ze hadden ontdekt dat Matsson’s GoJo op het punt stond Waystar te kopen, bundelden Kendall, Roman en Shiv hun krachten om Logan neer te halen en de deal te torpederen. Shiv deelde vervolgens hun plan met Tom – een zet die al snel fataal bleek te zijn. Toen het trio in de war room van Logan aankwam, hoorden ze dat hij hen al te slim af was. Later ving Shiv een glimp op van Logan die Tom leek te bedanken.

Vorige seizoenen van Succession gingen verder waar de vorige was gebleven, wat suggereert dat dit nu weer gebeurt. De officiële synopsis luidt: ‘In seizoen vier van tien afleveringen komt de verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan techvisionair Lukas Matsson steeds dichterbij. Het vooruitzicht van deze verkoop veroorzaakt angst en familiale verdeeldheid onder de Roys.

Variety kwam in oktober 2022 met meer aanwijzingen over het nieuwe seizoen. Zo is de productie op weg naar West-Noorwegen, met de Roys die ‘uitgenodigd zijn om het thuisland van de GoJo-oprichter te bezoeken’. De producer bevestigde dat de acteurs op een aantal spectaculaire locaties filmen. Een opsomming: de Romsdalen-gondel, een kabelbaan die een panoramisch uitzicht op de bergen biedt, het strakke Juvet Landscape Hotel (eerder te zien in Ex Machina) en de Atlantic Ocean Road, die te zien was in No Time to Die. “Toen we beelden zagen van de opmerkelijke architectuur en omgeving van Juvet, werden we erg enthousiast. Noorwegen is een prachtige omgeving. Het leek meteen een perfecte plek voor een familiebijeenkomst in de serie.”

Is er al een trailer?

De officiële trailer van Succession seizoen 4 kwam twee weken geleden uit. Daar zien we beelden van de taferelen rondom de verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan techvisionair Lukas Matsson. De trailer toont verdere samenspanning van Roy kinderen in hun plan om hun vader te saboteren en hem de macht af te nemen. Ondertussen stelt oudste zoon Connor zich nog steeds kandidaat voor het presidentschap, en probeert Logan zoon Roman aan zijn kant te krijgen. Het zogenoemde ‘laatste gevecht’ van het trio tegen hun vader kent ongetwijfeld een explosief naderend einde.

Wat is de releasedatum van Succession seizoen 4?

De première van het gloednieuwe seizoen vindt in Amerika plaats op zondag 26 maart om 21:00 uur. Door het tijdsverschil is de Nederlandse première van seizoen 4 daarom op maandag 27 maart. Elke maandag wordt een nieuwe aflevering gereleased, maandag 29 mei vindt de seizoensfinale plaats.

Zal Succession echt eindigen met seizoen 4?

Op 23 februari bevestigde Jesse Armstrong dat het vierde seizoen inderdaad het laatste is. In een interview met The New Yorker zei de showrunner: “Er zit een belofte in de titel Succession. Ik had nooit gedacht dat dit voor altijd zou kunnen doorgaan. Het einde was altijd een beetje aanwezig in mijn gedachten. Vanaf seizoen twee probeer ik te denken: is het de volgende, die daarna of die daarna? Toen ik samenkwam met een paar collegaschrijvers speelden we verschillende scenario’s uit: een paar korte seizoenen, nog twee seizoenen of eeuwen doorgaan en de serie in iets anders veranderen. Een meer lossere, leuke serie met goede en slechte weken bijvoorbeeld. Of we kunnen iets krachtigers en completer doen en er een beetje sterk uitgaan. Dat was mijn voorkeur.”

Maar dit is misschien niet het laatste wat we van alle Roys zien. “Ik denk echt dat dit verhaal compleet is”, voegde Armstrong eraan toe. “Maar ik heb ook sterk het gevoel dat er iets anders kan zijn. Iets in een zelfde soort wereld of met dezelfde personages. Misschien kan er iets anders worden gemaakt, maar dat is dus nog een echt gevoel.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.