lourdes-leon-gaat-moeder-madonna-achterna-en-brengt-debuutsingle-uit-inclusief-uitdagende-videoclip-221050
©Doug Peters/EMPICS

Bij menig nepo baby is het niet de vraag óf ze een carrière in de spotlight krijgen, maar wanneer. Voor Lourdes Leon is die tijd nu aangebroken – de dochter van Madonna heeft haar eerste single uitgebracht. Vogue spreekt met Rivers McCall, een ontwerper die verantwoordelijk is voor een van de looks in de bijgaande – en uitdagende – videoclip.

De eerste single van Lourdes Leon

Plotseling was het er: de eerste single van Lourdes Leon. De dochter van Madonna en de Cubaanse personal trainer Carlos Leon verkreeg al flink wat bekendheid in de modewereld. Zo liep ze meerdere malen op de runway, waaronder voor Versace, en was ze te zien in campagnes van Savage x Fenty, Bimba y Lola en Mugler. Nu besluit het model in de voetsporen van haar moeder te treden en een muziekcarrière van de grond te krijgen.

Onder de artiestennaam Lolahol brengt Lourdes de single Lock&Key uit. Het nummer is het best te omschrijven als een een hypnotiserende club tune. In de bijbehorende videoclip, die werd geregisseerd door Eartheater, zien we de 25-jarige ster dansen en zingen op een begraafplaats en in de buitenwijken van New York City. Ook hangt ze uit het raam van een auto en haalt ze lenige trucs uit op een strand. Komt bekend voor, nietwaar?

Madonna is trots op haar dochter

Met een moeder als Madonna is het niet heel gek dat Lourdes ook de controversiële route kiest. Madonna wist vanaf de jaren tachtig altijd wel iemand op de kast te jagen met haar muziek; de ene keer door te zingen over tienerzwangerschappen en de andere keer door voor brandende kruisen te dansen in een videoclip.

Een stamp of approval van Madonna heeft Lolahol dan ook al binnen. Zoals het een trotse moeder betaamt laat de koningin der pop weten blij te zijn dat haar dochter dezelfde carrière kiest. In een Instagram-story deelt Madonna een screenshot van de single met de woorden: “I am so proud of you Lola!”

Onthullende looks van Lourdes Leon 

Maar we moeten het ook even hebben over de outfits, die niet veel aan de verbeelding overlaten. In de clip draagt Lolahol de ene keer een neonroze jurk met cut-outs en bling van Poster Girl, en de andere keer een grafisch T-shirt gecombineerd met een wijde zwarte broek. Maar haar strandlook is waar iedereen het over heeft: een zeer sexy creatie van touwen.

Vogue sprak met Rivers McCall, de ontwerper van deze look. De nog maar 20-jarige McCall verhuisde onlangs naar New York om haar dromen na te jagen in de modewereld. Haar ontwerpen zijn met name kenmerkend door de materialen die ze gebruikt: touw en kettingen. Rivers: “Mijn ouders zijn kajakkers en klimmers, dus ik ben opgegroeid met veel outdoor gear. Mijn moeder maakte vroeger ook mijn babykleertjes van haar oude Patagonia- en The North Face-kleding. Mijn vader werkte als elektricien en ik zat uren in zijn werkplaats te spelen met alle materialen.”

Handgemaakte high fashion

In haar werk als ontwerper besloot McCall te spelen met het contrast van de zware materialen en high fashion-ontwerpen. Het proces en de resultaten laat ze regelmatig zien op TikTok. Toch is ze niet bang dat haar werk door haar video’s gekopiëerd zal worden. Sterker nog, ze vindt het juist een fijne gedachte dat ze met haar video’s de modescene misschien wat toegankelijker kan maken: “Eerlijk gezegd wil ik dat iedereen experimenteert en zijn eigen kunst maakt, en als ik als een blauwdruk of startpunt kan dienen voor iemand, dan beschouw ik dat als een overwinning.”

In de toekomst hoopt McCall met nog meer artiesten en like minded mensen te werken. Massaproductie van haar ontwerpen zit er dan ook zeker niet in. “Er zit zoveel schoonheid in handgemaakte stukken. Ik wil meer maatwerk doen en mensen met wie ik werk betrekken bij het proces om elk stuk uniek te maken voor hun stijl en ethos.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rivers McCall (@rivmccall)