ryan-goslings-im-just-ken-optreden-is-een-hilarisch-eerbetoon-aan-gentlemen-prefer-blondes-289615
©Getty Images

He’s just Ken‘, maar dat neemt niet weg dat hij van een goede filmreferentie houdt. Ryan Gosling en Mark Ronson brachten een ode aan Marilyn Monroes vertolking van Diamonds Are a Girl’s Best Friend in Howard Hawks’ film Gentlemen Prefer Blondes uit 1953. Dat deden ze voor hun uitvoering van I’m Just Ken uit Barbie, genomineerd voor het beste originele nummer bij de Oscars van 2024.

Ryan Gosling treedt op tijdens Oscars 2024

Net als Monroe trok Gosling een fuchsiaroze ensemble aan en daalde hij volgens een geheel uitgedachte choreografie een trap af vol mannen in smoking. Maar het was geen volledig waarheidsgetrouwe hommage: Slash van Guns N’ Roses deed mee met de pret en speelde een gitaarriff, waarna Gosling de microfoon aan zijn Barbie-maatjes gaf.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel de hit uiteindelijk niet werd bekroond – de prijs ging naar mede-Barbie-genomineerden Billie Eilish en Finneas O’Connell voor What Was I Made For? – was het optreden van Gosling zeker een hoogtepunt van de avond. (Zoals Emma Stone later zou toegeven in haar toespraak voor beste actrice, scheurde ze haar jurk tijdens het dansen.)

Verfrissend

Terwijl een groot deel van de Barbie-perstournee in het teken stond van vintage (kijk maar naar de vele op poppen geïnspireerde looks van Margot Robbie), was het verfrissend om Goslings moment buiten het Barbie-universum te zien. Het was een briljante keuze: een film die gaat over blondines die meer plezier hebben en die een van de meest geliefde muzieknummers uit de Hollywoodgeschiedenis bevat. Het oordeel? Diamonds zijn ook Kens best friend!

Benieuwd naar het optreden van Ryan Gosling tijdens de Oscars 2024? Bekijk het hier.

Marilyn Monroe in 'Gentlemen Prefer Blondes' (links) en Ryan Goslings 'I'm Just Ken'-optreden tijdens de Oscars
©Courtesy Everett Collection/Getty Images
Marilyn Monroe in 'Gentlemen Prefer Blondes' (links) en Ryan Goslings 'I'm Just Ken'-optreden tijdens de Oscars.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.