de-prachtige-look-van-emma-stone-tijdens-de-oscars-is-haar-laatste-eerbetoon-aan-bella-baxter-289580
©Getty Images

De Louis Vuitton-jurk die Emma Stone tijdens de Oscars 2024 droeg, markeert een emotioneel afscheid voor de ster. Bella Baxter, het recht door zee sprekende, vla-taart-knabbelende Poor Things-personage – waarvoor ze een Beste Actrice-nominatie scoorde (en de later award won!) – zit serieus onder Stones huid. En iedereen die Yorgos Lanthimos’ Frankenstein-film heeft gezien, zal begrijpen waarom.

Emma Stone draagt Louis Vuitton-jurk tijdens Oscars 2024

De perstour was een sorbetkleurige ode aan de ruches van kostuumontwerpster Holly Waddington, met verwijzingen die net zo speels zijn als de eigenaardige hoofdpersoon zelf. “We wilden Emma Emma houden”, vertelde haar vaste stylist Petra Flannery eerder aan Vogue, “maar we wilden ook haar affiniteit met het personage en Bella’s geest laten zien”. De Academy Awards is Stones zwanenzang aan het eind van deze wilde high-fashion rit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

En wat voor een manier om te gaan. Stones licht mintkleurige, strapless jurk heeft een tulp-bustier met een peplum-achtige constructie die inspeelt op de Old Hollywood-mood voor zandlopersilhouetten dit seizoen. De jurk heeft daarnaast een subtiel schelpmotief op de glanzende zijden cloqué jacquard. Een frisse look voor zowel Bella, wiens garderobe pure fantasie is in Poor Things, als Stone zelf, die alles aan kan, zo lijkt het.

Sieraad met gouden saffier

“Het is een van de mooiste kleuren waar ik ooit mee heb gewerkt”, zegt Flannery, die viel voor de parels, golven en schelpen in Poor Things en meteen een band kreeg met de stof in het atelier van Louis Vuitton. “Het staat haar zo mooi”. De wauw-factor van de Academy Awards wordt nog verhoogd door het sieraad om de hals van Emma Stone. Ze draagt een achthoekige, in stappen geslepen gouden Sri Lankaanse saffier van 30,47 karaat aan een halsketting die is gedetailleerd met diamanten. In combinatie met Stones kenmerkende rode haar was het juweel een van de meest opvallende op Oscars-avond.

‘Een nieuw begin’

Het was echter het vleugje mint dat echt tot Flannerys verbeelding sprak. Toen ze op een dag vroeg wakker werd (een gewoonte als je verschillende tijdzones doorkruist voor ceremonies, shows en feestjes), googelde Petra wat dat lichtste groen metaforisch betekent. Ze kwam termen tegen als ‘wedergeboorte’, ‘groei’ en ‘een nieuw begin’. Ze stuurde Stone meteen een bericht en schreef: “Dit is Bella! Dit is het personage! Het speelt prachtig in het verhaal”.

“Het voelt feestelijk”, vervolgt de Hollywood-stylist, die erop gebrand is om iedereen met wie ze werkt recht te doen en elk element van de jurk precies wil vermelden. “Ik wil dat iedereen naar Emma kijkt en haar ziet – haar look is zo elegant”, vervolgt ze. De eenvoudigst uitziende jurken zijn bovendien altijd het moeilijkst om te perfectioneren, omdat er absoluut niets te verbergen valt. Het team heeft het complexe binnenwerk van de jurk en het peplum met laserscherpe precisie ‘gefinetuned’.

En zo kan Stone op de Oscar-avond de energie van Baxter uitstralen en de ‘moderne eenvoud’ laten spreken. “We laten Bella niet achter”, zegt Flannery. Met een glimlach voegt ze toe: “Deze jurk straalt de reis uit – en it’s been fun“.

Emma stone oscars 2024 sieraad
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.