emma-stones-op-maat-gemaakte-baftas-jurk-kostte-450-uur-om-te-perfectioneren-286700
©Rowben Lantion

Als je goed kijkt naar de garderobe van Emma Stone tijdens haar Poor Things-perstour zie je kleine knipoogjes naar Bella Baxter – een uniek en speciaal personage waarmee de actrice haar tweede Oscar in de wacht zou kunnen slepen. “We wilden Emma, Emma houden”, zegt haar vaste stylist Petra Flannery. “Maar haar affiniteit met het personage en Bella’s geest laten zien.” Sierlijke broches en spelden met ‘BB’ erop maken haar aangepaste Louis Vuitton-looks compleet, terwijl het kleurenpalet bestaat uit de verzadigde kleuren en grillige pastels in Yorgos Lanthimos’ Frankenstein-achtige epos. De jurk die Emma Stone zondagavond naar de BAFTA’s 2024 droeg, was de meest recente hommage uit Nicolas Ghesquière’s fantasierijke atelier.

Emma Stone bij BAFTA’s 2024

Voor de door details geobsedeerde creative director, die net als Flannery graag in de weer was met de Poor Things-referenties, was geen enkel idee te obscuur. De luchtigheid en eigenzinnigheid van Bella’s kostuums uit die periode worden weerspiegeld in de perzikkleurige rode loper-look van Emma Stone bij de BAFTA’s 2024: een fantastische one-shouldertop met pofmouw in contrasterende zijden jacquard en een transparante chiffon rok met textuur en een gewatteerde band om het geheel af te maken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Team Stone had de look al een tijdje in gedachten, omdat hij perfect aanvoelde voor de BAFTA’s – een setting die vraagt om extra flair en drama. “Doorschijnend is hoe we begonnen met de Poor Things-tour [Stone droeg een parelmoer lichtblauwe versie van een slipdress met een fantastische kamerjas eroverheen naar de première in Londen, red.], en dit voelde zo gracieus voor een prachtig podium.”

450 uur

Stone zou later een andere custom look aantrekken die getuigt van haar persoonlijke benadering van mode: een zwarte jurk die dankzij Ghesquière beslist niet zomaar een LBD is. Net als zijn perzikkleurige metgezel, die zo’n 450 uur in beslag nam om te perfectioneren voor de rode loper, zegt Flannery: “Het is speciaal, want als je maatwerk doet, kan niemand dat verwachten. Deze dingen zijn allemaal gemaakt voor Emma en haar persoonlijkheid.”

Petra, die al meer dan tien jaar met Stone werkt, beschrijft haar stijl als “leuk, chic, elegant, gracieus… maar met een randje”. De geestige Hollywood-actrice en het huis van Louis Vuitton zijn een harmonieuze match, want Emma, zegt Petra, “heeft bereik. Ze kan alles dragen.” Als, zoals haar stylist suggereert, Poor Things, met zijn prachtige high-fashion knipoogjes en wild excentrieke verhaal, onder Stone’s huid is gaan zitten, dan moet elke eigenzinnige Louis Vuitton-collectie dezelfde interesse wekken. Ghesquière’s briljante creaties komen zo volledig tot hun recht.

Emma Stone in Louis Vuitton bij de BAFTA's 2024
©Getty Images
Stone in haar Louis Vuitton-jurk op de rode loper.
Emma Stone in Louis Vuitton bij de BAFTA's 2024
©Getty Images
De mix van zijden jacquards en organza van dichtbij.
Stone samen met Emily Blunt en Margot Robbie
©Getty Images
Met collega's Emily Blunt en Margot Robbie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.