de-prinses-van-wales-brengt-koninklijke-glamour-naar-de-baftas-met-schouderlange-handschoenen-243090
©Getty Images

Hoewel Kate Middleton, de prinses van Wales, de BAFTA’s sinds haar huwelijk met William in 2011 slechts vier keer heeft bijgewoond, heeft ze met elke BAFTA-look de krantenkoppen gehaald. Voor de ceremonie van 2023, die zondag plaatsvond in de Royal Festival Hall, koos Kate er weer voor om stukken uit haar persoonlijke archief te recyclen – de prinses is de laatste tijd op de duurzame tour. Zo verscheen Middleton in de Alexander McQueen-jurk die ze ook droeg tijdens de ceremonie in 2019 (hieronder te zien) – alleen nu inclusief een drapering ter hoogte van haar linkerschouder.

Kate Middleton bij de BAFTA’s 2023

De prinses versterkte het glamoureuze effect van de monochrome look met een paar schouderlange handschoenen. Veel beroemdheden zijn de afgelopen jaren fan geworden van het accessoire uit het Britse Regency-tijdperk. Bovendien zagen we de handschoenen veel voorbijkomen tijdens de lente/zomer 2023-shows; talloze ontwerpers gaven hun eigen draai aan deze ladylike stijl. Denk aan Simone Rocha’s franjes en parels, Dior’s uitgesneden ontwerpen en Bottega Veneta’s bloemen-creaties. Kate hield het zoals altijd klassiek in strak, effen zwart.

Kate Middleton en dezelfde McQueen look in 2019
©Getty Images
Kate Middleton in Alexander McQueen / 2019

Oorbellen van Zara

Een element van de look waar de meningen over verdeeld waren? Haar sieraden. In plaats van iets uit de kluis, wendde de prinses van Wales zich tot de Zara voor haar oorbellen. Het gouden ontwerp is bezaaid met steentjes en is te koop voor 15,95 euro.

Een Bottega look met schouder hoge handschoenen
©Getty Images
Avondhandschoenen / Bottega Veneta 2023

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.