kan-emma-stone-alsjeblieft-een-van-deze-louis-vuitton-looks-dragen-tijdens-de-oscars-288849
©Getty Images

Emma Stone maakte dan misschien een ouderwets praatje met Catherine Deneuve op de eerste rij vlak voordat de Louis Vuitton-show begon, een paar minuten later moet ze sprakeloos zijn geweest, toen Nicolas Ghesquière’s herfst/winter 2024-collectie in het Louvre voor haar neus op de catwalk verscheen. Ongetwijfeld had ook Stone’s vaste styliste Petra Flannery haar ogen wijd open, aangezien de Oscars over slechts vier dagen plaatsvinden en Stone, die al lange tijd ambassadeur is van het Parijse huis, genomineerd is voor Beste Actrice voor haar hoofdrol als Bella Baxter in Yorgos Lanthimos’ op Frankenstein geïnspireerde sci-fi romance Poor Things.

Emma Stone in Louis Vuitton

Tijdens haar promotour voor Poor Things haalde Stone al alles uit de kast: ze droeg verschillende op maat gemaakte Louis Vuitton-creaties die de retro-futuristische esthetiek van Ghesquière naadloos lieten overvloeien in de tijdhoppende neigingen van Bella Baxter. Zo koos ze tijdens de première in Londen voor een ijsblauwe, schuin gesneden jurk in combinatie met een Old Hollywood-operasjaal (lees: een sjaal gedrapeerd over de schouders). En vorige maand nam ze haar BAFTA voor Beste Actrice in ontvangst in een perzikkleurige jurk van zijde en chiffon met een asymmetrische ballonmouw, die 450 uur kostte om te maken.

Looks voor de Oscars

We kunnen ons voorstellen dat Stone’s aandacht is uitgegaan naar de volumineuze, fantastisch futuristische jurken die de herfst/winter 2024-catwalk sierden. Die zou Bella Baxter, die een voorliefde heeft voor ruches, pofmouwen en veel versieringen, ook zeker goedkeuren.

Maar ons advies aan Flannery? Kijk ook naar de gigantische, pluizige handschoenen die de modellen droegen in combinatie met de jurken, want niets is cooler dan Stone die een gouden beeldje vasthoudt terwijl ze die handschoenen draagt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hieronder vind je Vogue’s round-up van de looks die we Stone maar al te graag tijdens de Oscars zouden zien dragen.

Louis vuitton
©Getty Images
Louis Vuitton poor things oscars
©Getty Images
Louis Vuitton runway
©Getty Images
Louis Vuitton
©Getty Images
Louis Vuitton Emma stone herfst winter 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.