rihanna-doet-onthullingen-over-super-bowl-optreden-en-moederschap-241932
©Anthony Behar/Sipa USA

Aanstaande zondag staat Rihanna na jaren weer op het podium, met misschien wel de grootste show van haar leven: de Barbadiaanse zangeres doet het Super Bowl-optreden. Tijdens een persconferentie sprak ze over de voorbereidingen en hoe het moederschap haar een duwtje in deze richting gaf.

Rihanna over Super Bowl-optreden in persconferentie

Tijdens een persconferentie van Apple Music, hoofdsponsor van de Super Bowl, verscheen Rihanna gekleed in een full look van Alaïa die ze combineerde met een rode lip en een opgestoken kapsel. De zangeres vertelde openhartig waarom ze juist nu een comeback maakt naar het podium: “Het voelt alsof het alleen nu had kunnen zijn. Ik bedoel, toen ik werd gebeld om het te doen, dacht ik: weet je het zeker? Ik ben drie maanden geleden bevallen, moet ik nu zulke belangrijke beslissingen nemen? Misschien ga ik hier spijt van krijgen. Maar als je moeder wordt, gebeurt er iets waardoor je het gevoel hebt dat je de wereld aan kunt. Je kunt alles doen. En de Super Bowl is een van de grootste podia ter wereld.”

Toch deelde Riri dat ze het ook eng vindt om na zeven jaar weer op het podium te staan. Maar, vertelt ze: “Er is iets opwindends aan de uitdaging van dit alles. En het is belangrijk voor mij om dit dit jaar te doen. Het is belangrijk voor de representatie. Het is belangrijk voor mijn zoon om dat te zien.” Eerder wees Rihanna de Super Bowl-show af als blijk van steun aan de vreedzame protesten van NFL-speler Colin Kaepernick tegen politiegeweld.

Voorbereidingen

Hoewel Rihanna niet deelde welke nummers we zondag te horen krijgen, gaf ze toe dat het samenstellen van de setlist de grootste uitdaging was. “Dat was het moeilijkste, moeilijkste deel – beslissen hoe we 13 minuten optimaal kunnen benutten, maar ook vieren. Dat is wat deze show gaat worden. Het wordt een viering van mijn catalogus, op de beste manier hoe we het hadden kunnen samenstellen”, verklapte Rihanna.

De zangeres deelde ook over de fysieke uitdaging van de show. “De fysieke uitdaging is natuurlijk om vele redenen immens geweest. Ik heb dit niet in een minuut gedaan. Je bent gewoon 13 minuten aan het rondrennen en probeert een set van twee uur in 13 minuten te doen”, legt Rihanna uit. “Vanaf het moment dat het begint, houdt het gewoon nooit op tot het de allerlaatste seconde. Het is een bomvolle show en het eist zijn tol van je lichaam, echt waar.”

Nieuwe muziek 

Uiteraard is er nog de vraag die op iedereens lippen brandt: betekent Rihanna’s comeback naar het podium ook nieuwe muziek? De bad gal gaf hier geen direct antwoord op, maar leek er wel naar te hinten: “Muzikaal voel ik me open. Ik sta open voor het verkennen, ontdekken [en] creëren van dingen die nieuw zijn. Dingen die anders zijn, dingen die niet kloppen, raar zijn en misschien nooit logisch zullen zijn voor mijn fans”, deelde ze. “Ik wil gewoon spelen. Ik wil gewoon plezier hebben met muziek.”