taylor-swift-ontvangt-iheartradio-innovator-award-248089
©AP Photo/Chris Pizzello

Taylor Swift ontving maandagavond de Innovator Award tijdens de iHeartRadio Music Awards 2023. De award werd uitgereikt door goede vriendin Phoebe Bridgers.

iHeartRadio Awards

Taylor Swift nam maandag een kleine break van haar Eras Tour om de iHeartRadio Music Awards bij te wonen. Dit deed de zangeres gekleed in een volledig met kristallen bedekte look met capuchon van Alexandre Vauthier Couture. De pauze van haar recordbrekende tour was niet zomaar. Swift werd in het zonnetje gezet en mocht de Innovator Award in ontvangst nemen. Tijdens haar speech deelde de muzikant: “Ik ben ’s ochtends nog nooit wakker met de gedachte: weet je wat ik vandaag ga doen? Ik ga wat dingen vernieuwen. Dingen móeten worden vernieuwd en ik ben degene die dat doet. Ik heb de juiste beslissingen op de juiste momenten genomen, of het al eerder met succes was gedaan of niet. Dat is misschien de sleutel is geweest.”

Ook deelde Swift wijs advies: “Ik wil echt, echt dat iedereen weet – vooral jonge mensen – dat de honderden of duizenden domme ideeën die ik had, mij tot goede ideeën hebben geleid. Je moet jezelf toestemming geven om te falen. Ik probeer zo hard als ik kan om niet te falen omdat het gênant is, maar geef mezelf toestemming het wel te doen. En dat zou jij ook moeten doen. Wees niet te hard voor jezelf, maak gewoon de keuzes die goed voelen. En op een dag denkt iemand misschien dat je innovatief bent.”

Selena Gomez eert Taylor Swift

Dit is de eerste keer sinds 2019 dat de iHeartRadio Innovator Award werd uitgereikt. Artiesten als Pharrell, Alicia Keys en Bruno Mars gingen Taylor Swift al voor.

Voordat Swift de award in ontvangst nam, zagen aanwezigen een video waarin een rits beroemdheden, waaronder Dolly Parton, Selena Gomez, Justin Timberlake en Ed Sheeran lieve woorden zeiden tegen de muzikant. Zo noemde Sheeran het nummer Anti-Hero “een van de beste popsongs ooit geschreven.” En Selena Gomez zei over haar beste vriendin: “Ze kan zo goed weergeven waar ze doorheen gaat. Een rolmodel zijn is niet iets waarvoor je je aanmeldt, dat heb je in je. En Taylor heeft dat.”

Naast deze award ontving Swift ook de prijs voor Song of the Year. Andere winnaars van de iHeartRadio Music Awards waren onder meer Harry Styles (Artist of the Year), Drake (Hip-hop artist of the year), Sza (R&B artist of the year) en Bad Bunny (Latin pop/reggaeton artist of the year).