kate-middleton-draagt-gedurfde-oorbellen-van-dit-betaalbare-merk-240418
©Getty Images

De prinses van Wales ging voor power dressing toen ze maandagmiddag officieel haar Shaping Us-campagne in Londen onthulde. Haar op maat gemaakte pak heeft prominente schouders, een verlaagde revers en een geaccentueerde taille. Maar de gedurfde oorbellen die Kate Middleton droeg, stalen echter de show.

Oorbellen Kate Middleton

En niet alleen omdat ze een statementstijl waren. Zoals vaak het geval is bij Kate, zat de keuze boordevol betekenisvolle details. De prinses van Wales droeg de oorbellen vorig jaar juni voor het eerst bij de onthulling van het National Windrush Monument op het Londense Waterloo Station. De oorbellen van Kate Middleton zijn gemaakt door Chalk, een handgemaakt sieradenmerk van de in Londen gevestigde architect Malaika. Dit specifieke paar wordt door het merk beschreven als een eerbetoon aan het ‘auditoriumplafond van het hoofdpodium van het Royal Opera House’.

De oorbellen, die 75 Britse pond kosten (omgerekend zo’n 85 euro), zijn ook een opmerkelijk goedkopere keuze voor Kate. Aangezien veel mensen in het Verenigd Koninkrijk worstelen met de crisis van de kosten voor levensonderhoud, dacht ze misschien dat het dragen van dure juwelen ongepast zou zijn.

Outfits herdragen

Natuurlijk klinkt het opnieuw dragen van een accessoire misschien niet als een big deal voor de gemiddelde persoon. Maar voor leden van de Britse koninklijke familie, die hun kleerkasten vaak minutieus laten goedkeuren door een speciaal team, vertegenwoordigt deze zet een meer duurzame en milieubewuste benadering van openbare optredens. De prinses van Wales doet dit gelukkig al veel vaker, of het nu een eenvoudige Zimmermann-jurk is of een Alexander McQueen-pak.

Het was een belangrijk moment voor Kate. De prinses verdiepte zich de afgelopen jaren in de ontwikkeling van vroegschoolse educatie. Ze heeft nu gezegd zelfs haar levenswerk te willen maken van dit onderwerp.

The Princess Of Wales Kate Middleton Rewears A Pair of Bold Earrings
©EDDIE MULHOLLAND/Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.