kensington-palace-reageert-op-wilde-samenzweringstheorieen-over-de-prinses-van-wales-288353
©Getty Images

Kensington Palace geeft een officiële reactie op de geruchtenmolen rond prinses Kate Middleton.

Geruchten over Kate Middleton

In januari kondigde de Britse koninklijke familie aan dat de prinses van Wales een pauze zou nemen in het openbare leven tot Pasen, terwijl ze herstelt van een geplande buikoperatie. Ze vroeg ook om haar privacy te respecteren tijdens deze periode. “Ze hoopt dat het publiek haar wens begrijpt om zoveel mogelijk normale omstandigheden voor haar kinderen te behouden,” zei Kensington Palace toen.

De afgelopen 48 uur zijn er echter wilde samenzweringstheorieën over de verblijfplaats van Kate Middleton gedeeld op X, het sociale mediaplatform dat voorheen bekend stond als Twitter. Velen waren humoristisch (zoals die waarin werd gesuggereerd dat ze bij de rampzalige Willy Wonka-experience in Glasgow was). Maar er waren er ook die een meer sinistere toon aansloegen en speculeerden dat de prinses ‘vermist’ was of dat de koninklijke familie de echte reden voor haar afwezigheid uit het openbare leven verborgen hield.

Reactie Kensington Palace

Kensington Palace herhaalde vandaag hun oorspronkelijke verklaring: “We waren vanaf het begin heel duidelijk dat de Prinses van Wales afwezig was tot na Pasen. Kensington Palace zou alleen updates geven als er iets belangrijks was.” Ze voegden er ook aan toe dat het “goed met haar gaat”.

Zal dit het internet kalmeren? Dat is nog onduidelijk. De hele opschudding ontstond nadat prins William zich onverwachts terugtrok van een herdenkingsdienst voor zijn peetoom, koning Constantijn van Griekenland. Als reden werd er gegeven dat het ging om een ‘persoonlijke kwestie’. Wat die persoonlijke kwestie precies was, bleef onduidelijk. Hierdoor overspoelde social media met roddels en ontstond een lawine van verontwaardigde reacties en memes. Het lijkt erop dat de gemoederen pas weer tot bedaren komen na 31 maart. Dat is wanneer de prinses vermoedelijk terugkeert in haar koninklijke rol.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.