prinses-kate-herstelt-momenteel-in-het-ziekenhuis-van-een-geplande-buikoperatie-282736
©Getty Images

Kensington Palace heeft woensdag een verklaring gedeeld waarin staat dat Kate, de prinses van Wales, in het ziekenhuis is opgenomen. Ze onderging deze week een ‘geplande’ buikoperatie, die succesvol is verlopen, aldus het paleis in de verklaring. De verwachting is echter dat de prinses tien tot veertien dagen in het ziekenhuis moet blijven, waarna ze zal terugkeren naar haar huis in Windsor om te herstellen.

Prinses Kate Middleton ondergaat buikoperatie

Als gevolg van de buikoperatie zal prinses Kate zich tot na Pasen terugtrekken en geen publieke taken uitvoeren. Veel koninklijke fans en volgers hebben op social media hun wensen geuit voor een spoedig herstel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de verklaring staat ook dat prinses Kate Middleton privacy wenst met betrekking tot het delen van persoonlijke medische informatie of verdere bijzonderheden over de operatie die ze heeft ondergaan. “De prinses van Wales waardeert de interesse die deze verklaring zal opwekken”, zo schrijft een vertegenwoordiger van Kensington Palace. “Ze hoopt dat het publiek haar wens begrijpt om de omstandigheden voor haar kinderen zo normaal mogelijk te houden.” Daarom komt het paleis “alleen met updates over de voortgang van Hare Koninklijke Hoogheid als er belangrijke nieuwe informatie is om te delen”.

Herstel

De verklaring eindigt met een boodschap waarin de prinses haar spijt betuigt over het feit dat ze haar komende koninklijke taken moet annuleren of uitstellen. “De prinses van Wales wil haar verontschuldigingen aanbieden aan alle betrokkenen voor het feit dat ze haar komende afspraken moet uitstellen”, valt er te lezen. “Ze kijkt ernaar uit om ze zo snel mogelijk weer te laten plaatsvinden.”