doe-deze-feestdagen-net-als-koningin-maxima-en-ga-voor-een-glitterbroek-232658
©ANP

Nu de maand december bijna aanbreekt, is er geen ontkomen meer aan: we raken massaal in de feeststemming. Waar de een al een kerstboom heeft opgetuigd, waagt de ander zich aan het arsenaal van kerstfilms dat de streamingdiensten heeft overspoeld. En wat koningin Máxima betreft? Die voorziet ons al van de nodige stijlinspiratie voor de feestdagen. Zo verscheen Máxima onlangs in een glitterbroek – een favoriet, zo blijkt.

Koningin Máxima in glitterbroek

Tijdens een evenement in het Concertgebouw in Amsterdam droeg koningin Máxima een volledig zwarte look, bestaande uit een wijde glitterbroek en een top met boothals van haar favoriete modehuis Natan. Ze combineerde het feestelijke ensemble met een paar semi-doorschijnende hakken van Aquazzura, een clutch van Gianvito Rossi en een sierlijke broche van Zara. Het was voornamelijk de broek die alle aandacht trok: een glitterend exemplaar dat ideaal is voor je aankomende kerstdiner of nieuwjaarsborrel.

Máxima heeft al eerder haar liefde voor glitterbroeken getoond. Zo werd de koningin eind 2019 op de rode loper bij de première van Galalagos: Hope for the Future gespot in een wijde pantalon bezaaid met pailletten in verschillende tinten groen. Ze droeg de feestelijke broek in combinatie met een fluwelen wikkeltop. Haar complete outfit kwam wederom van de hand van Natans ontwerper Edouard Vermeulen.

Party pants à la Máxima

Als iemand kan bewijzen dat een glitterbroek het perfecte feestitem is, dan is het koningin Máxima wel. Ze is tevens fan van party pants in het algemeen, aangezien ze naast pailletten en glitterdraad ook allerlei andere partyproof broeken heeft gedragen; van glanzende stoffen tot opvallende kleuren: we hebben het allemaal voorbij zien komen. Dus mocht je zelf nog op zoek zijn naar inspiratie voor je feestgarderobe, vergeet dan zeker niet om naar de looks van onze koningin te kijken.

Koningin Máxima in een glitterbroek bij het Concertgebouw
©ANP