deze-5-nieuwe-kerstfilms-op-netflix-zijn-zo-heerlijk-cliche-dat-je-ze-wel-moet-zien-231529
©Netflix

Tijdens de feestdagen verwennen we onszelf graag met al het fijns wat de decembermaand te bieden heeft. Wat is een betere manier om in de stemming te komen dan te cocoonen op de bank met een heerlijke, lichtelijk – en soms minder lichtelijk – foute kerstfilm? Ook Netflix komt in 2022 weer met een selectie nieuwe kerstfilms die zo cliché zijn dat we ze wel moeten zien.

Netflix kerstfilms 2022

Neem bijvoorbeeld de pas verschenen film Falling for Christmas met niemand minder dan Lindsay Lohan in de hoofdrol. Of wat dacht je van een remake van de kerstklassieker Scrooge, volledig in een nieuw animatiejasje? Hieronder vijf nieuwe kerstfilms op Netflix die perfect zijn om de holiday spirit aan te wakkeren.

Falling for Christmas (vanaf 11 november)

Lindsay Lohan is weer terug op het witte scherm met een gloednieuwe film. De actrice, vooral bekend van haar rollen in Mean GirlsFreaky Friday en The Parent Trap, speelt samen met Glee-acteur Chord Overstreet in de nieuwe Netflix-film Falling for Christmas. Lohan kruipt in de rol van Sierra Belmont, een verwende erfgename die gediagnostiseerd is met geheugenverlies na een ski-ongeluk en haar leven weer op de rails moet krijgen. Vogue sprak exclusief met Lohan over de film en haar comeback in de schijnwerpers.

Christmas With You (vanaf 17 november)

Actrice Aimee Garcia speelt de rol van popster Angelina, die een kersthit moet uitbrengen en daarvoor wel wat inspiratie kan gebruiken. Wanneer ze op een video van een jonge fan stuit, besluit ze om de kerstwens van het meisje te vervullen en haar te bezoeken. Door een sneeuwstorm is Angelina genoodzaakt te blijven eten, waarna haar leven volledig op zijn kop komt te staan. Spoiler: iets met ware liefde.

The Noel Diary (vanaf 24 november)

De succesvolle auteur Jacob Turner (gespeeld door Justin Hartley) moet zijn ouderlijke huis leegruimen nadat zijn moeder plotseling is overleden. Eenmaal daar komt hij in contact met een vrouw (Barrett Doss) die haar biologische moeder zoekt. Nadat een oud dagboek opduikt, opent de deur naar het verleden en gaan ze samen op zoek naar antwoorden. Een zoektocht die misschien ook leidt naar… liefde?

Scrooge: A Christmas Carol (vanaf 2 december)

Scrooge is een van de bekendste kerstfilms aller tijden, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat Netflix er een remake van zou maken. Hoewel er al talloze versies bestaan, weet de streamingdienst een originele draai aan het verhaal te geven. Hoe? Door een hartverwarmende animatiefilm uit te brengen met de nodige humor, catchy liedjes en stemmen van acteurs als Luke Evans en Olivia Colman.

De Familie Claus 3 (vanaf 7 december)

Na het succes van deel een en twee komt er dit jaar een derde film van De Familie Claus. In dit vervolg gaat de familie op skivakantie in de bergen, precies tijdens de feestdagen. Opa Noël en Jules besluiten daarom om stiekem vanuit het hotel het kerstfeest door te laten gaan. Dat zorgt ervoor dat ze nogal afwezig zijn tijdens de vakantie, iets wat zus Noor niet bevalt. Ze gaat haar broer volgen en ontdekt waar de twee al die tijd zo druk mee zijn. Lukt het ze om met z’n drieën kerst te redden?

Geen trailer beschikbaar.