lindsay-lohan-over-haar-comeback-in-nieuwe-kerstfilm-en-of-ze-ooit-een-remake-van-freaky-friday-zal-maken-230667
©Getty Images

Het is een nieuw tijdperk voor Lindsay Lohan. De actrice – die ons hart stal in films als Mean Girls, Freaky Friday en The Parent Trap voordat ze bijna tien jaar stopte met acteren – is weer terug in de spotlight met een gloednieuwe film. Lohan speelt samen met Glee-acteur Chord Overstreet in de nieuwe Netflix-film Falling for Christmas.

‘Falling for Christmas’

In de kerstfilm speelt Lindsay Lohan Sierra Belmont. Deze verwende erfgename is gediagnostiseerd met geheugenverlies na een ski-ongeluk en moet haar leven weer op de rails krijgen. “Voor mij gaat [de film over] hoe de materialistische dingen in het leven er niet altijd toe doen”, vertelt Lohan. “Het zijn echt de simpele dingen in het leven die het meest betekenen – familie en liefde, in plaats van Instagrammen en een grote ring krijgen. Niet dat dat erg is!”

Je voelt dat ze uit ervaring spreekt. Eerder dit jaar trouwde Lohan met investeerder Bader Shammas. Nu is ze klaar om zich weer op acteerprojecten te storten. “Nadat we klaar waren met [deze film], dacht ik: ‘Wanneer begin ik aan de volgende film?'”, zegt Lohan, die onlangs ook een romcom voor 2023 met de titel Irish Wish voltooide.

Lindsay Lohan over haar nieuwe kerstfilm, acteren en de feestdagen

Ter ere van haar spannende terugkeer naar het witte doek praat Lohan exclusief met Vogue over het filmen van Falling for Christmas. Ook reflecteert ze op haar iconische “Jingle Bell Rock”-dans in Mean Girls en vertelt ze over de mogelijkheid om Freaky Friday opnieuw te maken met Jamie Lee Curtis.

Hoi Lindsay! Ik moet zeggen: je film heeft me officieel in de feeststemming gebracht. Ik heb gisteravond zelfs een kerstboom besteld.

“Niet waar! Daar hou ik van. Nu moet ik er ook een bestellen.”

Ik zou graag willen weten wat je ertoe heeft aangezet om dit jaar een kerstfilm te maken.

“Ik denk dat het komt omdat ik er nog nooit een heb gedaan. Naarmate je ouder wordt en je weggaat van je familie, krijg je meer nostalgische gevoelens voor de feestdagen. Je wilt dicht bij [je familie] zijn voor de feestdagen. Dus ik had heel veel zin om in Amerika te filmen en dichter bij huis te zijn.”

Er zijn zoveel geweldige kerstfilms. Hoe denk je dat deze anders is?

“Ik hield van het personage en haar karakter. Ik heb niet echt een personage als Sierra kunnen spelen, die afstandelijk is en rondrent als een kip zonder kop. Ik heb nooit de kans gehad om een erfgename te spelen, dus dat was heel spannend voor mij. Ik speel graag een personage waarin je de zachtere kant van haar kunt zien. Voor mijn terugkeer, na bijna een decennium geen films te hebben gemaakt, wilde ik iets vinden [waar] mensen zich kunnen identificeren met beide kanten van haar karakter. En het is echt hartverwarmend. Ik hou van een licht liefdesverhaal: het is niet te zwaar of te diep. Het maakte me echt blij toen ik het las, en ik moest hardop lachen – en dat was belangrijk.”

Aan het begin van de film is Sierra een verwende erfgename. Ze draagt ook fantastische, over-the-top outfits. Hoe betrokken was je bij haar kostuums?

“Ik was bij alles betrokken. De eerste look – het witte gewaad – was een van mijn favorieten, om te bepalen wie ze is. En haar [roze fluffy] ski-look was heel belangrijk voor mij. Ik had zoiets van, de hoed maakt de outfit. Ik heb het gevoel dat ze een meisje van de luxe warenhuizen is. Misschien Net-a-Porter voor als ze onderweg is!”

Als ik kerstfilms kijk, ben ik gefascineerd door hoe ze elke locatie in een winterwonderland veranderen. Heb je een van de trucjes voor het maken van films geleerd die ze daarvoor gebruiken?

“Eén ding dat ik over de sneeuw heb geleerd, is dat zelfs als er echte sneeuw ligt, het niet zo mooi schiet als nepsneeuw. Zelfs toen we echte sneeuw hadden, voegden we nog steeds schuim of papiersneeuw toe. Maar ook achter de schermen, wanneer je de kerstversieringen opzet en het kerstachtig maakt, verandert het de toon van iedereen die op de set werkt. Iedereen wordt meteen blij. Dat helpt echt als je aan het filmen bent, omdat je een ander soort energie hebt waar iedereen de hele tijd giddy is. Dat was echt leuk.

Waar hebben jullie gefilmd?

“We waren in Park City, in Utah. En als we sneeuwdagen nodig hadden, veranderden we van locatie naar Salt Lake City. We zouden ofwel geen sneeuw hebben of tonnen sneeuw – te veel sneeuw. De laatste dag dat we opnamen, was het een volledige sneeuwstorm.”

Er zit veel komedie in deze film, wat volgens mij altijd een van je sterke punten is geweest. Wat is het geheim van een goede lach op het scherm, denk je?

“Als acteurs houden we ons vaak in als het gaat om echt grappig te zijn. We zeggen alleen wat er in het script staat. Ik heb geleerd om mezelf er gewoon in mee te laten gaan, en er komt meestal iets grappigs uit. En als dat iets grappigs werkt, dan voeg ik daar graag iets aan toe. Dat is wat we in deze film deden: toen ik de [bedden] lakens probeerde te openen, dacht ik: ‘Ik kan hier zoveel meer mee. Kan ik doorgaan?’ Mijn favoriete scène was het toilet ontstoppen – dat was een van de leukste om te doen. Als je de crew en de regisseur aan het lachen kunt maken op de set, is dat het beste gevoel ter wereld. Je zegt: Oké, het wás echt grappig.”

Ik hou van de autoscène in de film, wanneer je meezingt met ‘Jingle Bell Rock’. Was dat een opzettelijke knipoog naar je iconische ‘Mean Girls’-dans?

“Op dit moment denk ik dat de regisseur wist dat het opzettelijk was, maar ik zat in het personage, dus ik dacht er niet aan. Toen we het deden, bij de tweede take, snapte ik het opeens. Ik dacht: ‘Wacht, waar gaan we heen met dit?’ Toen dacht ik: ‘Het zou grappig zijn als ik de Mean Girls-dans aan het einde van de film zou doen. Of als ik het nummer zou opnemen.’ En het was een totale grap. Maar nadat ze klaar waren met de film, zeiden ze: ‘Wil je het alsjeblieft doen?'”

Ik vind het geweldig dat je het uiteindelijk als single hebt opgenomen. Ik heb altijd van je muziek gehouden en het is even geleden dat je een nieuw nummer hebt gemaakt. Hoe was het om de studio weer in te stappen?

“Het was zenuwslopend, omdat ik al zo lang niet in de studio ben geweest. Mijn zus, Aliana, deed twee liedjes voor de film, dus daar was ik helemaal voor. Ik dacht dat ik ermee weg zou komen zonder het zelf te hoeven doen! Maar toen dacht ik, oké, dit is mijn eerste film in een tijdje, en ik heb veel gezongen op de soundtracks van mijn films [in het verleden]. Dan kan ik net zo goed alles aan mijn supporters geven en all-in gaan.”

Denk je dat je in de toekomst meer muziek gaat maken?

“Ik weet het niet. We zullen zien.”

Had je ooit verwacht dat die ‘Mean Girls’-scene zo iconisch zou worden als nu?

“Ik had het nooit verwacht en tot op de dag van vandaag maakt het me zo blij! Het is zo’n gezegend gevoel om te zien hoe mensen zich voelen, en alleen al het feit dat mensen zich verkleden als een van de Mean Girls-personages. Het heeft echt zoveel deuren voor ons allemaal op zoveel manieren geopend.”

Ik wil je een paar algemene vragen over de feestdagen stellen. Ben je gek op kerst?

“Ik ben gek op Thanksgiving. Ik hou van Kerstmis, maar ik hou van Thanksgiving vanwege het eten. Ik hou van samenkomen met familie en koken. Het is zo fijn om bij familie te zijn en er een punt van te maken om tijdens de feestdagen bij familie te zijn. Nu heb ik een nichtje, dus ze mag alles voor het eerst meemaken. Het is echt een spannend iets.”

Wat vind je leuk om te koken?

“Met kerst maken we een Italiaanse spaghetti met Parmezaanse kip en gehaktballetjes. Of ham met stroop. Ik doe de vulling en de zoete aardappelen met marshmallows. Het gaat mij om het eten. En ik eet de restjes de volgende dag.”

Er komen massa’s feesten aan. Hoe ziet jouw feestelijke stijl eruit?

“Het hangt ervan af of ik hier of terug in Dubai zal zijn; het weer is koeler in Dubai. Velvet doet me altijd denken aan de feestdagen. Het is lang geleden dat ik een goede fluwelen stof heb gezien, wat heel slecht of heel goed kan zijn. Ik hou van een klassieker: een lang zwart broekpak voor de feestdagen, of een mooie jurk met overknee laarzen. En ik hou van een goede lange jas. Ik zag laatst een goede Prada-jas van kasjmier die ik wil hebben – ik koop altijd één goede jas per jaar. Ik heb een Louis Vuitton gekocht, wat een fijne is, maar misschien koop ik de Prada-jas ook nog.”

Kerstmis gaat natuurlijk over meer dan cadeautjes, maar ik ben benieuwd of je een cadeau hebt gekregen dat je echt is bijgebleven?

“Het meest memorabele, want het is niet uit mijn hoofd, was er een van mijn man. Hij gaf me een Cartier-armband en het was onze eerste kerst samen, dus dat was heel speciaal voor mij. Dat zal me altijd bijblijven, en wil ik doorgeven aan mijn dochter als we kinderen hebben. Ik weet niet hoe ik moet reageren als ik vaak cadeaus krijg met Kerstmis, maar ik vind het heerlijk om cadeaus te [kopen] en ze in te pakken. Ik beschouw mezelf graag als een professionele cadeauverpakker. Ik ben er echt goed in, zelfs met de strikken en de schaar – dat trucje.”

Oh, dan kom ik wel naar je huis.

“Je bent welkom!”

De feestdagen zijn ook een moment om stil te staan ​​bij waar je dankbaar voor bent. Waar ben jij dit jaar dankbaar voor?

“Ik ben dankbaar voor de mensen in mijn leven. Mijn familie, mijn man en mijn aangetrouwde familie. En de steun die ik heb gekregen van veel mensen en fans die me door de jaren heen hebben bekeken. Ik voel me echt gezegend. Ik ben dankbaar dat ik een huis en een bed heb om in te slapen. Alleen de simpele dingen – er zijn zoveel kleine dingen waar we vergeten dankbaar voor te zijn.”

Terug naar de film: je zei dat dit je eerste acteerproject in een tijdje was. Heb je zin gekregen om meer films te maken nadat je op deze set was?

“Zeker. Ik was echt overenthousiast om daar te zijn, en iedereen dacht waarschijnlijk dat er iets mis met me was. Ik ben erg scherp op de set – ik kom dicht bij elke persoon op de set. Ik ken mijn crew graag. Ik wil dat het een familie is als ik aan het filmen ben; je moet het allemaal samen doen. Nadat we klaar waren, dacht ik: wanneer begin ik aan de volgende film? Ik ben er klaar voor!”

Waar denk je naar te zoeken in je volgende acteerprojecten?

“Ik ga niet stoppen met het doen van romcoms. Ik heb er net een afgemaakt en ik zal waarschijnlijk binnenkort nog een doen. Maar ik wil ook mijn horizon verbreden en iets doen wat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, of misschien iets produceren of regisseren. Thrillers of actie [films] zijn twee dingen die ik nog steeds niet [in staat] heb kunnen doen, en ik zou er graag echt in duiken.”

Ik ga niet vragen of je een ‘Mean Girls’-vervolg wilt maken, omdat ik zeker weet dat iedereen je dat vraagt…

“En daar kan ik geen antwoord op geven! [Lacht.]”

Maar ik zal je wel vragen: zou je ooit een ‘Freaky Friday’-remake maken? Je co-ster Jamie Lee Curtis zei onlangs dat ze mee zou doen.

“Ja, het is iets waar ik erg in geïnteresseerd zou zijn.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in Vogue UK.