elizabeth-debickis-premierelook-the-crown-zit-vol-symboliek-230531
©David M. Benett

Van haar Britse Vogue make-over tot de vrolijke Christopher John Rogers co-ords die ze tijdens de persreis droeg, in The Crown trad Elizabeth Debicki wat stijl betreft buiten haar gebaande paden. De première van The Crown 5 liet een klassieke sfeer zien die alle trends oversteeg. Het merk dat daar graag aan meewerkte? Dior, of course.

Elizabeth Debicki’s premièrelook ‘The Crown’ zit vol symboliek

De symboliek van Debicki’s Dior haute couture lente/zomer-2022 jurk viel de echte koninklijke stylebewakers onder ons meteen op. Het zwarte zijden crêpe strapless ontwerp had een soortgelijke gedrapeerde bustier als de babyblauwe Catherine Walker jurk die prinses Diana – die Elizabeth speelt in The Crown – droeg in Cannes 1987.

De gitzwarte kleur van de moderne jurk roept ook de periode op die in de nieuwe serie wordt belicht. Een periode waarin Diana de koninklijke stijl herdefinieerde door vaak zwart te dragen – een kleur die daarvoor alleen werd gedragen als teken van respect tijdens de rouwperiode.

Typische Diana-looks

Het nieuwe silhouet – dat opvalt door eenvoud – kostte twee leden van het Dior-atelier ongeveer 300 uur om te maken. Kenmerkend voor het ambachtelijke ethos van het huis, dat zijn Lady Dior-tas in 1996 naar Diana vernoemde. De look werd gestyled met Bois de Rose ringen, armbanden en gouden oorbellen met diamanten en Rose Dior Couture oorbellen in roze goud en diamanten van Dior Joaillerie.

Terwijl Debicki de rode loper opging, werd bekendgemaakt dat ze nu ambassadeur van Dior Joaillerie is. Debicki zet zo de traditie van typische Diana-looks, vol symboliek, voort.

the crown
©Debicki bij Royal Albert Hall: première The Crown 5.Foto: Samir Hussein

 

the crown
©Prinses Diana bij Cannes Film Festival, 1987 Foto: Tim Graham/Getty Images

jurk premiere the crown

The Crown

jurk the crown

 

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.