kijktips-november-2022-onze-favoriete-nieuwe-series-en-films-op-de-streamingdiensten-230473
©Netflix

Films – ja, meerdere! – met Harry Styles in de hoofdrol, de terugkeer van The Addams Family en natuurlijk het nieuwe seizoen van The Crown: het aanbod van nieuwe films en series op de streamingdiensten in november 2022 is veelbelovend. In oktober verklaarden we het bankhangseizoen al voor geopend, maar dat bingewatchen kun je met een gerust hart voortzetten dankzij deze veelbelovende nieuwe titels die in november op de streamingdiensten verschijnen. Dit zijn onze kijktips in november 2022.

Kijktips november 2022 op de streamingdiensten

De keuze uit streamingdiensten is tegenwoordig alleen al reuze. Of je nou drie abonnementen hebt of één: in deze lijst vind je kijktips van verschillende aanbieders. Geordend per streamingdienst, wel zo handig.

Netflix

Film | Enola Holmes 2 | 4 november

Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown is terug in de rol van Enola Holmes, het zusje van detective Sherlock Holmes. In Stranger Things zien we de actrice als eighties kid, maar voor haar rol als Enola Holmes gaat Bobby Brown nog iets verder terug in de tijd, naar het Victoriaanse tijdperk. Als de film net zulke goede recensies krijgt als de eerste in de reeks, belooft dat veel goeds.

Serie | The Crown, seizoen 5 | 9 november

In deze lijst kan het vijfde seizoen van The Crown natuurlijk niet ontbreken – al gaat het nieuwe seizoen ook gepaard met de nodige kritiek. De nieuwe afleveringen staan in het teken van de scheiding van prins Charles en Diana, prinses van Wales. Net als haar tragische dood in 1997. Elizabeth Debicki, die hoofdrollen had in onder meer The Great Gatsby, Widows en Tenet, neemt de rol van Diana in dit seizoen over van Emma Corrin. De verhaallijnen rondom de prinses van Wales hebben ook ophef veroorzaakt. Gaat The Crown in het vijfde seizoen te ver door van de Britse koninklijke familie een sensatie te maken? Je leest er hier meer over.

Serie | Wednesday | 23 november

The Addams Family is terug – ja, echt. De serie over de macabere familie zal velen doen denken aan de klassieke film uit 1991, maar oorspronkelijk maakte de fictieve familie hun debuut op televisie in de jaren zestig. Van 1964 tot en met 1966 zond het Amerikaanse ABC een sitcom uit, gebaseerd op striptekeningen van Charles Addams, de bedenker van de familie en hun spooky perikelen. Nu schitteren de familieleden in een spin-off, met Wednesday Addams – de jongste Addams-telg – in de hoofdrol. Zij is inmiddels een tiener geworden en verslijt de ene school na de andere dankzij haar (moordlustige) gedrag. Hier lees je alles over de serie van de geprezen regisseur Tim Burton.

HBO Max

Film | Don’t Worry Darling | 7 november

Hoewel Don’t Worry Darling momenteel nog in de bioscoop draait, is de thriller van Olivia Wilde ook al te zien op HBO Max. En dat is goed nieuws, want dit is een film die je gezien wilt hebben. Allereerst vanwege Harry Styles en Florence Pugh in de hoofdrollen, maar toch ook wel een beetje vanwege de ophef die de cast van de film heeft veroorzaakt rondom de lancering. Er bestaat niet echt zoiets als slechte publiciteit, nietwaar? Don’t Worry Darling is een psychologische thriller die zich afspeelt in de jaren vijftig. Het drama volgt een huisvrouw die in het Victory Project leeft, een utopische gemeenschap die bol blijkt te staan van duistere geheimen.

Amazon Prime Video

Film | My Policeman | 4 november

November heeft nóg meer Harry Styles voor ons in petto, maar deze keer op Amazon Prime. De cast – aangevuld met Emma Corrin (die je onder meer kent van The Crown) – vormt dan ook de grootste reden om uit te kijken naar My Policeman. In de film ontmoeten lerares Marion (gespeeld door Emma Corrin) en politieagent Tom (Harry Styles) elkaar aan de kust van Brighton in de jaren vijftig. De twee krijgen een relatie. Patrick (David Dawson), een curator die naar Brighton is verhuisd om te herstellen van de dood van een vorige geliefde, ontwikkelt al snel gevoelens voor Tom. De mannen beginnen een hartstochtelijke affaire – ondanks het feit dat homoseksualiteit illegaal is. Een tijd lang ziet het drietal hun leven als een ménage a trois zitten, tot de jaloezie toeslaat. Vervolgens spoelt de film door naar de jaren negentig. Patrick komt terug in het leven van de nu getrouwde Marion en Tom, wat uiteraard dramatische gevolgen heeft.

Tv-special | Savage x Fenty vol 4 | 9 november

Rihanna’s veelgeprezen Savage X Fenty show wordt gezien als een waar modespektakel, en dat is niet zonder reden. Na drie eerdere shows die stuk voor stuk viral gingen vindt de vierde show dit jaar plaats op 9 november. Amazon Prime zal de show streamen (helaas voor ons Nederlanders is dat midden in de nacht) maar via de streamingdienst kun je daarna de beelden ook gewoon terugkijken. Wat je kunt verwachten? Optredens van artiesten als Anitta en Burna Boy en cameo’s van Vogue’s covermodel Precious Lee en topmodellen als Irina Shayk en Cara Delevingne. Benieuwd naar een voorproefje? De eerste beelden bekijk je hier.

Nog niet uitgekeken? Scroll dan nog eens door het aanbod van oktober 2022: misschien zit er een kijktip tussen die je gemist hebt.