alles-wat-je-wil-weten-over-house-of-the-dragon-seizoen-2-228813
©HBO

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon is afgelopen, willen fans één ding weten: wat is de status van het tweede seizoen? De HBO-serie, die gebaseerd is op George R.R. Martin’s boek Fire & Blood uit 2018, eindigde voor nu met een schokkende finale. Een vervolg is daardoor onvermijdelijk, maar wat kunnen we precies verwachten? En hoe lang moeten we geduld hebben (met het oog op Game of Thrones, de voorganger van de serie, die vaak lang op zich liet wachten)? Hieronder vind je alles wat we tot nu toe weten over House of the Dragon seizoen 2. Let op: dit artikel bevat spoilers.

Komt er een ‘House of the Dragon’ seizoen 2?

Daar kunnen we duidelijk over zijn: ja, er komt een tweede seizoen. Variety meldde eerder dat HBO de show officieel heeft verlengd nadat de eerste aflevering door bijna tien miljoen kijkers werd bekeken, het grootste aantal kijkers voor een première van een HBO-serie ooit.

“We zijn bijzonder trots op wat het hele House of the Dragon-team heeft bereikt met het eerste seizoen”, zegt Francesca Orsi, EVP van HBO Programming, tegen Variety. “Onze fenomenale cast en crew zijn een enorme uitdaging aangegaan en hebben alle verwachtingen overtroffen door een show af te leveren die zich nu al heeft gevestigd als een must-see. We kunnen niet enthousiaster zijn om de epische saga van House Targaryen tot leven te brengen in het tweede seizoen.”

Waar gaat het tweede seizoen over?

House of the Dragon speelt zich tweehonderd jaar voor Game of Thrones af en laat de gebeurtenissen zien die tot de ondergang van House Targaryen leidden en die uiteindelijk voor een grote oorlog zorgden – ook wel de Dance of Dragons genoemd. Waar in het eerste deel grotendeels de spanning wordt opgebouwd, zal – na de heftige seizoensfinale – in het tweede seizoen ongetwijfeld de hel losbreken.

Hoewel er nog geen details bekend zijn over het plot, kunnen we wel voorspellen dat Rhaenyra – die inmiddels door haar aanhangers is gekroond tot koningin – overgaat op oorlog met de ‘Groenen’. Na de dood van haar zoon Lucerys zal ze in ieder geval haar afwachtende houding laten voor wat het is. Wat wij verwachten van House of the Dragon seizoen 2? Meer geweld, meer spektakel, meer plotwendingen en uiteraard meer draken.

Hoe ziet de cast eruit?

De belangrijkste castleden zullen terugkeren voor het tweede seizoen van de show, onder wie Emma D’Arcy als Rhaenyra, Olivia Cooke als Alicent, Matt Smith als Daemon, Eve Best als Rhaenys, Rhys Ifans als Otto Hightower, Harry Collett als Jacaerys, Tom Glynn-Carney als Aegon en Ewan Mitchell als Aemond. Nieuwe gezichten die zich bij de cast zullen voegen, zijn nog niet bekend.

Wanneer verschijnt ‘House of the Dragon’ seizoen 2?

Als je jarenlang een trouwe kijker was van Game of Thrones, weet je dat de seizoenen veel tijd kosten om te maken en lang op zich laten wachten. Helaas zal dat niet anders zijn voor House of the Dragon, aangezien de productie net zo groots is opgezet als de voorganger van de serie. Maar er is ook goed nieuws: het schrijven van het komende seizoen is naar verluidt al begonnen. Toch is het de verwachting dat het filmen in ieder geval tot de zomer van 2023 zal duren. Daarmee hoeven fans – mede dankzij de enorme hoeveelheid postproductie, inclusief visuele effecten – geen releasedatum eerder dan 2024 te verwachten.

Naarmate er meer informatie bekend is over ‘House of the Dragon’ seizoen 2, zullen we dit artikel updaten. Houd onze kanalen dus in de gaten.