house-of-the-dragon-seizoen-2-is-nu-eindelijk-te-zien-lees-hier-alles-over-de-hbo-serie-228813
©HBO

Na het eerste seizoen van House of the Dragon vroegen fans zich massaal af: wanneer komt het vervolg? De HBO-serie, die gebaseerd is op George R.R. Martin’s boek Fire & Blood uit 2018, eindigde namelijk met een schokkende finale. Een vervolg was daardoor onvermijdelijk en seizoen 2 van de hitserie is nu eindelijk hier. Lees hier alles wat je wil weten voordat je die gaat bingen. Let op: dit artikel bevat spoilers van het eerste seizoen.

‘House of the Dragon’ seizoen 2

Dat er een seizoen 2 kwam van House of the Dragon, was geen verrassing. Variety meldde eerder dat HBO de show officieel heeft verlengd nadat de eerste aflevering door bijna tien miljoen kijkers werd bekeken, het grootste aantal kijkers voor een première van een HBO-serie ooit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“We zijn bijzonder trots op wat het hele House of the Dragon-team heeft bereikt met het eerste seizoen”, zegt Francesca Orsi, EVP van HBO Programming, tegen Variety. “Onze fenomenale cast en crew zijn een enorme uitdaging aangegaan en hebben alle verwachtingen overtroffen door een show af te leveren die zich nu al heeft gevestigd als een must-see. We kunnen niet enthousiaster zijn om de epische saga van House Targaryen tot leven te brengen in het tweede seizoen.”

Waar gaat het tweede seizoen over?

House of the Dragon speelt zich tweehonderd jaar voor Game of Thrones af en laat de gebeurtenissen zien die tot de ondergang van House Targaryen leidden en die uiteindelijk voor een grote oorlog zorgden – ook wel de Dance of Dragons genoemd. Waar in het eerste deel grotendeels de spanning werd opgebouwd, zal – na de heftige seizoensfinale – in het tweede seizoen ongetwijfeld de hel losbreken.

Zo kunnen we wel voorspellen dat Rhaenyra – die inmiddels door haar aanhangers is gekroond tot koningin – overgaat op oorlog met de ‘groenen’. Na de dood van haar zoon Lucerys zal ze in ieder geval haar afwachtende houding laten voor wat het is. Wat wij verwachten van House of the Dragon seizoen 2? Meer geweld, meer spektakel, meer plotwendingen en uiteraard meer draken.

Hoe ziet de cast eruit?

De belangrijkste castleden zullen terugkeren voor het tweede seizoen van de show, onder wie Emma D’Arcy als Rhaenyra, Olivia Cooke als Alicent, Matt Smith als Daemon, Eve Best als Rhaenys, Rhys Ifans als Otto Hightower, Harry Collett als Jacaerys, Tom Glynn-Carney als Aegon en Ewan Mitchell als Aemond.

Er voegen zich ook een aantal nieuwe gezichten bij de cast. Neem bijvoorbeeld acteur Abubakar Salim als Alyn of Hull, een zeeman in de Velaryon-vloot; Clinton Liberty als zijn broer Addam of Hull; Gayle Rankin als Alys Rivers, een genezeres en inwoner van Harrenhal; Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower, de zoon van Otto en broer van Alicent; Simon Russell Beale als Ser Simon Strong, Castellan van Harrenhal en oudoom van Lord Larys; en Tom Taylor als Cregan Stark, de huidige Lord van Winterfell en voorouder van Jon Snow.

Releasedatum ‘House of the Dragon’ seizoen 2

Als je jarenlang een trouwe kijker was van Game of Thrones, weet je dat de seizoenen veel tijd kosten om te maken en lang op zich laten wachten. Helaas was dat niet anders voor House of the Dragon, aangezien de productie net zo groots is opgezet als de voorganger van de serie. We wachtten al sinds het najaar van 2022 – mede dankzij de enorme hoeveelheid postproductie, inclusief visuele effecten – maar dat wachten is nu beloond. Het tweede seizoen van House of the Dragon is sinds 17 juni 2024 te zien op HBO.

Bekijk de trailer

HBO onthulde op 2 december 2023 de eerste teaser voor het tweede deel van de serie. Precies zoals we verwacht hadden, was het een groot spektakel. De video begint een woeste Rhaenyra die naar de zee staart. De nieuwe koning Aegon II en Daemon Targaryen bereiden zich voor op de strijd, terwijl Otto Hightower strategieën bedenkt met zijn dochter, de nu weduwe-koningin Alicent. “Velen zullen sterven”, horen we haar zeggen. De volgende shots vol gevechten, galopperende paarden en uitbarstingen van drakenvuur laten zien dat ze gelijk heeft.

Vervolgens, op 21 maart 2024, volgden er twee nieuwe, duellerende trailers: een voor de ‘groenen’ (degenen die Alicent steunen) en een voor de ‘zwarten’ (degenen aan de kant van Rhaenyra).