jennifer-coolidge-omarmt-la-dolce-vita-in-eerste-trailer-the-white-lotus-2-226823
©HBO Max

Kaftans, ironische slogan T-shirts en vernietigende blikken in de aanslag: The White Lotus keert terug met een tweede seizoen – en Jennifer Coolidge’s heerlijke spacey erfgename Tanya McQuoid staat centraal.

‘The White Lotus’ seizoen 2

In september onthulde HBO dat Mike White’s vlijmscherpe satire over belachelijk bevoorrechte gasten in een onmogelijk luxueus resort terugkomt. Kort na de aankondiging werden de eerste foto’s van het nieuwe seizoen vrijgegeven. Eén foto zet meteen de toon voor de hilariteit die ongetwijfeld zal ontstaan: een beeld van Coolidge’s Tanya terwijl ze een gigantische zonnebril en een roze jurk draagt, met haar blonde krullen gewikkeld in een bijpassende chiffonsjaal.

De acteerlegende is de enige uit de vaste cast die opnieuw te zien zal zijn. In seizoen 2 verschuift de serie namelijk van het fictieve White Lotus in Hawaï naar een even spectaculair landgoed in Sicilië. Hier gaat een nieuwe groep onuitstaanbare bezoekers stennis schoppen bij het personeel.

De cast

De ensemble cast van het eerste seizoen was een fantastische combinatie van gevestigde namen en rijzende sterren – Connie Britton, Sydney Sweeney, Murray Bartlett, Alexandra Daddario, Natasha Rothwell en Brittany O’Grady.

Maar de cast van het volgende seizoen is misschien nog wel indrukwekkender. Wie te zien is in seizoen 2? Aubrey Plaza als Harper, een vrouw die op vakantie is met haar man en zijn vrienden. Oscarwinnaar F Murray Abraham is te zien als Bert Di Grasso, een oudere man die op vakantie is met zijn zoon en kleinzoon. Tom Hollander van The Night Manager speelt Quentin, een Britse expat. Haley Lu Richardson van Support the Girls is Portia, Tanya’s assistent. Meghann Fahy van The Bold Type en Theo James van Sanditon zullen te zien zijn als echtpaar Daphne en Cameron Babcock.

Voor de lokale bevolking die gedwongen wordt haar ego opzij te zetten, zijn ook drie Italiaanse acteurs gecast in belangrijke rollen. Sabrina Impacciatore speelt Valentina, de manager van de White Lotus op Sicilië. En Beatrice Grannó en Simona Tabasco zijn te zien zijn als Mia en Lucia, twee jonge Sicillianen die de gewoonte hebben in het hotel rond te hangen.

De verhaallijn

Hoewel we weten dat de komende zevendelige serie zich net als het eerste deel zal richten op de ervaringen van gasten en medewerkers gedurende een week, blijft er nog een aantal vragen over. Opent seizoen 2 met de mysterieuze dood van een belangrijk personage, zoals seizoen 1 deed? En in welke staat zullen we de excentrieke Tanya deze keer aantreffen?

De laatste vraag werd op 18 juli gedeeltelijk beantwoord in een voorproefje van het nieuwe seizoen. In een video is te zien dat Valentina gasten Harper, Daphne en Cameron verwelkomt op het resort. Tanya scheurt op haar beurt over een schilderachtige Siciliaanse heuvel, achterop een Vespa. In de korte clip lijkt ze la dolce vita te hebben omarmd, maar het duurt hoogstwaarschijnlijk niet lang voordat haar neuroses weer aan de oppervlakte komen.

Eerste trailer

De eerste officiële trailer volgde op 6 oktober. Hier zien we Tanya achteroverleunend op een jacht – maar dan wordt ze geconfronteerd met haar nieuwe echtgenoot Greg, omdat ze haar assistent Portia heeft meegenomen. Vervolgens zien we dat Tanya achterdochtig aan de deuren luistert. “Denk je dat hij een affaire heeft?” vraagt ze later aan een verbijsterde Portia.

We ontmoeten ook de familie Di Grasso die samen op vakantie zijn. En we zien Harper, wiens echtgenoot Ethan onder invloed lijkt te zijn van zijn charismatische nieuwe vriend Cameron. Als Ethan, Cameron en de Di Grassos beginnen te feesten met Mia en Lucia, breekt de hel los. Er komt een ambulance aan en een lichaam wordt van het strand gedragen. Zal die onbekende gast het overleven? Daar komen we snel genoeg achter. Het nieuwe seizoen is vanaf 30 oktober te zien.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.