van-milf-lijsten-tot-samanthas-terugkeer-eerste-afleveringen-and-just-like-that-seizoen-2-vanaf-vandaag-te-zien-256333
©HBO

Sex and the City-fans, verheug je alvast! Carrie, Miranda, Charlotte en co keren terug voor een nieuw seizoen van de reboot. Van Manolo’s en ‘MILF-lijsten’ tot de terugkeer van Samantha: er lijkt veel te gebeuren in dit nieuwe seizoen. Hier vind je alles wat we weten over And Just Like That seizoen 2, waarvan de eerste twee afleveringen vanaf vandaag te bewonderen zijn op HBO Max.

‘And Just Like That’ seizoen 2

De flamboyant gestileerde, ontzettend verdeelde Sex and the City-reboot die Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York Goldenblatt volgt in hun vijftiger jaren komt terug voor een tweede seizoen, vermoedelijk vol met meer cosmopolitans, podcasting en rampzalige dates.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We weten dat seizoen 2 drie weken na het einde van seizoen 1 begint. Dat heeft schrijver en producer van de serie, Michael Patrick King, verteld in een interview met Variety. Daarin onthult hij ook dat zijn grootste doel is om alle personages dichter bij elkaar te brengen. “Ik ben heel blij dat we meer kunnen laten zien van de vier nieuwe vrouwen en nog dieper kunnen ingaan op het leven van Carrie, Charlotte en Miranda.”

Wie zit er in de cast?

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis zijn allemaal bevestigd voor het tweede seizoen. De teaser op het officiële Instagramaccount van And Just Like That, die het nieuws bevestigde, toonde ook Nicole Ari Parker als Lisa Todd Wexley, Sarita Choudhury als Seema Patel, Mario Cantone als Anthony Marentino, Karen Pittman als Dr. Nya Wallace en Sara Ramirez als Che Diaz, wat betekent dat ook zij terugkeren.

Ook krijgen we meer te zien van de families van Miranda en Charlotte. Evan Handler als Harry Goldenblatt, Cathy Ang als Lily en Alexa Swinton als Rock, maar ook David Eigenberg als Steve Brady en Niall Cunningham als Brady Hobbes zullen te zien zijn.

En wat betreft Carrie’s significant other? De podcaster eindigt het eerste seizoen van And Just Like That met het kussen van haar onstuimige producer, Franklyn (Ivan Hernandez). Ook hij zit in het tweede deel van de serie, laat King weten. “De reden dat Franklin in de serie zit, is omdat hij symbool staat voor het het onverwachtse en de mogelijkheden in Carrie’s leven. Wat gebeurde er allemaal in die lift toen de deuren sloten? En waar zijn ze nu? Dat willen en zullen we allemaal ontdekken in seizoen 2.”

Welke bekende personages kunnen we verder verwachten?

Als Franklyn meer in beeld komt, zal hij om Carrie’s aandacht moeten concurreren met Aidan Shaw, van wie HBO op 13 januari heeft bevestigd dat hij terugkomt in And Just Like That. Op foto’s op Instagram zijn de voormalige New York Star-columnist en meubelontwerper te zien terwijl ze hand in hand door de straten van Manhattan wandelen, waarbij Aidan blijkbaar een oppepper heeft gehad wat betreft stijl. “Shh, don’t tell anyone“, luidde het bijschrift – een decreet dat het internet zelfs geen seconde heeft overwogen te volgen.

Candice Bergen is terug als Enid Frick, de ijzige Vogue-editor van Carrie, terwijl Sam Smith en Gloria Steinem als zichzelf zullen verschijnen. Een personage waarvan het vrijwel zeker was dat deze niet zou terugkeren – fysiek althans – was Samatha Jones, gespeeld door de bruisende Kim Cattrall, die weigerde om deel te nemen aan het eerste seizoen. Op 31 mei meldde Variety echter dat Cattrall een enkele scène heeft gefilmd voor het tweede seizoen – die tijdens de finale zal worden uitgezonden – waarin zij en haar vroegere vervreemde ‘app-vriendin’ Carrie aan de telefoon spreken. Volgens het tijdschrift heeft kostuumontwerpster Patricia Field van Sex and the City, die niet betrokken was bij AJLT, Samantha zelfs gekleed voor de cameo.

Eerder vertelde showrunner Michael Patrick King aan datzelfde tijdschrift dat kijkers niet te veel hoop moesten hebben om Carrie en Samantha weer op het scherm te zien. “Magisch denken, het zou geweldig zijn om Samantha te hebben”, zei hij. “[Maar] ik heb geen realistische verwachting dat Kim Cattrall ooit nog zal verschijnen.”

Waar gaat ‘And Just Like That’ seizoen 2 over?

Net als in het eerste seizoen worden de belangrijkste verhaallijnen van And Just Like That seizoen 2 tot de release geheim gehouden. Maar dat weerhoudt fans er niet van er flink op los te speculeren. In de laatste aflevering zien we Carrie in haar eentje Sex and the City hosten, haar nieuwe podcast. Zal Carrie haar wijsheid blijven verkondigen? Zal Franklyn de show blijven produceren? En zullen de twee echt bij elkaar komen? Of zal Aidan daar een stokje voor steken?

En hoe zit het met Che en Miranda, nadat Miranda besloot haar zeer competitieve zomerstage te laten schieten om naar LA te gaan met Che, die bezig is met een pilot? “Waarom zou ik ooit zeggen dat Miranda naar Los Angeles gaat en het vervolgens niet laten zien?” stelt King in het interview met Variety. “Che representeert het ownen van jezelf, in welke manier dan ook. En dat creëert een bepaalde vorm van anarchie – net zoals Miranda deed in de originele serie.”

Nieuwe beelden, vrijgegeven door Entertainment Weekly, geven ons een voorproefje van het nieuwe seizoen. Zo zien we het personage Lisa Todd Wexley in een gigantische, knalrode Valentino-look op de straten van The Big Apple, en zien we in een ander shot Lisa, Carrie, Charlotte en Nya voor het eerst samen dineren in een restaurant. Miranda en Che zijn te zien op andere foto’s, waar duidelijk wordt dat hun relatie nog intiemer is geworden – net zoals de liefdevolle relatie tussen Charlotte en Harry. Maar het is vooral het laatste beeld dat indruk maakt: Carrie en Aidan die elkaar diep in de ogen kijken terwijl ze buiten bij een restaurant staan.

Is er al een trailer?

Op 26 april onthulde HBO Max de allereerste teaser voor het tweede seizoen van And Just Like That. Op 2 juni werd vervolgens de officiële trailer gedeeld. In de teaser zien we hoe Charlottes dochter Lily verklaart dat ze klaar is om haar maagdelijkheid te verliezen. Ook wordt er gesproken over een “MILF-lijst”. Tot slot zien we hoe Carrie haar oude vlam Aidan tegen het lijf loopt.

In de officiële trailer zien we nu hoe alle personages hun eigen ‘nieuwe begin’ hebben. Miranda lijkt relatie-issues te hebben met Che, Carrie lijkt voor het eerst ooit in de serie zich te interesseren in koken en wordt wel heel cozy met Aiden. Daarbovenop lijkt het dat Charlotte een nieuwe baan heeft gevonden en dat Nya Wallace opnieuw aan het daten is? We hebben zoveel vragen na het zien van deze beelden, en kunnen nu al helemaal niet meer wachten op het nieuwe seizoen.

Wanneer komt het tweede seizoen uit?

HBO Max kondigde op dinsdag 17 mei aan dat het tweede seizoen van And Just Like That vanaf 22 juni te zien is op de streamingdienst. Er zullen dan niet één, maar twee afleveringen te zien zijn. De volgende negen afleveringen zijn daarna wekelijks op donderdag te bekijken.

Gaat dat te langzaam voor je? Bekijk dan in de tussentijd de documentaire And Just Like That… The Documentary (ook op HBO Max). Of luister naar Chelsea Fairless en Lauren Garroni’s Every Outfit-podcast, waar de meest memorabele looks en gespreksonderwerpen van de show worden ontleed. Check ook vooral onze aanraders voor HBO Max óf het nieuwste van het nieuwste op Netflix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max (@streamonmax)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.