carries-voormalige-liefde-aiden-keert-terug-in-and-just-like-that-seizoen-2-214839
©HBO

Sex and the City-fans, verheug je alvast! Carrie, Miranda, Charlotte en co keren terug voor een nieuw seizoen van de reboot. Terwijl we aftellen naar de release, vind je hier alles wat we tot nu toe weten over And Just Like That seizoen 2.

‘And Just Like That’ seizoen 2 in een notendop

De flamboyant gestileerde, ontzettend verdeelde Sex and the City reboot die Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York Goldenblatt volgt in hun vijftiger jaren komt terug voor een tweede seizoen, vermoedelijk vol met meer cosmopolitans, podcasting en rampzalige dates.

Hoe verhoudt het tweede seizoen zich tot het eerste?

Het eerste wat we weten: seizoen 2 begint drie weken na het einde van seizoen 1. Zo vertelt schrijver en producer van de serie, Michael Patrick King, in een interview met Variety. Daar onthult hij ook dat zijn grootste doel is om alle personages dichter bij elkaar te brengen. “Ik ben heel blij dat we meer kunnen laten zien van de vier nieuwe vrouwen en nog dieper in kunnen gaan op het leven van Carrie, Charlotte en Miranda.”

Keert iedereen uit ‘And Just Like That’ seizoen 1 terug voor seizoen 2?

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis zijn allemaal bevestigd voor het tweede seizoen. De teaser op het officiële Instagram-account van And Just Like That, die het nieuws bevestigde, toonde ook Nicole Ari Parker als Lisa Todd Wexley, Sarita Choudhury als Seema Patel, Mario Cantone als Anthony Marentino, Karen Pittman als Dr. Nya Wallace en Sara Ramirez als Che Diaz, wat betekent dat ook zij terugkeren.

Ook krijgen we meer te zien van Miranda’s en Charlotte’s families. Evan Handler als Harry Goldenblatt, Cathy Ang als Lily en Alexa Swinton als Rock, maar ook David Eigenberg als Steve Brady en Niall Cunningham als Brady Hobbes zijn te zien.

En wat betreft Carrie’s significant other? De podcaster eindigt het eerste seizoen van And Just Like That met het kussen van haar onstuimige producer, Franklyn (Ivan Hernandez). Ook hij zal te zien zijn in het tweede deel van de serie, laat King weten. “De reden dat Franklin in de serie zit, is omdat hij symbool staat voor het het onverwachtse en de mogelijkheden in Carrie’s leven. Wat gebeurde er allemaal in die lift toen de deuren sloten? En waar zijn ze nu? Dat willen en zullen we allemaal ontdekken in seizoen 2.”

Komt er nog een oud personage terug?

Over het onverwachtse gesproken: de makers van de show hebben een grote verrassing in petto voor de fans. Zo keert niemand minder dan Carrie’s voormalige liefde Aiden Shaw terug. Volgens Deadline zal acteur John Corbett wederom in zijn rol als de sympathieke meubelmaker kruipen. Daarbij zou het gaan om een grotere rol die meerdere afleveringen omspant. Hoewel HBO Max en Corbett het nieuws niet bevestigd hebben, hintte de acteur vorig jaar al op zijn comeback. Zo vertelde hij aan Page Six in april 2021: “Ik denk dat ik in heel wat afleveringen zou kunnen zitten.”

Na het eerste seizoen legde Michael Patrick King aan Deadline uit waarom Aidan niet te zien was.  ging over de nasleep van Carrie’s man, Mr. Big (Chris Noth), die stierf aan het einde van de eerste aflevering. “Het voelde echt alsof dit veel was voor Carrie”, zei hij destijds over het seizoen, waarin Mr. Big (Chris Noth) overleed. “Dit seizoen was veel. We wilden haar erdoorheen slepen en in het licht krijgen – de laatste aflevering heet Seeing the Light. We wilden haar eruit krijgen. Aidans terugkeer is een grote verhaallijn die we nooit van plan waren geweest.”

Sarah Jessica Parker sloot een mogelijke verschijning van Corbett in het tweede seizoen echter niet uit. “Ik denk dat hij… Ik bedoel, ik ga niet, ja, het is allemaal mogelijk”, zei ze.

En hoe zit het met Samantha Jones?

Een personage dat zo goed als zeker geen verschijning maakt – fysiek althans – is Samatha Jones, zoals belichaamd door de bruisende Kim Cattrall. (Ze weigerde deel te nemen aan de reboot en het lijkt er niet op dat ze zich bedacht heeft). King vertelde dat Samantha een ‘app-vriendin’ zal blijven voor Carrie, zoals ze was in het eerste seizoen.

Daarvoor had hij verteld dat kijkers niet te veel hoop moesten vestigen op een hereniging van het paar op het scherm. “Het zou geweldig zijn om Samantha te hebben”, zei hij. “Maar ik heb geen realistische verwachting dat Kim Cattrall ooit nog zal verschijnen.”

Waar gaat ‘And Just Like That’ seizoen 2 over?

Net als in het eerste seizoen worden de belangrijkste verhaallijnen van And Just Like That seizoen 2 tot de release geheim gehouden, maar dat weerhoudt fans er niet van er flink op los te speculeren. In de laatste aflevering zien we Carrie in haar eentje Sex and the City hosten, haar nieuwe podcast. Zal Carrie haar wijsheid blijven verkondigen? Zal Franklyn de show blijven produceren? En zullen de twee echt bij elkaar komen? Of zal Aiden daar een stokje voor steken?

En hoe zit het met Che en Miranda, nadat Miranda besloot haar zeer competitieve zomerstage te laten schieten om naar LA te gaan met Che, die bezig is met een pilot? “Waarom zou ik ooit zeggen dat Miranda naar Los Angeles gaat en het vervolgens niet laten zien?” stelt King in het interview met Variety. “Che representeert het ownen van jezelf, in welke manier dan ook. En dat creëert een bepaalde vorm van anarchie – net zoals Miranda deed in de originele serie.”

Wanneer komt het tweede seizoen uit?

HBO Max heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor And Just Like That seizoen 2. In een interview met Variety heeft Michael Patrick King bevestigd dat de productie in oktober 2022 zal beginnen, met de hoop dat de nieuwe serie in de zomer van 2023 uitkomt.

Hoe moet ik mezelf vermaken totdat ‘And Just Like That’ seizoen 2 verschijnt?

Als je het eerste seizoen van And Just Like That al hebt gekeken, zorg er dan voor dat je de daaropvolgende documentaire, And Just Like That… The Documentary, verslindt (ook op HBO Max). Luister daarna Chelsea Fairless en Lauren Garroni’s Every Outfit podcast, waarin de meest memorabele looks en gespreksonderwerpen van de show worden ontleed. Check ook vooral onze aanraders voor HBO Max óf het nieuwste van het nieuwste op Netflix.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.