de-antwoorden-op-al-je-vragen-over-and-just-like-that-seizoen-2-214839
©HBO

Sex and the City-fans, verheug je alvast! Carrie, Miranda, Charlotte en co keren terug voor een nieuw seizoen van de reboot. Terwijl we aftellen naar de release, vind je hier alles wat we tot nu toe weten over And Just Like That seizoen 2.

And Just Like That seizoen 2 in een notendop

De flamboyant gestileerde, ontzettend verdeelde Sex and the City reboot die Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York Goldenblatt volgt in hun vijftiger jaren komt terug voor een tweede seizoen, vermoedelijk vol met meer cosmopolitans, podcasting en rampzalige dates.

Keert iedereen uit And Just Like That seizoen 1 terug voor seizoen 2?

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis zijn allemaal bevestigd voor het tweede seuzien. De teaser op het officiële Instagram-account van And Just Like That, die het nieuws bevestigde, toonde ook Nicole Ari Parker als Lisa Todd Wexley, Sarita Choudhury als Seema Patel, Mario Cantone als Anthony Marentino, Karen Pittman als Dr. Nya Wallace en Sara Ramirez als Che Diaz, wat suggereert dat ook zij terugkeren.

Het is waarschijnlijk dat we meer te zien krijgen van Miranda’s en Charlotte’s families. Evan Handler als Harry Goldenblatt, Cathy Ang als Lily en Alexa Swinton als Rock, maar ook David Eigenberg als Steve Brady en Niall Cunningham als Brady Hobbes zijn te zien.

En wat betreft Carrie’s significant other? De podcaster eindigt het eerste seizoen van And Just Like That met het kussen van haar onstuimige producer, Franklyn (Ivan Hernandez), die mogelijk ook terugkeert. “Ik weet niets over het volgende seizoen”, vertelde Hernandez eerder aan Vogue. “Ik denk dat die dingen nog worden uitgewerkt. Het was geweldig om het personage te spelen, dus ik zou het niet erg vinden om terug te komen en het te verkennen, als dat is wat ze besluiten te doen.”

En hoe zit het met Samantha Jones?

Een personage dat zo goed als zeker geen verschijning maakt – fysiek althans – is Samatha Jones, zoals belichaamd door de bruisende Kim Cattrall. (Ze weigerde deel te nemen aan de reboot en het lijkt er niet op dat ze zich bedacht heeft). Showrunner Michael Patrick King vertelde onlangs aan Variety dat Samantha een ‘app-vriendin’ zal blijven voor Carrie, zoals ze was in het eerste seizoen.

Daarvoor had hij verteld dat kijkers niet te veel hoop moesten vestigen op een hereniging van het paar op het scherm. “Het zou geweldig zijn om Samantha te hebben”, zei hij. “Maar ik heb geen realistische verwachting dat Kim Cattrall ooit nog zal verschijnen.”

Waar gaat And Just Like That seizoen 2 over?

Net als in het eerste seizoen worden de belangrijkste verhaallijnen van And Just Like That seizoen 2 tot de release geheim gehouden, maar dat weerhoudt fans er niet van er flink op los te speculeren. In de laatste aflevering zien we Carrie in haar eentje Sex and the City hosten, haar nieuwe podcast. Zal Carrie haar wijsheid blijven verkondigen? Zal Franklyn de show blijven produceren? En zullen de twee echt bij elkaar komen?

En hoe zit het met Che en Miranda, nadat Miranda besloot haar zeer competitieve zomerstage te laten schieten om naar LA te gaan met Che, die bezig is met een pilot? Het kan nog wel even duren voor we antwoorden krijgen op al deze vragen.

Wanneer komt het tweede seizoen uit?

HBO Max heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor And Just Like That seizoen 2. In een interview met Variety heeft Michael Patrick King bevestigd dat de productie in oktober 2022 zal beginnen, met de hoop dat de nieuwe serie in de zomer van 2023 uitkomt.

Hoe moet ik mezelf vermaken totdat And Just Like That seizoen 2 verschijnt?

Als je het eerste seizoen van And Just Like That al hebt gekeken, zorg er dan voor dat je de daaropvolgende documentaire, And Just Like That… The Documentary, verslindt (ook op HBO Max). Luister daarna Chelsea Fairless en Lauren Garroni’s Every Outfit podcast, waarin de meest memorabele looks en gespreksonderwerpen van de show worden ontleed. Check ook vooral onze aanraders voor HBO Max óf het nieuwste van het nieuwste op Netflix.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.