veelbesproken-sex-and-the-city-vervolg-and-just-like-that-krijgt-tweede-seizoen-208450
©HBO

Nu HBO Max eindelijk in Nederland beschikbaar is, kunnen Sex and the City-fans hun hart ophalen. Niet alleen staan alle zes seizoenen en de twee films op de streamingdienst, ook het veelbesproken vervolg And Just Like That is er te zien. De serie, die vorig jaar verscheen, komt nu terug voor een tweede seizoen. We couldn’t help but wonder: hoe snel kunnen we beginnen met kijken?

‘And Just Like That’ tweede seizoen

Afgelopen dinsdag maakte HBO Max het nieuws bekend dat er een tweede seizoen van And Just Like That komt. In het eerste seizoen van de reboot zien we hoe vriendinnen Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) en Charlotte York (Kirstin Davis) nog altijd even fabulous zijn in hun fifties. Helaas is het vervolg zonder Samantha Jones, aangezien actrice Kim Cattrall bedankte voor de rol van de oudere versie van haar iconische personage.

“Ik kan niet wachten om meer verhalen te vertellen over de levendige, gedurfde personages – gespeeld door deze geweldige acteurs. Feit is, we zijn allemaal enthousiast. And Just Like That… is ons Sex-leven terug”, zegt executive producer Michael Patrick King in een verklaring.

Sarah Aubrey, HBO Max’s head of original content, voegt daaraan toe: “We zijn erg blij met de culturele conversatie die ontstaan is door de personages en hun verhalen, die zich afspelen in een wereld die we al zo goed kennen en waar we zo van houden. We zijn trots op het werk van Michael Patrick King en onze geweldige schrijvers, producenten, cast en crew en kunnen niet wachten om te zien wat seizoen 2 in petto heeft!”

Kritiek

Hoewel fans van de originele Sex and the City waarschijnlijk niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen, is er ook veel kritiek op de show. Zo zouden de makers te krampachtig zijn in het inclusief maken van de serie. Om het gebrek aan diversiteit in SATC een beetje te compenseren, zijn drie vrouwen van kleur en een non-binair karakter aan de cast toegevoegd. Nya, Seema, Lisa en Che zijn stuk voor stuk personages met diepgang, maar ze blijven op de achtergrond.

Ook zijn sommige kijkers van mening dat de SATC-wereld zijn magic kwijt is sinds de komst van And Just Like That. Waar het origineel veelal over daten, seks en het fabuleuze nachtleven van New York gaat, komen in het vervolg onderwerpen aan bod als scheidingen, tienerkinderen, heupoperaties en de overgang. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien de vrouwen geen dartelende dertigers meer zijn.

Releasedatum

Kritiek of geen kritiek, de meeste fans kunnen niet wachten op het tweede seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe reeks verschijnt. Ervan uitgaande dat de productie eind 2022 wordt afgerond – net als bij het eerste seizoen in december 2021 – kunnen we And Just Like That seizoen 2 op zijn vroegst verwachten in december 2022 of begin 2023. In de tussentijd kun je altijd nog de originele serie, die van 1998 tot 2004 liep, opnieuw bingewatchen op HBO Max.