emily-in-paris-ster-philippine-leroy-beaulieu-maakt-verschijning-in-the-crown-208354
©Netflix

Liefhebbers van zowel Emily in Paris als The Crown gaan heel blij worden van dit nieuws. Philippine Leroy-Beaulieu, de Franse actrice die de ijzige maar stijlvolle Sylvie vertolkt in Emily in Paris, is te zien in het vijfde seizoen van The Crown. Wij snappen het wel: The Crown gaat over royals, Philippine zelf én haar personage Sylvie zijn praktisch fashion royalty.

Philippine Leroy-Beaulieu in ‘The Crown’

De 58-jarige Philippine Leroy-Beaulieu is al decennialang een ster in de Franse cinema, maar verwierf internationale faam met haar rol van marketingmogul Sylvie Grateau in Netflix-hit Emily in Paris. Dat resulteert niet alleen in spectaculaire verschijningen op de catwalk, maar ook in rollen in andere wereldwijd geliefde series, zoals The Crown.

In een interview met You Magazine vertelt Leroy-Beaulieu maar weinig over haar nieuwe rol. Wat ze wel zegt, is dat ze “zo, zo blij” is om in seizoen vijf van de serie te verschijnen. “Het is niet de bedoeling dat ik het zeg, maar ik doe het toch. Het was een heel klein ding, maar heel leuk en ik was zo, zo blij om erin te zitten”, aldus de Franse actrice. “Het is waanzinnig goed geschreven.”

Monique Ritz

Hoewel Philippine niet veel loslaat over de rol in het nieuwe seizoen van het Netflix-drama, zijn er gelukkig andere ingewijden die loslippiger zijn. Zo meldt de Mail On Sunday dat de Emily in Paris-ster de rol van Monique Ritz gaat spelen. Zij is de weduwe van Charles Ritz, de man die in 1979 zijn gelijknamige hotel in Parijs verkocht aan Mohamed Al Fayed. Laat die laatstgenoemde nu de vader zijn van Dodi Fayed, de vriend van wijlen prinses Diana.

Leroy-Beaulieu’s scènes als Monique Ritz zouden zich afspelen tijdens de laatste uren van Diana. De prinses en haar vriend verbleven namelijk in het hotel de nacht voor hun fatale auto-ongeluk in augustus 1997. Dat maakt de verschijning van de Franse actrice helaas minder prettig om naar uit te kijken.

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf november 2022 te zien op Netflix.