emily-in-paris-ster-philippine-leroy-beaulieu-maakt-catwalkdebuut-tijdens-paris-fashion-week-206993
©ANP

Paris Fashion Week geeft Emily in Paris-fans wat ze willen: Philippine Leroy-Beaulieu die haar catwalkdebuut maakt. De 58-jarige actrice, die vooral bekend is als de ijzige, maar glamoureuze Sylvie Grateau in de Netflix-serie, sluit tijdens Paris Fashion Week de Weinsanto herfst/winter 2022-show af. ‘Murderous bride’, wordt ze na de show genoemd. Haar look lijkt namelijk rechtstreeks uit een modieuze horrorfilm te komen. See for yourself.

Philippine Leroy-Beaulieu maakt catwalkdebuut bij Weinsanto

Philippine Leroy-Beaulieu draagt tijdens haar catwalkdebuut een abstracte fotoprint-jurk uit de nieuwe collectie van Weinsanto. De Emily in Paris-ster combineert de jurk met dijhoge zwarte laarzen en een hoge hoed in dezelfde print als de jurk. In plaats van een tas heeft ze een boeket roze rozen in haar hand.

Na afloop van de show prijst Philippine de Parijse ontwerper met lieve woorden. Zo schrijft ze: “Het was zo’n eer om deel uit te maken van je prachtige fantasie, en om de vreugde en creativiteit van je geweldige team van vrienden te delen! Ik hield van elk moment van deze samenwerking. Je bent een geweldige creatieve ziel!”

Weinsanto is een nieuwkomer in de modewereld. Twee jaar geleden gaf hij zijn eerste modeshow toen hij pas 26 jaar oud was. De Parijse ontwerper bedankt na de show de Franse actrice en “iedereen die betrokken is bij dit avontuur” op Instagram.

Van ‘Emily in Paris’-actrice naar mode-icoon?

Leroy-Beaulieu is geen onbekende in het modecircuit. Zo zit ze vaak op de eerste rij bij grote shows. Wie herinnert zich de groene midi-jurk tijdens haar uitstapje naar de AMI Paris Menswear herfst/winter 2022-show eerder dit jaar niet? Dat de actrice iemand is om in de gaten te houden, weten wij wel zeker. Hopelijk gaan we in de toekomst meer van Philippine Leroy-Beaulieu op de catwalk zien. Wel zo verrassend om haar op een compleet andere manier te zien – zonder kokerrokken en moordende blikken.