wat-is-er-nieuw-op-netflix-in-maart-2022-dit-zijn-onze-favorieten-206202
©Netflix

We gaan een optimistische tijd tegemoet (doei anderhalve meter, hallo feestjes), wat betekent dat we minder avonden bingewatchend op de bank zullen doorbrengen. Toch is er een reden – of eigenlijk zeven redenen – om thuis te blijven: een reeks nieuwe films en series die je aankomende maand op Netflix kunt bewonderen. Hieronder vind je onze selectie van wat de streamingdienst in maart te bieden heeft én ook echt het kijken waard is.

Nieuw op Netflix in maart 2022

Van een bloedstollende thriller met Gossip Girl’s Leighton Meester in de hoofdrol tot het langverwachte tweede seizoen van het succesvolle Bridgerton, dit komt er nieuw op Netflix in maart 2022.

Against The Ice (2 maart)

Nikolaj Coaster-Waldau (Game of Thrones) speelt de Deense kapitein Ejnar Mikkelsen, die in 1909 samen met mede-avonturier Iver Iversen (Joe Cole) naar Groenland vertrok. Tijdens hun poolexpeditie gaan ze op zoek naar een verloren kaart en moeten de twee vechten om te overleven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

The Weekend Away (3 maart)

Het is weer even een tijdje geleden dat we Leighton Meester in actie hebben gezien. De Gossip Girl-actrice schittert in deze gloednieuwe thriller, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Sarah Alderson. Ze speelt de rol van Beth, die samen met haar vriendin Kate vakantie viert in Kroatië. Als Kate opeens spoorloos verdwijnt, moet Beth naar haar op zoek. Dat ze zelf beschuldigd wordt van moord, maakt het er niet bepaald makkelijker op.

Pieces Of Her (4 maart)

Andrea (Bella Heathcote) viert haar 31ste verjaardag samen met haar moeder Laura (Toni Collette) in een restaurant. Opeens begint iemand te schieten, maar Laura weet de schutter vlot en efficiënt uit te schakelen. Het voorval zorgt ervoor dat Andrea vraagtekens zet bij de identiteit van haar moeder. Als ze eenmaal in Laura’s verleden duikt, komt ze achter schokkende informatie. Pieces Of Her is een achtdelige miniserie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Karin Slaughter.

Meskina (4 maart)

De Marokkaans-Nederlandse dertiger Leyla (Maryam Hassouni) heeft geen relatie en geen baan. Hierdoor wordt ze gezien als een meskina (een triest geval) door haar familie, die er alles aan doet om haar te koppelen. Leyla probeert echter haar eigen weg te vinden en zelf op zoek te gaan naar geluk. Meskina is het werk van de gelauwerde regisseur Daria Bukvić, een van onze Dutch heroes in het eerste nieuwe nummer van Vogue Nederland.

The Adam Project (11 maart)

Wat zou je doen als je toekomstige ik opeens op de stoep staat? Het overkomt de twaalfjarige Adam, die bezoek krijgt van de oudere versie van zichzelf (Ryan Reynolds). Adam senior is met zijn ruimteschip gecrasht tijdens de zoektocht naar zijn geliefde Laura (Zoe Saldaña), die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Samen proberen ze zijn schip te repareren.

Top Boy seizoen 2 (18 maart)

Na de succesvolle terugkeer van de Britse serie Top Boy op Netflix, was een tweede seizoen onvermijdelijk. We hebben er alleen wel tweeënhalf jaar op moeten wachten. In de serie volgen we de twee doorgewinterde drugsdealers Dushane en Sully, die zich hebben opgeklommen in het Londense criminele circuit. Hun jacht op geld en macht wordt bedreigd als er plots een jonge, meedogenloze oplichter in het spel komt.

Bridgerton seizoen 2 (25 maart)

Dit is het tweede deel van Shonda Rhimes’ blockbuster Netflix-serie, gebaseerd op Julia Quinn’s bestseller romans. Bridgerton seizoen 2 gaat over Daphne’s broer Anthony (Jonathan Bailey), wiens zoektocht naar een echtgenote ingewikkeld verloopt. Uiteindelijk valt hij voor de charmes van Kate Sharma (Simone Ashley), maar niet zonder de nodige tegenwerking. Verwacht wederom veel drama, sexy scènes en geweldige kostuums.