zijn-julia-fox-en-anna-delvey-bevriend-dit-is-de-connectie-tussen-de-twee-205722
©ANP

Als er twee mensen zijn waarover op dit moment gepraat wordt, dan zijn het Julia Fox en Anna Delvey wel. Fox door haar wervelende romance met Kanye West (die inmiddels al gestrand is, maar niet zonder revenge dress), Delvey door de Netflix-serie Inventing Anna over haar leven als fraudeur. Het lijkt erop dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden, als we de posts op social media moeten geloven. Verwarrend? Dat is het zeker.

Julia Fox en Anna Delvey

Dat bekende gezichten vriendinnen worden, is normaal niet iets waar we vreemd van opkijken. Soort zoekt vaak soort, met in dit geval celebrity zoekt celebrity. Maar dat de twee meest beruchte personen (niet altijd om de juiste redenen) elkaar zouden opzoeken, zag niemand aankomen. De connectie tussen Julia Fox en Anna Delvey komt aan het licht door de immens populaire Netflix-miniserie Inventing Anna, die sinds 11 februari op de streamingdienst te zien is.

Volgens haar recente essay voor Insider, zit Anna Delvey (echte naam Anna Sorokin) momenteel vast in de Verenigde Staten wegens het verlopen van haar visum. Ze zou worden uitgezet naar Duitsland, maar ze heeft om asiel gevraagd en wacht nu de beslissing wat betreft haar immigratiestatus af. Julia deelde onlangs Anna’s essay opnieuw, waarbij ze haar ‘my dear sis’ noemde en zei dat Anna ‘het geweldig doet achter de tralies’. Ze sloot haar boodschap af met ‘always impressed’ – inclusief rood hartje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Delvey2.0 (@theannadelvey)

‘My sis’

Als we dieper in Anna’s Instagram duiken, vinden we comments van Julia onder haar foto’s. Zo bedankt de Uncut Gems-ster de neppe Duitse erfgename voor haar felicitatie voor haar verjaardag. Ook biedt ze haar excuses aan voor het missen van Anna’s telefoontje. Julia refereert hier hoogstwaarschijnlijk aan haar recente verjaardag en feest, waar Kanye haar en haar vriendinnen Hermès Birkin-tassen cadeau deed. Geef ons zo’n feestje.

Maar dat is nog niet alles. Julia leek ook Anna’s pleidooi voor een nieuwe immigratie-advocaat te steunen, door opnieuw een van de berichten van de veroordeelde fraudeur te plaatsen en naar haar te verwijzen als ‘my sis’. De exacte woorden? ‘FREE MY SIS!!!’ Het is duidelijk dat Julia achter Anna’s mogelijke vrijlating staat.

Vriendinnen voor het leven of mediastunt?

Toch is de precieze band tussen Julia Fox en Anna Delvey nog onbekend. Als we op de berichten op social media moeten afgaan, lijkt het erop dat de twee close friends zijn. Die ‘vriendschap’ gaat terug tot maart 2021, toen Fox een Clubhouse-talk organiseerde met Delvey. De meningen over de twee zijn verdeeld, met reacties op Instagram als ‘Is dit een grap?’ tot ‘Iconisch’.

Hoewel het zomaar om een mediastunt zou kunnen gaan (beiden staan bekend om hun grote media-aandacht), is het misschien wel de meest opmerkelijk vriendschap tussen beroemdheden aller tijden.