nieuw-op-netflix-en-andere-streamingdiensten-deze-series-en-films-wil-je-zien-256249
©Netflix

Elke maand verschijnen er veel series en films nieuw op Netflix en andere streamingdiensten. Welke zijn het kijken waard? Vogue.nl selecteert de beste kijktips, brengt je op de hoogte van nieuwe seizoenen en laat je kennismaken met nieuwe series en films op alle streamingdiensten – van Netflix en HBO Max tot Videoland en Disney+. Deze lijst, die we continu updaten, is jouw ultieme to watchlist.

Nieuw op Netflix en andere streamingdiensten

Geordend per streamingdienst vind je hieronder alle nieuwe series en films. Van de nieuwe Netflix-serie Queen Charlotte tot het nieuwe seizoen van The Kardashians op Disney+.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Nieuw op Netflix

Documentaire | Our Planet II | 14 juni

Van de makers van Planet Earth en Our Planet komt Netflix met een nieuwe – door David Attenborough vertelde – vierdelige documentaire over onze planeet. Elk moment zijn miljarden dieren op aarde in beweging. Our Planet II legt op spectaculaire en innovatieve wijze vast hoe en waarom dieren migreren en onthult verhalen uit de natuur.

Serie | Never Have I Ever, seizoen 4 | 8 juni

De populaire coming-of-age-serie Never Have I Ever komt 8 juni met zijn vierde en laatste seizoen. Devi (gespeeld door Maitreyi Ramakrishnan) is een overpresterende middelbare scholier met een kort lontje die ervoor zorgt dat ze vaak in moeilijke situaties komt. Ook dit seizoen staan de onhandige liefdes- en levenskeuzes van Devi centraal. Nu ze een ‘senior’-status bereikt op haar middelbare school, is het tijd om afscheid te nemen van de mensen waar ze van houdt en komt ze voor moeilijke keuzes te staan.

Serie | Black Mirror, seizoen 6 | juni (precieze datum volgt)

Na een onderbreking van vier jaar is onze favoriete filosofische thriller terug; Black Mirror heeft bekendgemaakt in juni terug te komen met een zesde seizoen op Netflix. Executive director Charlie Brooker laat weten dat je ook dit seizoen enkele verrassende elementen kunt verwachten. “De verhalen zijn allemaal nog steeds door en door Black Mirror, maar met een aantal gekke schommelingen en meer variatie dan ooit tevoren”, aldus Brooker.

Serie | L’Agence: L’immobilier de luxe en famille | 26 mei

De realityserie L’Agence volgt de familie Kretz en hun luxe vastgoedbedrijf, en laat zien hoe ze klanten helpen bij het kopen en verkopen van prachtige huizen in Frankrijk en daarbuiten. Neem een kijkje in een wereld die voor velen ver weg lijkt. Wie vindt huizen kijken niet heerlijk?

Serie | Queer Eye, seizoen 7 | 12 mei

Het met een Emmy Award bekroonde Queer Eye is terug met alweer het zevende seizoen. Mocht je nog niet bekend zijn met het concept: elke aflevering schieten de ‘Fab Five’ (Antoni Porowski, voedsel- en wijnexpert; Tan France, modedeskundige; Karamo Brown, cultuurdeskundige; Bobby Berk, designexpert en Jonathan Van Ness, schoonheidsexpert) iemand te hulp die dit volgens vrienden en familie nodig heeft. Dit keer reist de groep af naar New Orleans om het leven te veranderen van bewoners die een nieuwe start nodig hebben.

Serie | Queen Charlotte – A Bridgerton Story, seizoen 1 | 4 mei

Deze Bridgerton-prequel, waarin de opkomst van koningin Charlotte en haar macht centraal staan, vertelt hoe het huwelijk van de jonge koningin met koning George zowel een groot liefdesverhaal als een maatschappelijke verschuiving teweegbracht. Ook kunnen we in de serie genieten van prachtige kostuums, ontworpen door de Brits-Amerikaanse kostuumontwerper Lyn Paolo.

Nieuw op Disney+

Film | Avatar: The Way Of Water | 7 juni

James Cameron keert terug naar de wereld van Pandora. De adembenemende film speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste Avatar-film af, en gaat wederom over de Sully-familie. Het publiek maakt daarnaast onder meer kennis met de majestueuze tulkun. Na het wereldwijde succes op het grote scherm kun je de film vanaf 7 juni ook streamen op Disney +.

Serie | The Kardashians | 25 mei

Na hun succes op E! Network stapte de Kardashians met hun wereldberoemde realityshow een aantal jaar geleden over naar het platform Hulu van Disney+. Dit derde seizoen zal als gewoonlijk weer vol zitten met alle nodige juice en drama. De focus ligt onder meer op Kim Kardashian en haar samenwerking met Dolce en Gabbana. Gebruikte Kim de bruiloft van Kourtney en Travis Barker als de lancering van haar samenwerking met het merk?

Nieuw op Amazon Prime

Documentaire | Against All Odds, The Daily Paper Story | 15 juni

Deze documentaire vertelt het verhaal achter het Amsterdamse merk Daily Paper. Hoor het onwaarschijnlijke, inspirerende verhaal van Amsterdamse jeugdvrienden Abderrahmane, Jefferson en Hussein wiens blog uitgroeide tot een van de invloedrijkste streetstylemerken van Europa. Met hun boodschap van Afrikaanse komaf willen ze de wereld veroveren. Maar dat gaat niet vanzelf.

Documentaire | Take a Chance | 19 mei

Take a Chance is de eerste Scandinavische documentaire op Prime Video. De docu vertelt het verhaal van de beruchte Van der Graaf, een Nederlandse man die Agnetha Fältskog (van ABBA) stalkte op het hoogtepunt van haar carrière. Met behulp van experts, psychologen, vrienden en Van der Graaf zelf onderzoekt de documentaire hoe iemand last kan krijgen van obsessieve gedachtes over iemand.

Documentaire | Kleinkinderen van de Oost | 4 mei

Daan van Citters (30) en Joenoes Polnaya (32) raken bevriend tijdens de opnames van de speelfilm De Oost. Samen reizen ze af naar Indonesië. Daarmee treden ze in de voetsporen van hun voorouders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Door de reis wordt het duo geconfronteerd met de complexiteit van goed en kwaad. Wat is de blijvende impact van het Nederlandse koloniale verleden en wat betekent een verzwegen geschiedenis in de toekomst?

Nieuw op HBO Max

Film | Mijn Vader is een Vliegtuig | 26 mei

Eva wordt binnenkort veertig en lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf en bovendien gaat ze verhuizen naar het huis van haar dromen. Maar dan sterft plotseling haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen. Al snel verliest ze haar grip op de werkelijkheid en gaat ze op zoek naar de angsten uit haar jeugd. De film ging al in 2020 in premiere, maar is vanaf deze maand te zien op HBO Max.

Documentaire | Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani | 11 mei

Na de door Ridley Scott geregisseerde film House of Gucci die in 2021 verscheen, komt HBO met een nieuwe documentaire die een uitgebreid beeld geeft over het leven van Patrizia Reggiani. De makers van Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani beloven met deze docu een completer beeld te geven van wie Reggiani echt was. Zo komt Reggiani onder meer zélf aan het woord.

Nieuw op SkyShowtime

Serie | Yellowjackets, seizoen 1 en 2 | 20 mei

De serie Yellowjackets vertelt het verhaal van een voetbalteam van supergetalenteerde meiden die het (on)geluk hebben een vliegtuigcrash diep in de afgelegen noordelijke wildernis te overleven. Na bijna 25 jaar na de vliegtuigcrash blijkt dat het verleden nog lang niet afgesloten is. De spannende serie is veelgeprezen, onder meer door horrorkoning Stephen King himself, die de serie op Twitter “a hell of a good survival story, a hell of a good mystery story” noemde. De serie verschijnt in Nederland op de relatief nieuwe streamingdienst SkyShowtime: vanaf 20 mei is zowel het nieuwe tweede seizoen, als het eerder verschenen eerste seizoen te zien. Kun je meteen lekker bingen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.