nieuw-op-netflix-en-andere-streamingdiensten-deze-series-en-films-wil-je-zien-277167
©Netflix

Elke maand verschijnen er veel series en films nieuw op Netflix en andere streamingdiensten. Welke zijn het kijken waard? Vogue selecteert de beste kijktips, brengt je op de hoogte van nieuwe seizoenen en laat je kennismaken met nieuwe series en films op alle streamingdiensten – van Netflix en Apple TV+ tot Prime Video, NPO Plus en HBO Max. Deze lijst, die we continu updaten, is jouw ultieme to watchlist.

Nieuw op Netflix en andere streamingdiensten

Van true crime tot komedie: geordend per streamingdienst vind je hieronder alle nieuwe series en films die het kijken waard zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nieuw op Netflix

Serie | Berlin | 29 december

Vind je het ook nog steeds zo jammer dat er een einde is gekomen aan La Casa de Papel? Netflix ook, aangezien er op 29 december een spin-off van de serie verschijnt: Berlin, die zoals de titel doet vermoeden over het geliefde personage gaat. Deze nieuwe serie speelt zich af voor de gebeurtenissen in La Casa de Papel. In Berlin zien we hoe Andrés de Fonollosa (aka Berlin) door Europa trekt en diefstallen pleegt, met als doel om in een heel korte tijd 44 miljoen euro te stelen. Of dat hem lukt, zie je in deze spannende dramaserie.

Film | Maestro | 20 december

Deze nieuwe film – die hoge ogen lijkt te gooien bij de Oscars van 2024 – gaat over een liefdesverhaal tussen de Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein en zijn vrouw Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Deze twee hoofdrollen worden vertolkt door Carey Mulligan en Bradley Cooper – die naast de hoofdrol ook de regie op zich neemt. Maestro is een emotioneel en indrukwekkend verhaal over familie, liefde en kunst.

Serie | The Crown, deel 2 | 14 december

Na lang wachten is het eindelijk zover: fans van The Crown kunnen het langverwachte zesde seizoen bekijken. In de nieuwste afleveringen volg je onder meer de nasleep van de dood van prinses Diana, maar ook de prille relatie tussen William en Kate. Op 16 november verschenen de eerste vier afleveringen op Netflix, terwijl de laatste zes afleveringen van het koninklijke drama vanaf 14 december te zien zijn.

Film | Love Again | 12 december

Terwijl Mira rouwt om de dood van haar verloofde blijft ze romantische berichten sturen naar zijn telefoonnummer. Wat blijkt? Het telefoonnummer van haar overleden verloofde is nu van journalist Rob, die een soortgelijk liefdesverdriet meemaakt. Rob is zo onder de indruk van de liefdevolle berichtjes dat de twee elkaar ontmoeten. De band is sterk, maar het liefdesverdriet blijft. Kunnen de twee hun verleden achter zich laten?

Film | Leave The World Behind | 8 december

In deze film gaan een man en vrouw op vakantie naar Long Island met hun tienerzoon en -dochter. Het lijkt gezellig en de sfeer is goed, totdat de eigenaars van de huurwoning in paniek terugkomen als er een stroomstoring is in de gehele stad. Alles is uitgevallen en er is geen mobiel bereik, dus de twee families leven in een black-out waarin ze samen zullen moeten overleven. Naast de spannende verhaallijn van de film heeft het ook een fijne cast met onder anderen Julia Roberts en Ethan Hawke.

Serie | Squid Game: The Challenge | 22 november

Netflix brak records met Squid Game, een brute, vernietigende aanklacht tegen kapitalistische hebzucht en economische uitbuiting. Nu heeft de streamingdienst besloten een realityserie te maken van regisseur Hwang Dong-hyuks dystopie. In de real life serie gaan alle 456 deelnemers gelukkig wél heelhuids naar huis, en kunnen ze door hun deelname maar liefst 4,56 miljoen dollar winnen. Dit bloedstollende sociale experiment zal bestaan uit tien afleveringen die op 22 november verschijnen.

Serie | Ferry | 3 november

In deze serie zet Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, stappen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, Lars, Dennis en Remco voeren ze een strijd tegen drugsbaron Arie Tack en een motorclub. Wanneer Danielle, gespeeld door Elise Schaap, de geheimen van Ferry leert kennen wordt duidelijk hoe hard hij moet vechten om de grootste te worden zónder dat het ‘zijn Daantje’ in gevaar brengt. Ferry speelt zich af vóór de serie Undercover en na de film Ferry. De serie, bestaande uit acht afleveringen, kent ook nieuwe rollen. Zo speelt Tygo Gernandt voor het eerst mee, maar aan welke kant hij staat is nog even de vraag.

Nieuw op Prime Video

Film | Amsterdam | 28 december

Deze door David O. Russell geregisseerde film is gebaseerd op de zogeheten Business Plot, een politieke samenzwering in 1933 in de Verenigde Staten. We volgen drie vrienden – een arts, een verpleegster en een advocaat, gespeeld door Christian Bale, Margot Robbie en John David Washington – die de hoofdverdachten worden in een moordonderzoek. Gedurende het verhaal ontdekken ze een van de grootste complotten van de Amerikaanse geschiedenis.

Film | Hardcore Never Dies | 8 december

Een film van eigen bodem. Hardcore Never Dies speelt zich af in de jaren negentig tijdens de opkomst van de gabberscene, op dat moment een grote subcultuur in Nederland. In de film wordt de gabbercultuur, nachtenlange raves en het drugsgebruik in die tijd uitgelicht. De jonge Michael (Joes Brauers) wil graag pianist worden, maar zijn ouders zijn het daar niet mee eens. Ondertussen duikt zijn broer Danny (Jim Dedes) onverwachts op, die zijn jongere broer introduceert in de Rotterdamse gabberscene. Wanneer de pillenhandel van de broers steeds groter wordt, moeten de twee vechten voor hun leven. Waan jezelf even in een totaal andere wereld bij het zien van deze film van de Nederlandse regisseur en Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu.

Film | Don’t Worry Darling | 7 november

Misschien heb  je deze film al in de bioscoop gezien. Niemand minder dan Harry Styles en Florence Pugh vertalen namelijk de hoofdrollen. Don’t Worry Darling is, mede daardoor, een genot voor het oog. Naast de bekende en charmante acteurs, is deze film esthetisch prachtig gemaakt. Dit spannende drama speelt zich af in de jaren 1950, waar een huisvrouw leeft in een utopische experimentele gemeenschap, maar zich begint af te vragen of haar stijlvolle man niet iets verbergt. Twee uur lang genieten van de begin jaren vijftig-sferen terwijl je op het puntje van je stoel zit? Binnenkort is de film vanuit huis te zien.

Nieuw op Pathé Thuis

Film | Jeanne du Barry | 28 november

Een klassieke film die zich in het verleden afspeelt. Het hoofdpersonage Jeanne Vaubernier groeit op in de achttiende eeuw in armoede. Ze snakt naar een hogere status, wat een onmogelijke droom lijkt te zijn. Toch komt ze steeds dichterbij: met behulp van haar drang naar cultuur en haar intelligentie klimt ze stapje voor stapje de sociale ladder op. Wanneer ze Lodewijk XV ontmoet wordt ze een van zijn minnaressen. Een schandaal in Versailles, aangezien niemand een straatmeisje aan het hof wil.

Film | Les Amandiers | 23 november

Les Amandiers speelt zich af in de jaren tachtig, waarin twintigers Stella, Victor, Adèle en Etienne toelatingsexamen doen voor Les Amandiers, een bekende acteerschool. Wanneer ze worden toegelaten op de school in Parijs, opgericht door (theater)regisseurs Patrice Chéreau en Pierre Romans, kunnen ze hun geluk niet op. De groep geniet van het leven, van elkaar en van hun gedeelde passie voor theater. Dat laatste wordt flink op de proef gesteld zowel binnen als buiten de opleiding. De setting van de film is een lust voor het oog.

Nieuw op Apple TV+

Serie | The Buccaneers | 8 november

Een nieuwe release op Apple TV+, namelijk The Buccaneers. De serie, bestaande uit acht afleveringen, gaat over de dochters van de nieuwe rijken van Amerika. De meiden zijn jong en ontembaar, ondanks de beste pogingen van de gouvernantes van Engeland. In de serie zijn ze onderweg naar Londen om een aristocraat te strikken – met weinig geld maar wél klasse – die het beste bij hen past.

Nieuw op NPO Plus

Serie | Carmen Curlers | 17 november

Deze Deense dramaserie is vanaf half november te volgen op NPO2 en NPO Plus. Het op feiten gebaseerde drama speelt zich af in de jaren zestig en draait om het toentertijd revolutionaire product voor vrouwen: de elektrische krulspeld. Dit apparaat zorgt ervoor dat een droomkapsel ineens binnen handbereik is en geeft vrouwen ook economische zelfstandigheid door een baan binnen de krulspeldenproductie. Het product is door ondernemer Axel en kapper Frans op de markt gebracht. De setting van de serie is in de swinging sixties: de tijd van big hair met iconen als Jacqueline Bisset, Brigitte Bardot, Jacqueline Kennedy en The Supremes als grote voorbeeld.

Nieuw op Disney+

Serie | The Santa Clauses | 8 november

Steek de kaarsen maar aan en pak je warme chocolademelk erbij: binnenkort is het tweede seizoen van de Disney+ Original-serie The Santa Clauses te zien. Het nieuwe seizoen start begin november met twee afleveringen, gevolgd door nieuwe afleveringen elke week – jammer voor de binge-watchers onder ons, maar zo heb je wel langer lol van deze winterse serie. Seizoen 1 eindigde met de kerstronde van familie Calvin, waarbij alle mensen een magische sneeuwbol onder de kerstboom hebben gekregen. Scott maakt een echt familiebedrijf van Kerstmis, dus Cal, Sandra en Carol krijgen hier een belangrijke rol in. Op de Noordpool weten ze echter niet dat de duistere figuur Magnus Antas, na 700 jaar gevangenschap, is vrijgelaten. Deze ‘Mad Santa’ heeft zijn zinnen gezet op het verslaan van Scott Calvin.