carrie-bradshaw-schrijft-sex-and-the-city-geschiedenis-met-monochrome-look-226884
©Getty Images

Het filmen van seizoen 2 van HBO Max’s And Just Like That…, de vervolgserie van Sex and the City, is officieel begonnen. Details over de volgende fase in Carrie’s leven zijn nog niet bekend, maar gelukkig deelt de kostuumafdeling van de show op Instagram al een aantal sneak peeks van haar looks voor het komende seizoen. Op de foto showt Sarah Jessica Parker – die het iconische personage speelt – een zeer trendy roze, of om precies te zijn fuchsia, monochrome look. Eentje waarmee de actrice geschiedenis schrijft.

Carrie Bradshaw met monochrome look

Op de foto draagt de eeuwige it girl een vintage jurk en tas, gecombineerd met de Ada ketting en Connexion diamanten hanger van Jemma Wynne. Carrie wist verder als geen ander haar grijs gemêleerde haar in een gelikte knot te stylen. Iets wat lijkt op een fantastische ‘no make-up’ look.

Volgens het bijschrift is de outfit een mijlpaal in het Sex and the City-universum. Het is namelijk de eerste keer dat Carrie Bradshaw een ensemble in één kleur draagt – een grote ommezwaai voor een personage dat bekend staat om het samenstellen van outfits met uiteenlopende items. Denk bijvoorbeeld aan een Hermés-sjaal die wordt getransformeerd tot bandana, gecombineerd met een roze cocktailjurk. Of een riem om een bloot middenrif: in Carrie’s wereld is chaos samenhang.

Carrie Bradshaw schrijft geschiedenis

Maar wie zegt dat mensen niet kunnen veranderen? Op het eerste gezicht voelt monochroom kleden niet erg Carrie Bradshaw. Maar ja, de trend volgen is haar op het lijf geschreven. Roze looks van top tot teen zijn nu helemaal in, vooral dankzij de prachtige ontwerpen van Pierpaolo Piccioli voor Valentino. Zendaya, Lizzo, Florence Pugh, Sebastian Stan en vele anderen staken dit jaar alles in roze. Als Carrie ooit ton-sur-ton mode zou omarmen, dan is dit zeker het moment.

Uitstapje naar minimalisme

We geloven kostuumontwerpers Molly Rogers en Danny Santiago zeker als het gaat om hun bewering dat dit Carrie’s eerste uitstapje is naar monochroom minimalisme. Zoals geïllustreerd in And Just Like That… The Documentary, hebben zij – samen met SJP – een bijna encyclopedische kennis van Bradshaw’s kostuums door de jaren heen, geholpen door een uitgebreid archief en nauwgezette documentatie.

En maak je geen zorgen. Het lijkt er niet op dat Carrie haar liefde voor heerlijk gekke en onverwachte styling helemaal heeft opgegeven. Vorige week nog deelde de kostuumafdeling een glimp van het personage met een duivenclutch ontworpen door JW Anderson.