barbiecore-is-overal-deze-zomer-en-dit-moet-je-weten-over-de-trend-216630
©Valentino

Sinds de wereld voor het eerst getrakteerd werd op de beelden van Margot Robbie als Barbie in de gelijknamige film, lijkt er een zekere trend te zijn ontstaan. Voortbordurend op het hot pink van Valentino is er nu ‘Barbiecore’, een complete stijl die aan de iconische pop gewijd is.

Barbiecore

Het kan je onmogelijk ontgaan zijn: knalroze, ook wel hot of shocking pink genoemd, is overal. Het begon allemaal bij de herfst/winter 2022-show van Valentino, waar creative director Pierpaolo Piccioli een leger aan volledig in het roze geklede modellen de catwalk op stuurde. Everyone who’s anyone heeft sindsdien een verschijning gemaakt in Valentino’s hot pink, van Gigi Hadid en Zendaya tot Lizzo en Anne Hathaway.

Toen daar ook nog eens de productie van Greta Gerwigs Barbie bij kwam, ontstond er een heuse nieuwe stijlstroming, ook wel Barbiecore genoemd. Het is de tegenhanger van de zogeheten goth girl summer-trend, waarbij juist zwart de boventoon voert. (Ironisch genoeg presenteerde Piccioli zowel zuurstokroze als pikzwarte looks op zijn catwalk.) Zoals de stijl doet vermoeden, draait Barbiecore om een leven dat pretty in pink is. De ultieme belichaming daarvan? Margot Robbie in de rol van de blonde bombshell.

Margot Robbie en Ryan Gosling op de set van Barbie
©London Entertainment/Shutterstock/ANP

Roze, roze en nog eens roze

De afgelopen maanden verscheen het ene na het andere beeld van Robbie (en haar tegenspeler Ryan Gosling als Ken) in een knallende Barbie-look. Van een all pink Western-outfit tot verblindende, neonkleurige athleisure inclusief rolschaatsen, kniebeschermers en zonneklep – de film belooft één en al hysterie op modegebied. Ook andere beroemdheden channellen de iconische Mattel-pop, zonder een rol in de film te hebben. Neem bijvoorbeeld Kim Kardashian, die onlangs op Instagram in een überzoete lycralook van Balenciaga poseerde.

Met de felroze ontwerpen van Valentino komt de Barbiecore-trend volledig tot zijn recht. Talloze beroemdheden hebben een look uit de collectie gedragen. Zo serveerde Lizzo een Barbie-achtige look in een flippy jurk met lange handschoenen, droeg Dua Lipa een roze catsuit tijdens haar wereldtournee en verscheen onze huidige modefavoriet Anne Hathaway afgelopen week nog in een mini-jurk bezaaid met pailletten bij de (spectaculaire!) coutureshow van Valentino. (Voor alle The Devil Wears Prada-fans onder ons: “Are you wearing the Va-…?” “The Valentino PP pink collection? Yeah, I am.“)

Beroemdheden in Barbiecore

We kunnen wel stellen dat Barbie dé muze van 2022 is. Of je nu zelf Barbiecore wilt omarmen of niet, bekijk hieronder de roze looks van A-listers die mogelijk een inspiratie zijn voor je eigen zomergarderobe. Zet Aqua’s Barbie Girl op repeat en je bent good to go.

Anne Hathaway

Anne Hathaway bij de Valentino-show
©ANP

Kim Kardashian

Megan Fox

Megan Fox bij de premiere van Machine Gun Kelly's Life in Pink
©Stephen Lovekin/Shutterstock/ANP

Dua Lipa

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Lizzo

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating)