alles-wat-we-weten-over-margot-robbie-als-de-ultieme-barbie-in-de-nieuwe-live-action-film-210641
©PARAMOUNT PICTURES

Als we aan Barbie denken, verschijnen er vrijwel direct beelden van platinablond haar, blauwe ogen en een heleboel roze op ons netvlies. De perfecte belichaming van de iconische pop? Dat is zonder twijfel Margot Robbie. Het is dan ook niet gek dat de wereld niet uitgepraat raakt over haar rol als Barbie in de gelijknamige live-action film, die in 2023 in de bioscoop verschijnt. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over de film van regisseur Greta Gerwig en Robbie’s rol.

‘Barbie’ de film

In de film transformeert Margot Robbie in een pop genaamd Barbie die in Barbieland woont. Ze wordt gedwongen te vertrekken vanwege haar zogenaamde ‘imperfecties’. Gevolg is dat ze op avontuur gaat in de echte wereld en ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is.

Als dat pijnlijk clichématig klinkt, is het goed om te weten dat de feministische regisseur Greta Gerwig (van onder meer Lady Bird) de film zowel schrijft als regisseert. Daarbij krijgt ze hulp van haar partner Noah Baumbach (bekend van Marriage Story). Dat belooft veel goeds.

Eerste teaser 

Op 16 december werd eindelijk de eerste teaser van de film op Instagram gezet – en die is allesbehalve verwachtten. In de korte clip zien we spelende kinderen en Margot Robbie als een reusachtige pop. De video geeft een visuele knipoog naar de de film 2001: A Space Odyssey. In de opening van deze iconische sci-fi film werd de vroege mens begroet door een mysterieuze monoliet die ze begonnen te aanbidden. De monoliet wekte agressie en hebzucht bij de mens.

In de Barbie-trailer lijkt Barbie de plaats in te nemen van de monoliet. Ook zij lijkt iets woedends op te wekken bij de kinderen die eerder nog stilletjes met hun babypoppen spelen. Betekent dit dat Barbie een sci-fi randje krijgt? Dat durven we niet te zeggen. Wel verwachten we een film met diepe betekenissen en meerdere verwijzingen.

Margot Robbie als Barbie

Hoewel we ons niemand anders dan Margot Robbie kunnen voorstellen in de rol van Barbie, bleek de zoektocht naar de geschikte hoofdrolspeler een lastige. De film werd in 2014 al aangekondigd. Vanaf dat moment werden er namen als Amy Schumer en Anne Hathaway genoemd, maar uiteindelijk komt het project pas echt van de grond met Robbie als leading lady.

In de film kruipt The Wolf of Wall Street-actrice in de rol van de wereldberoemde pop. Ze wordt vergezeld door niemand minder dan heartthrob Ryan Gosling, die de rol van Barbie’s vriend Ken op zich neemt.

Iconische looks

De eerste beelden van Robbie en Gosling als plastic fantastic-koppel veroverden – zoals verwacht – meteen de harten van vele fans; alleen al de noemenswaardige garderobes van Barbie en Ken zijn genoeg om uit te kijken naar de film. Zo draagt Margot Robbie op het allereerste beeld dat van haar als Barbie verscheen een blauw-witte zomeroutfit inclusief polkadot-haarband. Maar wie het over de (nu al) veelbesproken looks van Robbie en Gosling in de film heeft, kan hun neon lycra-outfits niet overslaan.

Zo werd het duo in juni op rolschaatsten gespot, op Venice Beach in Los Angeles. De twee dragen in de desbetreffende scene karikaturen van op de jaren 80 geïnspireerde athleisure-looks die, natuurlijk, bij elkaar passen (Barbie en Ken matchen áltijd). De roze ensembles bevatten neongele kniebeschermers, fannypacks en zweetbandjes. En vergeet natuurlijk de bedrukte zonnekleppen niet.

Elke keer als er nieuwe beelden van Gosling en Robbie als Barbie en Ken opduiken, gaan de looks compleet viral. Zo raakten fans ook niet uitgepraat over de full pink western-outfit van Robbie, bestaande uit een roze vest, een wijduitlopende roze broek en een cowboyhoed.

Salaris ‘Barbie’ Margot Robbie

Dat niet Schumer of Hathaway, maar Robbie de hoofdrol in de film heeft bemachtigd, is op de eerste plaats natuurlijk een hele eer. Maar het zal je ook niet verbazen dat de actrice een flink bedrag op haar rekening bijgeschreven krijgt voor haar rol in een van dé blockbusters van 2023.

De Amerikaanse website Variety heeft onthuld hoeveel Robbie precies met de film verdient. De entertainmentsite dook in het salaris van vele Hollywoodsterren voor films die onlangs op het witte doek verschenen, of nog gepland staan – waaronder Barbie.

En zo blijkt dat het salaris van Robbie inderdaad torenhoog is. Naar verluidt krijgt de actrice 12,5 miljoen dollar (ruim 12 miljoen euro) voor haar rol als de iconische pop. Dat maakt Robbie een van de best betaalde actrices van 2022. Volgens Celebrity Net Worth, een website die schat wat de ‘financiële waarde’ van beroemdheden is, bedraagt Robbie’s net worth 26 miljoen dollar (25,5 miljoen euro).

De cast van ‘Barbie’

Andere bekende castleden zijn Kate McKinnon, America Ferrera en Oscar-winnares Emerald Fennell. Misschien wel het meest intrigerend is dat Emma Mackey van Sex Education en co-ster Ncuti Gatwa ook hebben getekend. Hun rollen zijn nog onbekend, maar er gaan geruchten dat Mackey – door het internet bekroond als Robbie’s dubbelganger – een van Barbie’s drie jongere zussen zou kunnen spelen (Skipper, Chelsea, en Stacie).

Ook zo enthousiast geworden? Het duurt helaas nog een tijdje voordat de film verschijnt. Tijdens de CinemaCon 2022 in Las Vegas heeft Warner Bros Pictures namelijk bevestigd dat Barbie op 21 juli 2023 in de bioscoop draait.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BARBIE (@barbiethemovie)

Margot Robbie als Barbie
©ANP