margot-robbie-is-de-ultieme-barbie-in-nieuwe-live-action-film-over-de-iconische-pop-210641
©PARAMOUNT PICTURES

Als we aan Barbie denken, verschijnen er vrijwel direct beelden van platinablond haar, blauwe ogen en een heleboel roze op ons netvlies. De perfecte belichaming van de iconische pop? Dat is zonder twijfel Margot Robbie. Mocht je bewijs nodig hebben, bekijk dan de eerste beelden van de nieuwe live-action film die Warner Bros Studios zojuist heeft vrijgegeven.

‘Barbie’ de film

In de film transformeert Margot Robbie in een pop genaamd Barbie die in Barbieland woont. Ze wordt gedwongen te vertrekken vanwege haar zogenaamde ‘imperfecties’. Gevolg is dat ze op avontuur gaat in de echte wereld en ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is.

Als dat pijnlijk clichématig klinkt, is het goed om te weten dat de feministische regisseur Greta Gerwig (van onder meer Lady Bird) de film zowel schrijft als regisseert. Daarbij krijgt ze hulp van haar partner Noah Baumbach (bekend van Marriage Story). Dat belooft veel goeds.

Margot Robbie als Barbie

Hoewel we ons niemand anders dan Margot Robbie kunnen voorstellen in de rol van Barbie, bleek de zoektocht naar de geschikte hoofdrolspeler een lastige. De film werd in 2014 al aangekondigd. Vanaf dat moment werden er namen als Amy Schumer en Anne Hathaway genoemd, maar uiteindelijk komt het project pas echt van de grond met Robbie als leading lady.

In de film kruipt The Wolf of Wall Street-actrice in de rol van de wereldberoemde pop. Ze wordt vergezeld door niemand minder dan heartthrob Ryan Gosling, die de rol van Barbie’s vriend Ken op zich neemt. Bekijk hieronder het eerste beeld van Robbie als Barbie, inclusief roze auto en blauw-witte zomeroutfit.

De cast van ‘Barbie’

Andere bekende castleden zijn Kate McKinnon, America Ferrera en Oscar-winnares Emerald Fennell. Misschien wel het meest intrigerend is dat Emma Mackey van Sex Education en co-ster Ncuti Gatwa ook hebben getekend. Hun rollen zijn nog onbekend, maar er gaan geruchten dat Mackey – door het internet bekroond als Robbie’s dubbelganger – een van Barbie’s drie jongere zussen zou kunnen spelen (Skipper, Chelsea, en Stacie).

Ook zo enthousiast geworden? Het duurt helaas nog een tijdje voordat de film verschijnt. Tijdens de CinemaCon 2022 in Las Vegas heeft Warner Bros Pictures namelijk bevestigd dat Barbie op 21 juli 2023 in de bioscoop draait.