de-nieuwe-trailer-van-barbie-zit-vol-roze-blowout-parties-en-hilarische-momenten-255843
©Warner Bros

Als we aan Barbie denken, verschijnen er vrijwel direct beelden van platinablond haar, blauwe ogen en een heleboel roze op ons netvlies. De perfecte belichaming van de iconische pop? Dat is zonder twijfel Margot Robbie. Het is dan ook niet gek dat de wereld niet uitgepraat raakt over haar rol als Barbie in de gelijknamige live-action film, die deze zomer in de bioscoop verschijnt. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over de film van regisseur Greta Gerwig en Robbie’s rol.

‘Barbie’ de film

In de film transformeert Margot Robbie in een pop genaamd Barbie die in Barbieland woont. Ze wordt gedwongen te vertrekken vanwege haar zogenaamde ‘imperfecties’. Gevolg is dat ze op avontuur gaat in de echte wereld en ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Als dat pijnlijk clichématig klinkt, is het goed om te weten dat de feministische regisseur Greta Gerwig (van onder meer Lady Bird) de film zowel schrijft als regisseert. Daarbij krijgt ze hulp van haar partner Noah Baumbach (bekend van Marriage Story). Dat belooft veel goeds.

Sterrencast

Hoewel we ons niemand anders dan Margot Robbie kunnen voorstellen in de rol van Barbie, bleek de zoektocht naar de geschikte hoofdrolspeler een lastige. De film werd in 2014 al aangekondigd. Vanaf dat moment werden er namen als Amy Schumer en Anne Hathaway genoemd, maar uiteindelijk kwam het project pas echt van de grond met Robbie als leading lady. In de film kruipt The Wolf of Wall Street-actrice in de rol van de wereldberoemde pop. Ze wordt vergezeld door niemand minder dan heartthrob Ryan Gosling, die de rol van Barbie’s vriend Ken op zich neemt.

Andere castleden die al eerder bekend werden gemaakt zijn Kate McKinnon, America Ferrera en Oscar-winnares Emerald Fennell. Ook wisten we al dat Emma Mackey van Sex Education en co-ster Ncuti Gatwa hebben getekend. Op 4 april werden door een nieuwe reeks posters op sociale media nog meer castleden onthuld. De grootste verrassing? Dua Lipa speelt de rol van een blauwharige zeemeermin-Barbie in de film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Daarnaast speelt Issa Rae een rol, eveneens als Helen Mirren, Will Ferrell, Connor Swindells (ook bekend van Sex Education), Scott Evans, Sharon Rooney, Hari Nef, Kingsley Ben-Adir, Ana Cruz Kayne, Simu Liu, Nicola Coughlan (bekend van Bridgerton), Alexandra Shipp, Ritu Arya, Michael Cera, Ariana Greenblatt en Jamie Demetriou. Kortom: een sterrencast van jewelste.

Iconische looks

De eerste beelden van Robbie en Gosling als plastic fantastic-koppel veroverden – zoals verwacht – meteen de harten van vele fans; alleen al de noemenswaardige garderobes van Barbie en Ken zijn genoeg om uit te kijken naar de film. Zo draagt Margot Robbie op het allereerste beeld dat van haar als Barbie verscheen een blauw-witte zomeroutfit inclusief polkadot-haarband. Maar wie het over de (nu al) veelbesproken looks van Robbie en Gosling in de film heeft, kan hun neon lycra-outfits niet overslaan.

Zo werd het duo in juni op rolschaatsten gespot, op Venice Beach in Los Angeles. De twee dragen in de desbetreffende scene karikaturen van op de jaren tachtig geïnspireerde athleisure-looks die, natuurlijk, bij elkaar passen (Barbie en Ken matchen áltijd). De roze ensembles bevatten neongele kniebeschermers, fannypacks en zweetbandjes. En vergeet natuurlijk de bedrukte zonnekleppen niet.

Margot Robbie als Barbie

Elke keer als er nieuwe beelden van Gosling en Robbie als Barbie en Ken opduiken, gaan de looks compleet viral. Zo raakten fans ook niet uitgepraat over de full pink western-outfit van Robbie, bestaande uit een roze vest, een wijduitlopende roze broek en een cowboyhoed.

Salaris Margot Robbie

Dat niet Schumer of Hathaway, maar Robbie de hoofdrol in de film heeft bemachtigd, is op de eerste plaats natuurlijk een hele eer. Maar het zal je ook niet verbazen dat de actrice een flink bedrag op haar rekening bijgeschreven krijgt voor haar rol in een van dé blockbusters van 2023. De Amerikaanse website Variety heeft onthuld hoeveel Robbie precies met de film verdient. De entertainmentsite dook in het salaris van vele Hollywoodsterren voor films die onlangs op het witte doek verschenen, of nog gepland staan – waaronder Barbie.

En zo blijkt dat het salaris van Robbie inderdaad torenhoog is. Naar verluidt krijgt de actrice 12,5 miljoen dollar (ruim 12 miljoen euro) voor haar rol als de iconische pop. Dat maakt Robbie een van de best betaalde actrices van dit moment. Volgens Celebrity Net Worth, een website die schat wat de ‘financiële waarde’ van beroemdheden is, bedraagt Robbie’s net worth 26 miljoen dollar (25,5 miljoen euro).

Teaser en trailers van ‘Barbie’ de film

Op 16 december 2022 dropte de eerste teaser van de film op Instagram – en die is allesbehalve wat we verwachtten. In de korte clip zien we spelende kinderen en Margot Robbie als een reusachtige pop. De video geeft een visuele knipoog naar de de film 2001: A Space Odyssey. In de opening van deze iconische sci-fi film werd de vroege mens begroet door een mysterieuze monoliet die ze begonnen te aanbidden. De monoliet wekte agressie en hebzucht bij de mens.

In de Barbie-teaser lijkt Barbie de plaats in te nemen van de monoliet. Ook zij lijkt iets woedends op te wekken bij de kinderen die eerder nog stilletjes met hun babypoppen spelen. Betekent dit dat Barbie een sci-fi randje krijgt?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARBIE (@barbiethemovie)

Op 4 april kregen we eindelijk meer beelden van de film te zien. Hierin stappen we in de roze wereld van Barbie (de vele ‘Hi Barbie‘-begroetingen zijn nu al iconisch). Ook zien we in deze clip meer over de rest van de cast.

Dan, op 25 mei, is ‘ie daar eindelijk: de officiële, bijna drie minuten durende trailer van Barbie. Hierin zien we meer beelden van de mierzoete roze wereld waar Barbie en Ken in leven, inclusief roze glijbanen, een roze strand en gigantische blowout parties. Dan opeens lijkt alles niet meer zo perfect: filosofische gedachtes over leven en dood, koude douches en – quelle horreur – platte voeten sluipen in het leven van onze blonde heldin. Ze zoekt hulp en vertrekt naar de echte wereld waar Ken en zij al snel de boel opschudden. Ze worden gearresteerd, gedist door tieners en achternagezeten door een evil Will Ferrell.

Bekijk de heerlijke trailer hieronder.

Releasedatum

Ook zo enthousiast geworden? Het duurt gelukkig niet zo lang meer voordat de film verschijnt. Tijdens de CinemaCon 2022 in Las Vegas heeft Warner Bros Pictures namelijk bevestigd dat Barbie op 21 juli 2023 in de bioscoop draait. Wij kunnen niet wachten!