netflix-onthult-eerste-officiele-beelden-van-prins-william-en-kate-middleton-in-the-crown-seizoen-6-251770
©Netflix

Het vijfde seizoen van The Crown is alweer even te bewonderen op Netflix. Kun je er geen genoeg van krijgen wees dan niet getreurd, het zesde – en tevens laatste – deel van de dramaserie over de Britse royals is volop in de maak. Nu onthult Netflix  de eerste officiële beelden van prins William en Kate Middleton, die ons voor even weer helemaal terugbrengen naar vroege jaren 2000. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over The Crown seizoen 6.

‘The Crown’ seizoen 6

Het laatste seizoen van The Crown brengt de serie van de jaren negentig naar het begin van de jaren 2000. De gebeurtenissen van dat decennium waren oorspronkelijk gepland als één seizoen (seizoen vijf zou het laatste zijn), maar zijn nu verspreid over twee seizoenen om meer in detail te kunnen treden.

Fans vreesden eerder dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn, maar de maker van de show, Peter Morgan, kondigde in 2020 aan dat ook een zesde seizoen op de planning staat. “Toen we de verhaallijnen voor serie vijf bespraken, werd het al snel duidelijk dat we, om recht te doen aan de rijkdom en complexiteit van het verhaal, terug moesten naar het oorspronkelijke plan én zes seizoenen”, zei hij. “Voor alle duidelijkheid, serie zes brengt ons niet dichter bij het heden. Het stelt ons alleen in staat om dezelfde periode in meer detail te behandelen.”

Na het overlijden van koningin Elizabeth op 8 september 2022 werden de opnames van het zesde seizoen tijdelijk stilgezet. Sinds eind oktober zijn de opnames weer hervat en inmiddels afgerond.

Eerste officiële Netflix-beelden prins William en Kate Middleton

Begin september brengt Deadline het nieuws dat, na een uitputtend castingproces, The Crown zijn prins William en Kate Middleton heeft gevonden. Twee acteurs zullen de eerstgenoemde spelen terwijl hij opgroeit van tiener tot een jonge universiteitsstudent. Rufus Kampa belichaamt William in zijn tienerjaren, als hij worstelt met de dood van zijn moeder Diana en Ed McVey beeldt zijn jaren als jongvolwassene uit, toen hij de toekomstige hertogin van Cambridge het hof maakte nadat hij haar had ontmoet op St. Andrews in 2001. Nieuwkomer Meg Bellamy zal de rol van Kate Middleton spelen. De serie is het debuut van alle drie de acteurs op het grote scherm.

Op 17 maart doken de eerste beelden op van de set waarop zowel McVey als Bellamy in actie te zien zijn – deze vind je onderaan dit artikel. Nu zijn er voor het eerst officiële beelden vrijgegeven door Netflix van de cast. Naast de natuurlijke gelijkenis van de acteurs met hun levensechte tegenhangers, helpt de vroege jaren 2000-styling – vooral in de looks van Kate – de visie tot leven te brengen. De nieuwe beelden tonen een leergierige Kate in een klaslokaal met prins William op de achtergrond, het duo hand in hand en prins William in wat lijkt op een ruime in een paleis.

Kate Middleton uit The Crown seizoen 6
©Netflix
Prins William uit The Crown seizoen 6
©Netflix

Wie speelt prinses Diana in ‘The Crown’ seizoen 6?

Elizabeth Debicki nam in het vijfde seizoen van The Crown de rol van Diana over van Emma Corrin. “Prinses Diana’s geest, haar woorden en daden leven in de harten van zovelen. Het is echt een voorrecht en een eer om onderdeel uit te maken van deze meesterlijke serie, waaraan ik sinds aflevering één absoluut verslaafd ben”, zei de 31-jarige Australische actrice in een verklaring via Netflix. In het zesde seizoen zal Debicki terugkeren als Diana. Ook Dominic West keert terug in het laatste seizoen als prins Charles.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoe ziet de rest van de cast eruit?

Imelda Staunton – vooral bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films en haar Oscar-genomineerde rol in Vera Drake – volgde Olivia Colman op als koningin Elizabeth voor seizoen 5 én 6. “Ik heb vanaf het begin met veel plezier naar The Crown gekeken”, zei Staunton destijds in een verklaring. “Als acteur is het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy als Olivia Colman iets speciaals en unieks aan de scripts van Peter Morgan toevoegen. Ik ben oprecht vereerd dat ik deel mag uitmaken van zo’n uitzonderlijk creatief team en dat ik The Crown naar zijn einde mag brengen.”

Acteur Luther Ford vertolkt in het zesde seizoen de rol van prins Harry. Verder zien we wederom Lesley Manville als prinses Margaret en Jonathan Pryce als prins Philip, evenals Olivia Williams als Camilla Parker Bowles, Khalid Abdalla als Dodi Fayed, Salim Daw als Mohamed Al-Fayed en Bertie Carvel en Lydia Leonard als Tony en Cherie Blair.

Welke periode covert het zesde seizoen?

Het vijfde seizoen van The Crown eindigt in 1997, toen prinses Diana werd uitgenodigd om met Mohamed Al-Fayed in Saint-Tropez op vakantie te gaan (ze zou later dat jaar, in augustus, omkomen). Seizoen zes zou verder gaan waar het ophield, en zich uitstrekken tot minstens 2001, zo niet later. Hoewel er veel werd gespeculeerd over de verschijning van prins Harry en Meghan Markle, wordt het liefdesverhaal van de twee niet verteld. De verhaallijn van de serie eindigt namelijk begin 21e eeuw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Komt de dood van prinses Diana aan bod?

Ja. Op 12 oktober meldde Deadline dat de cast en de crew van The Crown zich klaarmaken om scènes te filmen die de aanloop tonen naar de dood van prinses Diana, samen met haar vriend Dodi Fayed, in een auto-ongeluk in Parijs op 31 augustus 1997. Morgan heeft duidelijk gemaakt dat het ongeluk zelf niet in beeld zal komen. In plaats daarvan zullen we waarschijnlijk “de auto zien die na middernacht The Ritz verlaat met paparazzi in de achtervolging, de nasleep met de Britse ambassadeur in Frankrijk die in actie komt met het ministerie van Buitenlandse Zaken en dan de daaropvolgende constitutionele nasleep”, aldus een bron over de productie. “We hebben gevreesd voor dit punt. Terwijl we rustig doorgaan, is het eerlijk om te erkennen dat er een zekere angst is – een merkbaar gevoel van op scherp staan. Ik bedoel, er heerst veel gevoeligheid rondom de gebeurtenis.”

Ook in beeld gebracht? Prins Charles die in Parijs landt om Diana’s lichaam naar Londen te brengen, en Mohamed Al-Fayed die geconfronteerd wordt met racisme van de Franse autoriteiten bij het in ontvangst nemen van de kist van zijn zoon.

Op 1 november doken meer foto’s op van de set, deze keer met Debicki in een badpak met dierenprint. Bijna een exacte replica van het badpak dat prinses Diana aantrok tijdens haar vakantie met Dodi Fayed in de Middellandse Zee, enkele weken voor haar dood. Het suggereert dat Diana’s wervelende laatste zomer ook in seizoen zes centraal zal staan.

Is er al een trailer van het toekomstige seizoen?

De trailer voor The Crown seizoen 6 moet nog worden vrijgegeven.

Wat is de releasedatum van ‘The Crown’ seizoen 6?

Het filmen van de serie, die in 2016 van start ging, is afgelopen vrijdag officieel afgerond. Een releasedatum moet nog worden aangekondigd, maar Netflix heeft bevestigd dat seizoen zes in 2023 op het scherm zal verschijnen. Met de uitzending van seizoen 5 in november 2022, is het waarschijnlijk dat seizoen 6 in het najaar op de buis komt.

The Crown seizoen 6
©Getty Images
The Crown seizoen 6
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.