the-crown-seizoen-6-alles-wat-we-tot-nu-toe-weten-210192
©ANP

We moeten nog even geduld hebben, maar hier lees je alvast alles over The Crown seizoen 6, het laatste seizoen van de historische dramaserie over de Britse royals.

‘The Crown’ seizoen 6 in een notendop:

Het laatste seizoen van The Crown brengt de serie van de jaren ’90 naar het begin van de jaren 2000. Het eindigt met het huwelijk van prins Charles en prinses Diana, en haar fatale ongeluk. De gebeurtenissen van dat decennium waren oorspronkelijk gepland als één seizoen (seizoen vijf zou het laatste zijn), maar zijn nu verspreid over twee seizoenen om meer in detail te treden.

Komt er een seizoen 6 van ‘The Crown’?

Ja! Fans vreesden dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn, maar de maker van de show, Peter Morgan, kondigde in 2020 aan dat ook een zesde seizoen op de planning staat. “Toen we de verhaallijnen voor serie vijf bespraken, werd het al snel duidelijk dat we, om recht te doen aan de rijkdom en complexiteit van het verhaal, terug moesten gaan naar het oorspronkelijke plan en zes seizoenen”, zei hij. “Voor alle duidelijkheid, serie zes brengt ons niet dichter bij het heden. Het stelt ons alleen in staat om dezelfde periode in meer detail te behandelen.”

Wie speelt prinses Diana spelen in ‘The Crown’ seizoen 6?

Elizabeth Debicki neemt in het vijfde seizoen van The Crown de rol van Diana over van Emma Corrin. “Prinses Diana’s geest, haar woorden en haar daden leven in de harten van zovelen. Het is echt een voorrecht en een eer om onderdeel uit te maken van deze meesterlijke serie, waaraan ik vanaf aflevering één absoluut verslaafd ben”, zei de 31-jarige Australische actrice in een verklaring via Netflix.

Wie speelt prins Charles in het zesde seizoen?

Na zijn optreden in het BBC-drama The Pursuit of Love – en een rol in de aankomende Downton Abbey-film – zal Dominic West de rol van prins Charles vertolken. Daarmee is hij de opvolger van Josh O’Connor, die de prins in het derde en vierde seizoen vertolkt.

Hoe ziet de rest van de cast eruit?

Imelda Staunton – vooral bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films en haar Oscar-genomineerde rol in Vera Drake – volgt Olivia Colman op als koningin Elizabeth voor seizoen 5 en 6. “Ik heb vanaf het begin met veel plezier naar The Crown gekeken”, zegt Staunton in een verklaring als het nieuws bekend wordt gemaakt. “Als acteur is het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy als Olivia Colman iets speciaals en unieks aan de scripts van Peter Morgan brengen. Ik ben oprecht vereerd dat ik deel mag uitmaken van zo’n uitzonderlijk creatief team en dat ik The Crown naar zijn einde mag brengen.”

Imelda Staunton in The Crown
©Netflix

Lesley Manville stapt in de rol van prinses Margaret – na Helena Bonham Carter en Vanessa Kirby als George VI’s jongere dochter – voor het vijfde en zesde seizoen. “Ik zou niet blijer kunnen zijn om prinses Margaret te spelen”, deelt Manville via Netflix. “Het stokje wordt doorgegeven door twee formidabele actrices en ik wil ze echt niet in de steek laten. Bovendien, om de zus te spelen van mijn goede vriendin Imelda Staunton voelt als niets minder dan complete vreugde.”

En prins Philip? Jonathan Pryce van The Two Pope (en zoveel meer) is de laatste acteur die in de schoenen van de hertog van Edinburgh stapt.

Wanneer beginnen de opnames van ‘The Crown’ seizoen 6?

The Crown seizoen 5 verschijnt in november 2022 op Netflix. De productie van het laatste seizoen staat gepland voor de zomer van 2022.

Welke periode covert het zesde seizoen?

Volgens Deadline vertelt het zesde seizoen het verhaal van de Britse monarchie tot aan het begin van de jaren 2000. Tot op heden heeft elk seizoen van The Crown ongeveer een decennium overspannen. De laatste twee delen beslaan naar verwachting het laatste decennium van de eeuw, dat veel veranderingen voor de koninklijke familie met zich meebracht.

Waar gaat ‘The Crown’ seizoen 6 over?

In een periode waarin de huwelijken van drie van de kinderen van de koningin stukliepen, richten seizoen 5 en 6 van The Crown zich op de ondergang van het huwelijk van Charles en Diana. Ook hun scheiding in 1996 en de daaropvolgende tragische dood van de prinses in 1997 komen aan bod. In die tijd vond ook de scheiding van prins Andrew en Sarah Ferguson plaats, én prinses Anne’s scheiding van Captain Mark Phillips.

Elizabeth Debicki in The Crown
©ANP

Hoewel er veel werd gespeculeerd over de verschijning van prins Harry en Meghan Markle, wordt het liefdesverhaal van de twee niet verteld. De verhaallijn van de serie eindigt namelijk begin van de 21e eeuw.

Is er al een trailer van het toekomstige seizoen?

Nee, het filmen moet nog beginnen, en dus moet de trailer voor The Crown seizoen 6 nog worden vrijgegeven.

Wat is de releasedatum van ‘The Crown’ seizoen 6?

Met de start van de productie in de (na)zomer van 2022 en de uitzending van seizoen 5 in november 2022, is het onwaarschijnlijk dat seizoen 6 voor 2023, zo niet 2024, op de buis komt.

Is het zesde seizoen van ‘The Crown’ het laatste seizoen?

Ja, het zesde seizoen van The Crown wordt het laatste seizoen van de Netflix-hit.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.