veiling-privebezittingen-karl-lagerfeld-bloemlezing-van-zijn-smaak-leven-en-carriere-210634
©ANP

Bezittingen uit de nalatenschap van de overleden Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld gaan vanaf deze week onder de digitale hamer tijdens een veiling in Keulen. De spullen worden tot en met 6 mei online geveild bij Sotheby’s en jij kunt meebieden.

Veiling privébezittingen Karl Lagerfeld 

De online veiling – KARL, Karl Lagerfeld’s Estate part III – bestaat uit maar liefst 249 items en de verwachte prijzen lopen uiteen van vijftig euro (het goedkoopste item) tot 80.000 euro (het duurste stuk).

Items waar je op kunt bieden zijn onder andere een teddybeer, een portret van Lagerfeld met zijn kat Choupette, zonnebrillen, colberts, schoenen en meubels. “De veiling in Keulen vertelt het persoonlijke verhaal van de couturier”, schrijft Sotheby’s op zijn website.

Hoofddesigner Chanel

Karl Lagerfeld was een onverzadigbare verzamelaar en stond zijn hele leven bekend om zijn gedurfde en kleurrijke smaak. Hij werkte als ontwerper bij de grootste modehuizen. Voordat hij in 1983 hoofddesigner werd bij Chanel, werkte hij onder meer voor Balmain, Valentino en Chloé.

Eerder werden al items van Lagerfeld geveild in Monaco en Parijs. Die veilingen brachten samen 18,2 miljoen euro op. Vier keer zoveel als vooraf geschat werd. De meeste objecten komen uit Lagerfelds laatste woning, een 18e-eeuwse villa in Louveciennes bij Versailles in Frankrijk.

Lagerfeld overleed in 2019 op 85-jarige leeftijd. Al sinds die tijd gaan er geruchten dat hij het grootste deel van zijn fortuin heeft nagelaten aan Choupette.

De items zijn vanaf donderdag 29 april te bezichtigen. Wil je kans maken op een van de unieke stukken uit Lagerfeld’s privécollectie dan kun je je registreren om online te bieden.

Onze favorieten 

Hieronder vijf van ons favoriete – én betaalbare – collectors items uit de Karl Lagerfeld veiling.

Chanel dog Karl Lagerfeld
©Sotheby’s

Patryk Conrad Chanel Balloon Dog (limited edition van 10). Prijs: tussen de 300 en 500 euro

lp karl lagerfeld
©Sotheby’s

LP ‘Fashion Rules!’ van Chicks on Speed, de cover is ontworpen door Karl Lagerfeld. Prijs: tussen de 50 en 100 euro.

 

waaiers Lagerfeld
©Sotheby’s

Zestien papieren waaiers, 20e eeuw. Prijs: tussen de 100 en 150 euro.

 

stoel Lagerfeld
©Sotheby’s

Genderfauteuil 2016, Patricia Urquiola. Prijs: tussen de 300 en 500 euro.

 

zonnebrillen Lagerfeld
©Sotheby’s

Acht zonnebrillen van onder meer Chanel. Prijs: tussen de 200 en 300 euro.