sarah-jessica-parker-57-omarmt-grijs-haar-waarom-is-dat-dapper-215318

Bye Bye blonde beachy lokken, hallo grijze coupe. Sarah Jessica Parker is grijs en dat mag iedereen weten. Sterker nog: ze wordt er doodmoe van dat iedereen het ‘dapper’ noemt dat ze gestopt is met het verven van haar haren. “Maandenlang hadden mensen gesprekken over hoe dapper ik was met grijs haar. Ik had zoiets van: ‘alsjeblieft, prijs iemands moed voor iets anders'”, vertelt ze in een interview met tijdschriften InStyle en Allure.

Sarah Jessica Parker gaat voor granny chic 

Afgelopen zomer werd de actrice op een terras in New York gefotografeerd en door fans voor het eerst gespot zonder de bekende ‘Carrie Bradshaw’ coupe én zonder make-up.

“Er is zoveel vrouwonvriendelijk geklets over ons. Dat zou een man nóoit overkomen. ‘Grijs haar, grijs haar, heeft ze grijs haar’? Ik deed op dat moment koffie met Andy Cohen (Amerikaans televisiepresentator, red.). Hij heeft een mooie bos met grijs haar en ziet er fantastisch uit. Waarom is dat voor hem wél oké?”, zei de actrice al eerder over het grijs worden in een interview met Vogue UK.

Over ouder worden

Ze voegde er aan toe dat vooral mensen op social media nogal grof uit de hoek kunnen komen. “Iedereen heeft wel iets te zeggen: ‘Ze heeft te veel rimpels, ze heeft niet genoeg rimpels’. Het voelt alsof mensen niet willen dat we perfect oké zijn met wie we zijn. Alsof ze het leuk vinden dat we gepijnigd worden om wie we vandaag zijn. Of we er nou voor kiezen om op een natuurlijke manier ouder te worden en er niet perfect uit te zien, of dat we iets laten doen om ons beter te voelen. Ik wéét hoe ik eruitzie. Ik heb geen keuze. Wat ga ik eraan doen? Stoppen met ouder worden?”

De actrice heeft zelf geen enkele moeite met ouder worden. Ze is niet bezig met rimpels en grijze lokken. Ook let ze daar naar eigen zeggen niet op bij anderen. “Ik zie constant mooie vrouwen waar ik miljoenen jaren naar kan blijven staren. Of ze nou 18 of 78 zijn.”