the-idol-met-lily-rose-depp-en-the-weeknd-is-nu-al-onze-nieuwe-obsessie-217513
©HBO Max

Zet twee zieke geesten bij elkaar en je krijgt het meest sleaziest liefdesverhaal in heel Hollywood. Dat zijn niet onze woorden, maar die van Abel Tesfaye (alias The Weeknd) en Euphoria-maker Sam Levinson. Samen creëerden ze The Idol voor HBO Max. En alleen na het zien van de eerste trailer weten we al: dit móeten we zien.

De trailer van The Idol 

Volledig zijn naam ter ere bezorgde The Weeknd ons afgelopen zondag een grote verrassing: de artiest liet tijdens een optreden van zijn After Hours til Dawn-tour de trailer van The Idol zien. Een snelle montage van Hollywood-villa’s, ploppende champagneflessen, cocaïne, geld en snelle auto’s flitst voorbij. Vervolgens wordt er geroepen om ‘more, more, more orgies’. Oftewel, er gebeurt veel.

De zesdelige serie werd eind vorig jaar voor het eerst aangekondigd en draait om ‘een zelfhulpgoeroe en leider van een moderne sekte, die een gecompliceerde relatie ontwikkelt met een opkomend popidool.’ De popster in kwestie wordt gespeeld door Lily-Rose Depp, die we allang niet meer alleen kennen als dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp. In de trailer zien we haar dansend en feestend. Net als in Euphoria laat de mode in The Idol ook weinig aan de verbeelding over. Depp draagt kant, leer en niets verhullende kledingsetjes met veel underboob.

De cultleider in de serie wordt vertolkt door Abel Tesfaye zelf en we moeten bekennen: meer louche kon hij er niet uitzien. De zanger turned scenarioschrijver, producer en acteur verruilde zijn kenmerkende kapsel voor een slickback en het shot waar hij zijn tong uitsteekt, laten alle alarmbellen rinkelen.

Wie zijn nog meer te zien in de serie? 

Suzanna Son, Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Steve Zissis, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hirag en Anne Heche zijn ook te zien in de HBO-serie. Net als Troye Sivan, die naast Lily-Rose en Abel ook een prominente rol zal vertolken. Jennie Kim, bekend van de K-Pop meidengroep Blackpink, werd zojuist als laatste toevoeging van de cast bekendgemaakt.