tweede-teaser-the-idol-toont-glimp-van-lily-rose-depp-en-the-weeknd-in-de-nieuwe-hbo-serie-217513
©HBO Max

Zet twee zieke geesten bij elkaar en je krijgt het meest sleaziest liefdesverhaal in heel Hollywood. Dat zijn niet onze woorden, maar die van Abel Tesfaye (alias The Weeknd) en Euphoria-maker Sam Levinson. Samen creëerden ze The Idol voor HBO Max, waarin Lily-Rose Depp de hoofdrol vertolkt. De tweede teaser is nu hier en bevestigt wederom: dit móeten we zien.

Eerste beelden van ‘The Idol’

De eerste teaser van de serie verscheen vorige maand al; tijdens een optreden van zijn After Hours til Dawn-tour toonde The Weeknd zijn fans de eerste beelden van The Idol. Een snelle montage van Hollywood-villa’s, ploppende champagneflessen, cocaïne, geld en snelle auto’s flitst voorbij. Vervolgens wordt er geroepen om ‘more, more, more orgies’. Oftewel: er gebeurt veel.

Daarna moesten fans van het eerste uur een maand lang wachten op een nieuwe glimp van de serie – maar op 21 augustus was het zover. Een tweede 90 seconden tellende teaser bevat vooral veel beeldmateriaal van Lily-Rose Depp in haar rol als Joycelyn. Zo zien we haar als rijzende popster een videoclip opnemen en een sigaret roken in een sauna. De teaser eindigt met een shot van Depp en The Weeknd in een club, en een ietwat mysterieuze auto die met felle koplampen een straat in rijdt. Heel veel wijzer word je er dus niet van, maar teasend is de video heus.

The Weeknd en Lilly-Rose Depp

De zesdelige serie werd eind vorig jaar voor het eerst aangekondigd en draait om ‘een zelfhulpgoeroe en leider van een moderne sekte, die een gecompliceerde relatie ontwikkelt met een opkomend popidool’. De popster in kwestie wordt gespeeld door Lily-Rose Depp, die we allang niet meer alleen kennen als de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp. In de teasers zien we haar dansend en feestend. Net als in Euphoria laat de mode in The Idol ook weinig aan de verbeelding over. Depp draagt kant, leer en niets verhullende kledingsetjes met veel underboob.

De cultleider in de serie wordt vertolkt door Abel Tesfaye zelf en we moeten bekennen: meer louche kon hij er niet uitzien. De zanger turned scenarioschrijver, producer en acteur verruilde zijn kenmerkende kapsel voor een slickback en het shot in de eerste teaser waar hij zijn tong uitsteekt, laat alle alarmbellen rinkelen.

Wie zijn nog meer te zien in de serie? 

Suzanna Son, Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Steve Zissis, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hirag en Anne Heche zijn ook te zien in de HBO-serie. Net als Troye Sivan, die naast Lily-Rose en Abel ook een prominente rol zal vertolken. Jennie Kim, bekend van de K-Pop meidengroep Blackpink, werd als laatste toevoeging van de cast bekendgemaakt.

Wanneer The Idol te zien is, is nog niet bekend. Hieronder bekijk je de eerste en de tweede teaser van de serie.