kijktips-oktober-2022-onze-favoriete-nieuwe-series-en-films-op-de-streamingdiensten-225482
©Netflix - Luckiest Girl Alive

Wie oktober zegt, zegt herfst, regen en – juist – bankhangen. Daarmee verklaren wij het binge-seizoen voor geopend. Maar dan moet er natuurlijk wel iets te bingen vallen. Vooral voor horrorliefhebbers hebben we goed nieuws: met Halloween in aantocht stromen de streamingdiensten vol met films en series met een creepy tintje. Welke titels daarvan het kijken waard zijn? Dit zijn de kijktips in oktober 2022, geselecteerd door Vogue Nederland.

Kijktips oktober 2022 op de streamingdiensten

De keuze uit streamingdiensten is tegenwoordig alleen al reuze. Of je nou drie abonnementen hebt of één: in deze lijst vind je kijktips van alle aanbieders. Geordend per streamingdienst, wel zo handig.

Netflix

Docuserie | Conversations with a Killer: Jeffrey Dahmer Tapes | 7 oktober

Als we zeggen creepy, dan bedoelen we ook creepy. Deze maand krijgt de Conversations with a Killer-reeks namelijk weer een nieuw seizoen – de welbekende Ted Bundy Tapes verschenen in januari 2019 op Netflix, en de John Wayne Gacy Tapes in april 2022. Deze keer in de hoofdrol: Jeffrey Dahmer. De 31-jarige Dahmer werd in 1991 opgepakt nadat de politie een vriezer vol met menselijke lichaamsdelen in zijn appartement in Milwaukee, Wisconsin vonden. Al snel bekende de seriemoordenaar zeventien moorden in vier jaar tijd te hebben gepleegd. Maar het bleef niet bij moorden: Dahmer maakte zich ook schuldig aan necrofilie en kannibalisme. In de seriereeks van maker Joe Berlinger komen (serie)moordenaars zelf aan het woord, en vertellen zij over de gruwelijke moorden die zij pleegden. Een tip voor liefhebbers van true crime.

 

Serie | Derry Girls, seizoen 3 | 7 oktober

Voor de fans van Derry Girls hebben we goed én slecht nieuws. Het goede nieuws: het derde seizoen van de Ierse high schoolserie verschijnt op 7 oktober op Netflix. Het slechte nieuws: het is het allerlaatste seizoen. Even extra genieten dus, van de laatste afleveringen van de serie, met onder meer Bridgerton-ster Nicola Coughlan (Penelope) in een van de hoofdrollen.

 

Film | Luckiest Girl Alive | 7 oktober

New York, een droombaan op een redactie en Mila Kunis in de hoofdrol: je zou even denken dat je een heerlijke dramafilm à la The Bold Type te pakken hebt. Maar niets is minder waar. Geheel in het thema van de oktobermaand heeft ook de film Luckiest Girl Alive namelijk een donker randje. Zo speelt Kunis een journalist die haar droombaan bij The New York Times krijgt en op het punt staat te gaan trouwen. Alles lijkt perfect, totdat ze wordt gevraagd vragen te beantwoorden over een misdaad die zich afspeelde op haar middelbare school, toen ze een tiener was. Klinkt dat als een veelbelovend plot? Het feit dat de film is gebaseerd op het populaire boek van Jessica Knoll lijkt dat in ieder geval te bevestigen.

 

Serie | The Midnight Club, seizoen 1 | 7 oktober

En er komt nog geen einde aan het griezelige aanbod: ook de serie The Midnight Club ademt horror van begin tot eind. De makers van de serie komen van goede horrorhuizen – letterlijk: eerder maakten ze de bloedstollende serie The Haunting of Hill House, met onder anderen onze eigen Michiel Huisman in een van de hoofdrollen. The Midnight Club gaat over een groep terminaal zieke jongeren die in hun (spooky) verzorgingshuis elke avond om middernacht bij elkaar komen om verhalen uit te wisselen. Op een avond sluiten ze een pact: de persoon die als eerst sterft, moet de rest van de groep een teken geven vanaf ‘de andere kant’. Helaas geen Huisman deze keer, maar wel een cast bomvol jong nieuw talent.

 

HBO Max

Serie | The White Lotus, seizoen 2 | 31 oktober

In de lijst van prijswinnende series prijkt The White Lotus ergens bovenaan. De populaire HBO-serie werd dit jaar maar liefst twintig keer genomineerd voor een Emmy in dertien verschillende categorieën. Uiteindelijk nam de serie er tien meer naar huis – mede daardoor mag het zich de meest bekroonde serie van dit jaar noemen. Het eerste seizoen speelde zich af op Hawaï: The White Lotus gaat over de vakantiegangers en het personeel van een gelijknamig luxe resort. Het tweede seizoen heeft net zo’n tropisch decor: het Italiaanse eiland Sicilië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HBO Max Nederland (@hbomaxnl)

 

NPO Plus

Film | Parasite | 1 oktober

En over prijswinnende producties gesproken: ook NPO Plus neemt in oktober een bekroonde film in het aanbod op. De Zuid-Koreaanse film Parasite uit 2019 is vanaf 1 oktober te kijken op de streamingdienst van de publieke omroep, en een ware kijktip voor iedereen die ‘m nog niet gezien heeft – hij sleepte niet voor niets een Gouden Palm én vier Oscars binnen. De film vertelt het verhaal van een arme familie, die stukje bij beetje het leven van een rijke familie binnendringt.

Nog niet uitgekeken? Scroll dan nog eens door het aanbod van september 2022: misschien zit er een kijktip tussen die je gemist hebt.