koningin-maxima-gaat-voor-ton-sur-ton-in-geel-pak-van-zara-225316
©ANP

De zomer mag dan officieel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we net zo druilerig als het weer gekleed moeten gaan. Dat bewijzen niet alleen de streetstylesterren die deze modemaand veelal in vrolijke, extravagante looks de straten van New York, Londen, Milaan en Parijs onveilig maken, ook koningin Máxima laat de kracht van kleur zien door een geel pak te dragen. Zonniger dan dat wordt het niet.

Koningin Máxima in geel pak

Máxima droeg haar gele pak begin deze week in Den Haag, waar de koningin een bijeenkomst van organisatie MIND Us bijwoonde over de invloed van social media op de mentale gezondheid van Haagse jongeren. De stichting wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Voor de gelegenheid trok Máxima een opgewekte outfit uit haar koninklijke garderobe die een en al positiviteit uitstraalt.

Het zonnig gele pak van de koningin komt van Zara en hangt al een tijdje in haar kast. De tweedelige set, bestaande uit een lange double-breasted blazer en een flared pantalon, was in 2019 te koop bij de Spaanse retailer, die het pak destijds ook verkocht in het donkergroen. We hebben Máxima dan ook eerder gezien in de vrolijke look. Waar ze het pak toen combineerde met een zwarte top, gaat de koningin nu voor ton sur ton door een gele blouse met strik onder de blazer te dragen.

Máxima in een geel pak van Zara
©ANP

Ton sur ton

De ton sur ton-look is een van Máxima’s favoriete stijlkeuzes, vooral van de afgelopen tijd. Ook tijdens een bezoek aan de Verenigde Naties in New York op 21 september koos ze voor een outfit in één kleur: geen gele, maar een volledig rode outfit, bestaande uit een bordeauxrood pak met daaronder een rode blouse. En daar blijft het niet bij, want de koningin verscheen op woensdag 28 september – deze keer in Brussel – wederom in een ton sur ton-look. De tint in kwestie? Donkerblauw. We zijn benieuwd wat de kleur van Máxima’s volgende power suit gaat worden.

Máxima in een rood pak
©ANP