harry-styles-is-even-dromerig-als-altijd-in-de-trailer-van-my-policeman-214038
©Amazon

Harry Styles zorgt binnenkort voor steamy scènes met Florence Pugh in Don’t Worry Darling en breekt harten als Eros in een aankomende Marvel-film. Maar voor het zover is, zien we hem eerst een politie-uniform uit de jaren ’50 aantrekken voor zijn hoofdrol in My Policeman. Het ontroerende drama gaat over een jonge man die verscheurd wordt tussen twee geliefden. In aanloop naar de release van de film hebben we alles wat we tot nu toe weten op een rijtje gezet.

Harry Styles in ‘My Policeman’

My Policeman is een bewerking van Bethan Roberts’ gelijknamige roman uit 2012. In het verhaal ontmoeten Marion (in de film gespeeld door Emma Corrin) en Tom (Styles), een lerares en politieagent, elkaar aan de kust van Brighton in de jaren ’50. De twee krijgen een relatie. Patrick (David Dawson), een curator die naar Brighton is verhuisd om te herstellen van de dood van een vorige geliefde, ontwikkelt al snel gevoelens voor Tom. De mannen beginnen een hartstochtelijke affaire – ondanks het feit dat homoseksualiteit illegaal is. Een tijd lang ziet het drietal hun leven als een ménage a trois zitten, tot de jaloezie toeslaat.

Fast forward naar de jaren ’90. Patrick komt terug in het leven van de nu getrouwde Marion en Tom, wat uiteraard dramatische gevolgen heeft.

Harry Styles in My Policeman
©Getty Images
Harry Styles in uniform op de set van 'My Policeman'.

Het boek volgt zowel Marions als Patrick, die beiden worstelen met hun inner demons en het overweldigende verlangen dat hen steeds weer naar Tom terugleidt. Ook belicht het de beperkingen voor homoseksuele mannen in de jaren ’50 en de harde realiteit waarmee ze geconfronteerd worden als hun privéleven openbaar wordt.

De echte Marion, Tom en Patrick

In een artikel in The Guardian in 2012 legde Roberts uit dat het verhaal is geïnspireerd op het leven van de romanschrijver EM Forster, die een langdurige relatie had met de politieman Bob Buckingham en bevriend was met diens vrouw May.

“Toen hij bij May woonde, beloofde Buckingham zijn halve vrije dagen en andere uren in de week aan Forster,” schreef ze. “May, hoewel jaloers en vaak lastig, weigerde te luisteren toen ze gewaarschuwd werd dat Forster op het punt stond haar huwelijk kapot te maken. Misschien was zij, net als Buckingham, gebaat bij wat Forster kon bieden: niet alleen geld (hij gaf vaak financiële geschenken), maar ook toegang tot het leven van de culturele elite.”

Toen Forster later in zijn leven een aantal beroertes kreeg, zorgde May voor hem.

David Dawson, Emma Corrin en Harry Styles in My Policeman
©Amazon
David Dawson, Emma Corrin en Harry Styles in 'My Policeman'.

De eerste beelden van Harry Styles in ‘My Policeman’

Op 9 juni gaf Amazon de eerste twee stills van de film vrij. De ene foto toont een zonovergoten Styles en Corrin als Tom en Marion, liefdevol in elkaars ogen starend terwijl ze in een zwembad liggen. Op het andere beeld zien we het tweetal in een galerie met David Dawsons Patrick, terwijl ze naar een kunstwerk kijken. Waar het eerste beeld een vrolijk geheel vormt, is de spanning tussen het trio duidelijk aanwezig in het tweede.

Harry Styles en Emma Corrin in My Policeman
©Amazon
Harry Styles en Emma Corrin in 'My Policeman'.

De trailer van ‘My Policeman’

Ook is er inmiddels een trailer vrijgegeven, waarin we een betere indruk van de film krijgen. Zo zien we hoe Styles en Corrin verliefd worden, maar komt de ontluikende romance tussen hem en Dawson ook in beeld. Bekijk de trailer van My Policeman hieronder.

Cast vol Brits talent

Corrin, Styles en Dawson spelen Marion, Tom en Patrick in de jaren ’50. Ze geven het stokje door aan Gina McKee, Linus Roache en Rupert Everett voor de scènes die zich afspelen in de jaren ’90. In juni 2021 meldde Deadline dat Kadiff Kirwan, vooral bekend van zijn rollen in Chewing Gum en The Stranger, zich ook bij de cast had gevoegd. Het talent achter de camera is al even indrukwekkend. Zo is regisseur Michael Grandage de voormalige artistiek directeur van het Donmar Warehouse en ontving scenarist Ron Nyswaner een nominatie voor een Oscar voor het schrijven van Philadelphia in 1994.

Releasedatum ‘My Policeman’

Amazon heeft bevestigd dat My Policeman vanaf 21 oktober in de bioscoop draait. Vanaf 4 november is de film ook beschikbaar om te streamen op Prime Video.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.