de-6-beste-kerstfilms-op-netflix-die-je-tijdens-de-feestdagen-wil-zien-230010

Kerstfilms op Netflix hoeven niet altijd een guilty pleasure te zijn. Het bewijs? Naast de clichématige traktaties die we vaak bestempelen als ‘zo slecht, dat het goed is’, is er een aantal dat echt goed is. Met sterren beoordeelde komedies, geanimeerde klassiekers, ontroerende familiefilms en onweerstaanbare romcoms, we zetten ze op een rij.

Hartverwarmende hits

Tijdens de feestdagen willen we niks liever dan kerstfilms kijken. Gelukkig staat Netflix er vol mee. Neem bijvoorbeeld A Castle For Christmas met Brooke Shields. Of wat dacht je van Single All the Way met in de hoofdrol Michael Urie en Jennifer Coolidge – de eerste kerstfilm van het platform waarin een LGBTQ+-personage centraal staat. Naast deze aanraders kiezen we nog meer hartverwarmende hits uit om je in de kerststemming te brengen. Bekijk ze hieronder.

6 kerstfilms op Netflix

‘A Very Murray Christmas’

Sofia Coppola verzamelde een indrukwekkende cast voor deze weemoedige en aangrijpende kerstspecial. In de film staat Bill Murray centraal als zanger wiens cabaretact wordt verstoord door een razende storm. Hij wil er het beste van maken, dus spendeert hij zijn tijd aan de bar van het Carlyle Hotel in New York en zingt hij met mensen als Maya Rudolph en Rashida Jones. Een kippenvel-opwekkende vertolking van The Pogues’ Fairytale of New York volgt, net als een dans met Miley Cyrus en George Clooney.

‘Klaus’

Met gedetailleerde, met de hand getekende animatie en een geestig script gaat deze parel over de oorsprong van de Kerstman. Het Oscar-genomineerde verhaal volgt een sluwe postbode die naar het afgelegen eiland Smeerensburg wordt gestuurd. Daar ontmoet hij een knorrige houthakker met een werkplaats vol speelgoed. Uiteindelijk wordt de houthakker overgehaald om het speelgoed aan kinderen te laten bezorgen. Het resultaat is een magische ode aan onbaatzuchtigheid en hoop.

‘Dash & Lily’

Een analoge versie van You’ve Got Mail is de gemakkelijkste manier om de betoverende miniserie van Joe Tracz te beschrijven. Twee New Yorkers (Austin Abrams en Midori Francis) corresponderen nadat de eerste het notitieboekje van de laatste in een boekwinkel vindt. Ze dagen elkaar uit om uit hun schulp te kruipen. Zo moet de een dansen bij een Chanoeka-punkshow terwijl de ander gedwongen wordt om bij de kerstman bij Macy’s op schoot te zitten. En dan besluiten ze eindelijk om elkaar te ontmoeten. In deze film worden alle wensen vervuld.

‘Jingle Jangle: A Christmas Journey’

Forest Whitaker schittert als een excentrieke speelgoedmaker in de uitbundige, ongebruikelijke musical van David E Talbert. Hij werd verraden door een leerling die zijn blauwdrukken stal en hij is nog steeds aan het bijkomen van de dood van zijn vrouw. Dit drijft de uitvinder tot wanhoop, totdat zijn vindingrijke kleindochter hem een bezoek brengt. Zij is vastbesloten om het goed te maken. De combinatie van pakkende deuntjes geschreven door John Legend, prachtige kostuums en een uitbundig productieontwerp, is deze film een snoepkleurige traktatie.

‘Love Hard’

Wanneer een dating-columnist uit Los Angeles (Nina Dobrev) een match heeft met een droomjongen van de oostkust op een dating-app, besluit ze 4.800 kilometer te reizen om hem te verrassen met Kerstmis. Tot haar grote ergernis ontdekt ze dat ze is gecatfished door zijn vriend. Hij stelt voor om haar aan haar crush te koppelen als ze zich tijdens de kerstdagen voordoet als zijn vriendin. De knusse komedie van Hernán Jiménez heeft alle bekende scenarios van een zullen-ze-wel-zullen-ze-niet liefdesverhaal, maar het verblijdt je ook met hoofdrolspelers die als magneten naar elkaar toetrekken.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Vogue UK